reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja jako takiego podkładu nie nakładam, nie staram się ich zakryć bo wtedy faktycznie jest gorzej. Używam tego kremu a'la BB i wyglada to jak tako, ale maluje się tylko do pracy. Po domu odrazu zmywam i przemywam buzie srebrem koloidalnym + sudocrem na te cholerstwa... Mam mega nadzieje, ze przejdą lada moment bo szału idzie dostać.

@kindzia26a no to czekamy kogo tam skrywasz :)
Ja na co dzień w ogóle się nie maluję, bo przy dziecku niby po co, ale teraz na imprezę to chciałam jakoś wyglądać...

reklama
Jak poszłam spać to mnie dwie h nie było :0

cb7wugpju04jz4q8.png

Elifit to moj tak spi caly dzien, bo zjechali z lasu, bo byla burza a w domu sajgon, myslalam, ze go udusze...zamowilam se pizze i no bez jaj ponad godzine na kierowce czekam!!!
Joshi u mnie deklolt tez tragedia, a cycki to jak mleczarnia

Tez myślałam nad koszem, ale koniec końców my się chyba właśnie zdecydujemy na taki lezaczek z opcją spania na płasko ( Link do: Tiny Love Leżaczek-Bujaczek-Łóżeczko 3 W 1 Wielofunkcyjne 1800306830 - Ceny i opinie - Ceneo.pl ) na olx po ok 200zl, będzie można to wszędzie postawić w mieszkaniu :)
P.S chyba to znów rozmowa na temat wyprawka, a nie tutaj ;)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

O stara, dzięki za tego linka :D chodziło mi od paru dni po głowie żeby kołyskę kupić i postawić w salonie na parterze bo gdzie ja w ciągu dnia tego dziecia będę kładła do spania (zakładam, że będzie odkładalne jak moja pierworodna ). A ten leżaczek wielofunkcyjny więc się skuszę chyba ;)

Ja taka bylam nawet nie plakalam haha budzilam sie cos tam tylko stekalam ze wstalam po swojemu mama mnie przewijala karmila a ja dalej w kimono mowila, ze bylam dzieckiem w sumie malo absorbujacym hihi licze, ze moje tez takie bedzie podobno Luby tez taki byl [emoji16] na usg lekarz stwierdzil, ze malutka jest baaaardzo grzeczna ;) jestem dobrej mysli hihi

Och ja też tylko jadłam i spałam, moja pierwsza tez (pomijając kolki w pierwszych tygodniach) a druga wręcz przeciwnie :p życie pokaże jak będzie ;) mi też, bo marzę aby nie było takie jak moja hajnidka.

Ja jako takiego podkładu nie nakładam, nie staram się ich zakryć bo wtedy faktycznie jest gorzej. Używam tego kremu a'la BB i wyglada to jak tako, ale maluje się tylko do pracy. Po domu odrazu zmywam i przemywam buzie srebrem koloidalnym + sudocrem na te cholerstwa... Mam mega nadzieje, ze przejdą lada moment bo szału idzie dostać.

@kindzia26a no to czekamy kogo tam skrywasz :)

Srebro jako tonik super, a jako krem polecam z Avene z wodą termalną - Cicalfate zdaje się nazywa. Jak niedawno miałam jakiś wysyp alergiczny koleżanka mi poradziła i świetnie złagodziło. Na wypryski tez działa. Właśnie, sama muszę zacząć smarować bo jestem pizzaface :D całe szczęście bez wulkanów - to chyba dzięki srebru właśnie.

Co do mdłości to jestem w 15tc i nadal potrafi mnie mdlić a raz na ileś dni zwymiotuję. Ciekawe kiedy przejdzie na dobre.

Mi laktator pomógł i przy nawale (choć wtedy mleka jest tyle, że i ręką bez problemu się ściągnie nadmiar jak bolą) I z pierwszą córką przy kryzysach laktacyjnych żeby pobudzić piersi i do ściągania mleka żeby jej robić kaszki. Młodsza kaszek nie lubiła za bardzo, jak już to jaglankę na wodzie albo mleku roślinnym i tyle. Myślę, że jak ma się w planach karmienie piersią ale nie zostawianie dziecka z osobami trzecimi to można sobie ten sprzęt odpuścić, a w razie problemów dopiero kupić porządny.

Masakra mam katar ciążowy i to solidny :(

Dziś padam, po południu spałam ponad godzinę a to dlatego, że od rana jeździłam - najpierw do księgowych a potem złożyć wnioski o paszporty dla dzieci :) szykujemy się do naszych wyczekanych i wymarzonych wakacji - ostatni raz we czwórkę :p jak to brzmi :D

Kindzia trzymiem kciuki za poznanie płci :)
Anetka - czytałam i cieszę się, że wszystko ok i będzie mała Rosalie.
Antiope ja szczerze wierzę, że nosisz dziewczynkę.
Zaraz sama z ciekawości sprawdzę ten kalendarz :p

No wiecie co ten kalendarz to ja bardzo,lubię z linku kindzi[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Jeszcze żeby kurde to się w realu sprawdziło [emoji23] to by było git!
A tak to fajna zabawa.

1466183658-1d1mld.jpeg

h4zpgov3o3h14ll7.png

Czuję się masakra. Rozkłada mnie przeziębienie, nie dość że gardło boli, to jeszcze nos mi się zatkał. Siły i weny nie mam na nic.
Do tego jestem masakrycznie głodna aż mi niedobrze, ale co załaduje w paszcze to stoi w gardle i jest bleeee.

h4zpgov3o3h14ll7.png

O stara, dzięki za tego linka :D chodziło mi od paru dni po głowie żeby kołyskę kupić i postawić w salonie na parterze bo gdzie ja w ciągu dnia tego dziecia będę kładła do spania (zakładam, że będzie odkładalne jak moja pierworodna ). A ten leżaczek wielofunkcyjny więc się skuszę chyba ;)

Och ja też tylko jadłam i spałam, moja pierwsza tez (pomijając kolki w pierwszych tygodniach) a druga wręcz przeciwnie[emoji14]życie pokaże jak będzie ;) mi też, bo marzę aby nie było takie jak moja hajnidka.

Srebro jako tonik super, a jako krem polecam z Avene z wodą termalną - Cicalfate zdaje się nazywa. Jak niedawno miałam jakiś wysyp alergiczny koleżanka mi poradziła i świetnie złagodziło. Na wypryski tez działa. Właśnie, sama muszę zacząć smarować bo jestem pizzaface :D całe szczęście bez wulkanów - to chyba dzięki srebru właśnie.

Co do mdłości to jestem w 15tc i nadal potrafi mnie mdlić a raz na ileś dni zwymiotuję. Ciekawe kiedy przejdzie na dobre.

Mi laktator pomógł i przy nawale (choć wtedy mleka jest tyle, że i ręką bez problemu się ściągnie nadmiar jak bolą) I z pierwszą córką przy kryzysach laktacyjnych żeby pobudzić piersi i do ściągania mleka żeby jej robić kaszki. Młodsza kaszek nie lubiła za bardzo, jak już to jaglankę na wodzie albo mleku roślinnym i tyle. Myślę, że jak ma się w planach karmienie piersią ale nie zostawianie dziecka z osobami trzecimi to można sobie ten sprzęt odpuścić, a w razie problemów dopiero kupić porządny.

Masakra mam katar ciążowy i to solidny :(

Dziś padam, po południu spałam ponad godzinę a to dlatego, że od rana jeździłam - najpierw do księgowych a potem złożyć wnioski o paszporty dla dzieci :) szykujemy się do naszych wyczekanych i wymarzonych wakacji - ostatni raz we czwórkę[emoji14]jak to brzmi :D

Kindzia trzymiem kciuki za poznanie płci :)
Anetka - czytałam i cieszę się, że wszystko ok i będzie mała Rosalie.
Antiope ja szczerze wierzę, że nosisz dziewczynkę.
Zaraz sama z ciekawości sprawdzę ten kalendarz :p
Kochana jestem w 15 tc i do tej pory wymiotuje po kilka razy dziennie. Malo tego nie mam apetytu i nawet po wodzie mi nie dobrze.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No wiecie co ten kalendarz to ja bardzo,lubię z linku kindzi[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Jeszcze żeby kurde to się w realu sprawdziło [emoji23] to by było git!
A tak to fajna zabawa.

1466183658-1d1mld.jpeg

h4zpgov3o3h14ll7.png

Ty se sprawdź jak z synami Twoimi wychodzi - bo mi wyszło, że pierwsza owszem - dziewczynka, Lilka to niby chłopiec i teraz też ma być chłopiec ;)

Do góry