reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A ja dziś byłam na wizycie kontrolnej.. 9maja mialam badania krwi z których wynikła anemia, jadłam tabletki burak forte, koło tygodnia temu zmieniłam na szelazo i co? wyniki jeszcze gorsze niż były :/ masakra jakaś... pomijam fakt, że co chwile słabnę/mdleje i nie mogę nigdzie sama chodzić :/

kup herbatę z pokrzywy i pij. Bardzo ładnie wyciąga z anemii i podnosi poziom żelaza.

reklama
A ja na mięso nie mam ochoty tak jak w ciąży z pierwszym synem. Nabiał ograniczam, bo alergia objawia mi się przez drogi rodne, po nim mam skurcze, córeczka jak była mała to puchła w kroczu. Dobrze, że to wyczaiłam. Z synem jadłam dużo nabiału i prawie całą ciążę spędziłam na kroplówkach. Teraz nadrabiam kaszami i śledziami, bo mają dużo białka.

w ogóle macie tak, że brzuch macie twardszy tylko z jednej strony?
ja mam mięciutki po lewej a po prawej taki twardy... myślicie, że tam dzidzia siedzi? :D
bo jak mi robili usg to też mi tam tylko przytykają głowice :>
Moje na srodku siedzi. Wkurza sie jak ja siedzę bo kopie coraz mocniej :D ale brzucho nie jest nigdzie twardszy.

Dzwonilam do gina zeby zaoytac o wyniki wymazu z szyjki i super podobno czysciutko:D

Ja tam mam ochotę na wszystko oprocz śledzi. Jak bylam w ciazy z synem to jadłam codziennie i od tamtej pory jak sie przejadlam to niedobrze mi na samą mysl o nich.

ja zjadlam obiado-kolacje i zaraz se loda zjem :D

Ja 2h temu jadłam obiad,kawałek babki piaskowej,truskawki ale mi mięsa mi jakoś brak...chyba zaraz kabanoski podjem :D

kup herbatę z pokrzywy i pij. Bardzo ładnie wyciąga z anemii i podnosi poziom żelaza.

o to nie wiedziałam, dzięki :D a jak to jest z tym gadaniem, że w ciąży nie powinno się właśnie żadnych ziół bo powodują skurcze i poronić można? ;x że np ani bazylii,ani oregano,ani ziół prowansalskich,żadnych naparów z liści malin itd?

Ja 2h temu jadłam obiad,kawałek babki piaskowej,truskawki ale mi mięsa mi jakoś brak...chyba zaraz kabanoski podjem :D

o to nie wiedziałam, dzięki :D a jak to jest z tym gadaniem, że w ciąży nie powinno się właśnie żadnych ziół bo powodują skurcze i poronić można? ;x że np ani bazylii,ani oregano,ani ziół prowansalskich,żadnych naparów z liści malin itd?

lekarze polecają to herbatę w ciąży i w trakcie karmienia. Wpisz w internet hasło: herbata z pokrzywy/ pokrzywa i zobaczysz co ci wyskoczy.
np. Link do: Herbata z pokrzywy

zazdroszcze takiego apetytu

Ja właśnie wychlałam bo piciem tego nie nazwę pół słoika wody z kiszonych ogórków

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry