reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja jako takiego podkładu nie nakładam, nie staram się ich zakryć bo wtedy faktycznie jest gorzej. Używam tego kremu a'la BB i wyglada to jak tako, ale maluje się tylko do pracy. Po domu odrazu zmywam i przemywam buzie srebrem koloidalnym + sudocrem na te cholerstwa... Mam mega nadzieje, ze przejdą lada moment bo szału idzie dostać.

@kindzia26a no to czekamy kogo tam skrywasz :)
Ja na co dzień w ogóle się nie maluję, bo przy dziecku niby po co, ale teraz na imprezę to chciałam jakoś wyglądać...

reklama
Jak poszłam spać to mnie dwie h nie było :0

cb7wugpju04jz4q8.png

Elifit to moj tak spi caly dzien, bo zjechali z lasu, bo byla burza a w domu sajgon, myslalam, ze go udusze...zamowilam se pizze i no bez jaj ponad godzine na kierowce czekam!!!
Joshi u mnie deklolt tez tragedia, a cycki to jak mleczarnia

Tez myślałam nad koszem, ale koniec końców my się chyba właśnie zdecydujemy na taki lezaczek z opcją spania na płasko ( Link do: Tiny Love Leżaczek-Bujaczek-Łóżeczko 3 W 1 Wielofunkcyjne 1800306830 - Ceny i opinie - Ceneo.pl ) na olx po ok 200zl, będzie można to wszędzie postawić w mieszkaniu :)
P.S chyba to znów rozmowa na temat wyprawka, a nie tutaj ;)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

O stara, dzięki za tego linka :D chodziło mi od paru dni po głowie żeby kołyskę kupić i postawić w salonie na parterze bo gdzie ja w ciągu dnia tego dziecia będę kładła do spania (zakładam, że będzie odkładalne jak moja pierworodna ). A ten leżaczek wielofunkcyjny więc się skuszę chyba ;)

Ja taka bylam nawet nie plakalam haha budzilam sie cos tam tylko stekalam ze wstalam po swojemu mama mnie przewijala karmila a ja dalej w kimono mowila, ze bylam dzieckiem w sumie malo absorbujacym hihi licze, ze moje tez takie bedzie podobno Luby tez taki byl [emoji16] na usg lekarz stwierdzil, ze malutka jest baaaardzo grzeczna ;) jestem dobrej mysli hihi

Och ja też tylko jadłam i spałam, moja pierwsza tez (pomijając kolki w pierwszych tygodniach) a druga wręcz przeciwnie :p życie pokaże jak będzie ;) mi też, bo marzę aby nie było takie jak moja hajnidka.

Ja jako takiego podkładu nie nakładam, nie staram się ich zakryć bo wtedy faktycznie jest gorzej. Używam tego kremu a'la BB i wyglada to jak tako, ale maluje się tylko do pracy. Po domu odrazu zmywam i przemywam buzie srebrem koloidalnym + sudocrem na te cholerstwa... Mam mega nadzieje, ze przejdą lada moment bo szału idzie dostać.

@kindzia26a no to czekamy kogo tam skrywasz :)

Srebro jako tonik super, a jako krem polecam z Avene z wodą termalną - Cicalfate zdaje się nazywa. Jak niedawno miałam jakiś wysyp alergiczny koleżanka mi poradziła i świetnie złagodziło. Na wypryski tez działa. Właśnie, sama muszę zacząć smarować bo jestem pizzaface :D całe szczęście bez wulkanów - to chyba dzięki srebru właśnie.

Co do mdłości to jestem w 15tc i nadal potrafi mnie mdlić a raz na ileś dni zwymiotuję. Ciekawe kiedy przejdzie na dobre.

Mi laktator pomógł i przy nawale (choć wtedy mleka jest tyle, że i ręką bez problemu się ściągnie nadmiar jak bolą) I z pierwszą córką przy kryzysach laktacyjnych żeby pobudzić piersi i do ściągania mleka żeby jej robić kaszki. Młodsza kaszek nie lubiła za bardzo, jak już to jaglankę na wodzie albo mleku roślinnym i tyle. Myślę, że jak ma się w planach karmienie piersią ale nie zostawianie dziecka z osobami trzecimi to można sobie ten sprzęt odpuścić, a w razie problemów dopiero kupić porządny.

Masakra mam katar ciążowy i to solidny :(

Dziś padam, po południu spałam ponad godzinę a to dlatego, że od rana jeździłam - najpierw do księgowych a potem złożyć wnioski o paszporty dla dzieci :) szykujemy się do naszych wyczekanych i wymarzonych wakacji - ostatni raz we czwórkę :p jak to brzmi :D

Kindzia trzymiem kciuki za poznanie płci :)
Anetka - czytałam i cieszę się, że wszystko ok i będzie mała Rosalie.
Antiope ja szczerze wierzę, że nosisz dziewczynkę.
Zaraz sama z ciekawości sprawdzę ten kalendarz :p

No wiecie co ten kalendarz to ja bardzo,lubię z linku kindzi[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Jeszcze żeby kurde to się w realu sprawdziło [emoji23] to by było git!
A tak to fajna zabawa.

1466183658-1d1mld.jpeg

h4zpgov3o3h14ll7.png

Czuję się masakra. Rozkłada mnie przeziębienie, nie dość że gardło boli, to jeszcze nos mi się zatkał. Siły i weny nie mam na nic.
Do tego jestem masakrycznie głodna aż mi niedobrze, ale co załaduje w paszcze to stoi w gardle i jest bleeee.

h4zpgov3o3h14ll7.png

O stara, dzięki za tego linka :D chodziło mi od paru dni po głowie żeby kołyskę kupić i postawić w salonie na parterze bo gdzie ja w ciągu dnia tego dziecia będę kładła do spania (zakładam, że będzie odkładalne jak moja pierworodna ). A ten leżaczek wielofunkcyjny więc się skuszę chyba ;)

Och ja też tylko jadłam i spałam, moja pierwsza tez (pomijając kolki w pierwszych tygodniach) a druga wręcz przeciwnie[emoji14]życie pokaże jak będzie ;) mi też, bo marzę aby nie było takie jak moja hajnidka.

Srebro jako tonik super, a jako krem polecam z Avene z wodą termalną - Cicalfate zdaje się nazywa. Jak niedawno miałam jakiś wysyp alergiczny koleżanka mi poradziła i świetnie złagodziło. Na wypryski tez działa. Właśnie, sama muszę zacząć smarować bo jestem pizzaface :D całe szczęście bez wulkanów - to chyba dzięki srebru właśnie.

Co do mdłości to jestem w 15tc i nadal potrafi mnie mdlić a raz na ileś dni zwymiotuję. Ciekawe kiedy przejdzie na dobre.

Mi laktator pomógł i przy nawale (choć wtedy mleka jest tyle, że i ręką bez problemu się ściągnie nadmiar jak bolą) I z pierwszą córką przy kryzysach laktacyjnych żeby pobudzić piersi i do ściągania mleka żeby jej robić kaszki. Młodsza kaszek nie lubiła za bardzo, jak już to jaglankę na wodzie albo mleku roślinnym i tyle. Myślę, że jak ma się w planach karmienie piersią ale nie zostawianie dziecka z osobami trzecimi to można sobie ten sprzęt odpuścić, a w razie problemów dopiero kupić porządny.

Masakra mam katar ciążowy i to solidny :(

Dziś padam, po południu spałam ponad godzinę a to dlatego, że od rana jeździłam - najpierw do księgowych a potem złożyć wnioski o paszporty dla dzieci :) szykujemy się do naszych wyczekanych i wymarzonych wakacji - ostatni raz we czwórkę[emoji14]jak to brzmi :D

Kindzia trzymiem kciuki za poznanie płci :)
Anetka - czytałam i cieszę się, że wszystko ok i będzie mała Rosalie.
Antiope ja szczerze wierzę, że nosisz dziewczynkę.
Zaraz sama z ciekawości sprawdzę ten kalendarz :p
Kochana jestem w 15 tc i do tej pory wymiotuje po kilka razy dziennie. Malo tego nie mam apetytu i nawet po wodzie mi nie dobrze.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No wiecie co ten kalendarz to ja bardzo,lubię z linku kindzi[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Jeszcze żeby kurde to się w realu sprawdziło [emoji23] to by było git!
A tak to fajna zabawa.

1466183658-1d1mld.jpeg

h4zpgov3o3h14ll7.png

Ty se sprawdź jak z synami Twoimi wychodzi - bo mi wyszło, że pierwsza owszem - dziewczynka, Lilka to niby chłopiec i teraz też ma być chłopiec ;)

Do góry