reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
1466430348-1d1mld.jpeg

Tak to wygląda

kocham ogladac takie fotki, mnie takie usg czeka za tydzien :) juz sie doczekac nie moge!!! poryczalam sie patrzac na ta fotke :)

Kiedys kobiety jadly wsio i nic im nie bylo. Popieprzone to wszystko. Tego nie tamto nie. Itd itp. Boze az wstyd sie przyznac ... Ale znam niestety debilki bo inaczej tego nie nazwe co cala ciążę cpaly pily i zdrowe dzieci maja

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie ma co porównywać do kiedyś. .bo kiedyś więcej dzieci chorych się rodziło. Nie było takiej diagnostyki, nie było badań, nie było usg. Postęp medycyny sprawił, że możemy wielu chorobom zapobiec.

Tuiles często nawet nie wiesz że chora jesteś. Biegunka? Wymioty? Toż to normalne w ciąży ;) dopiero dokładne badania krwi podają przyczynę a zauważ że na toxo skiero dostajesz, na listeriozę nie.

cb7wugpju04jz4q8.png

Nie ma co porównywać do kiedyś. .bo kiedyś więcej dzieci chorych się rodziło. Nie było takiej diagnostyki, nie było badań, nie było usg. Postęp medycyny sprawił, że możemy wielu chorobom zapobiec.

Tuiles często nawet nie wiesz że chora jesteś. Biegunka? Wymioty? Toż to normalne w ciąży ;) dopiero dokładne badania krwi podają przyczynę a zauważ że na toxo skiero dostajesz, na listeriozę nie.

Toxo jest zdecydowanie bardziej powszechna niż listerioza. Z toxo rodzi się nawet do 400 dzieci rocznie. A czy któraś z Was robiła badania na listeriozę??? Ja nie robiłam.

No błąd już naprawiony, tylko, że u mnie źle było tylko to, że było w złej linijce, bo kolor był dobry. A Ty z czego korzystasz? Z telefonu? Jaka aplikacja. Pytam, bo chcę się zorientować czy to np. jedna aplikacja ma tylko błędy, czy wszystkie i czy w komputerze błędy też się pojawiają.

No właśnie u mnie karelka jest dobrze.
Izu też mi mówiła o tym błędzie. Izu, czy ty nie korzystasz przypadkiem z tej samej aplikacji?

Korzystaj, bo taka laba nie zdarza się często, a teraz jak się młodsze urodzi, to już w ogóle. Jam my nie mieliśmy teraz młodego na 2 dni, bo szliśmy na imprezę i potem dopiero w następny dzień po imprezie odbieraliśmy go wieczorem, to odpoczywałam ile wlezie. Tęskniłam za małym (uświadomiłam to sobie zwłaszcza jak już go zobaczyłam), ale fajnie było tak przez chwilę się niczym nie przejmować.

Mnie swędzi na nogach trochę, ale mnie przed ciążą też swędziała. Mam problemy z tarczycą faktycznie, ale cały czas jestem na lekach.

A ja to bym sobie pochodziła w tej ciąży i nacieszyła się nią jak najdłużej, bo to moja ostatnia. Z bazylim niby nie mogłam się już doczekać października, ale przy tym czułam się mega kobieco i seksownie i generalnie super. Teraz przez mdłości na początku mniej, ale odkąd zniknęły coraz bardziej zaczynam zbliżać się do stanu z bazylowej ciąży.

No ja właśnie też dopiero zaczynam się powoli czuć jak w ciąży w miarę z rosnącym brzuchem. Może jak dzidzia zacznie kopać na całego znów poczuję się boginią seksu :-p

Gratuluję synka.
Mnie z jednego kalendarza wychodzili sami chłopcy, ale z drugiego same dziewczynki, nawet tam gdzie powinien być chłopiec, bo się urodził Bazyli. Także ten kalendarz chiński, to albo pic na wodę i w jego 85% skuteczność nie wierzę, albo jest też inna opcja, że w internecie jest cała masa podróbek, gdzie losowo powrzucali dziewczynki i chłopców w różne miejsca.
Ja korzystam z aplikacji babyboom :) tel mam z androidem

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na chwile tak z innej beczki, ale powiedzcie mi proszę czy można jeść w ciazy zsiadle mleko (takie sklepowe), bo niby mleko powinno być pasteryzowane, a w takiej formie nie jest ?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ja jem, bo lubie, i nie slyszalam ze nie mozna..

W sumie jakby nie patrzec to nic nie mozna. To co my cholera mamy jesc ??? [emoji23]

Co do włosków, to ani z Bazylim nic takiego nie miałam, ani nie mam teraz

Ja stosuję zwykłą oliwkę dla dzieci i przy Bazylim robiłam to samo i też nie mam ani jednego rozstępu.
Ja bio oil uzywalam po ciazy i praktycznie poznikaly mi rozstepy ktore aie zrobily mimo stosowania oliwek. Teraz mam oliwke w zelu johnson i nie jest zla, ladnie pachnie, nie brudzi tak i nie dostałam uczulenia [emoji23]

reklama
Ja tez stosuje oliwkę, a po nałożeniu chwile ja wmasowywuje taka piłka z wypustkami. Niestety mam skłonność do rozstępów, szczególnie na pupie, wiec może ta oliwka choć trochę ograniczy możliwość wystąpienia kolejnych...

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Do góry