reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Izula trzymam kciuki ! U mnie dzisiaj podobne nerwy, ja wizytę mam o 16:30 i tez juz siedzę jak na szpilkach... coś czuje, ze skorzystam dzisiaj z Waszych umiejętności wróżenia z nuba, bo podejrzewam, że za wcześnie na określenie co tam się kryje :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Aaaaa i chciałam się Was dopytać czy przy takim usg lepiej mieć pełen pęcherz czy lepiej opróżnić, a moze nie ma to totalnie znaczenia ?

Prenatalne jest przez brzuch czy "od srodka" ?

Uprzedzilam Cie bo wstalam wczesniej. Normalnie to ja dopiero teraz bym wstawala, bo ja zawsze wstaje rano, wybieram dziewczyny do przedszkola a potem ide spac dalej [emoji23]

No trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze [emoji6]

Boje sie troche ze bedzie cos nie tak bo ja tak ciagle wymiotowalam i nie wiem czy ten kwas foliowy w ogole sie wchlanial.. ale trzeba byc dobrej mysli, i tak bedzie co ma byc.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Przez brzuch.
Będzie dobrze. Nie Ty jedna wymiotujesz w ciąży, a jednak większość rodzi zdrowe dzieci.

Tak przeczytałam Wasze ostatnie wpisy o porodach etc i zaczęło mnie to nieźle stresować. To będzie mój pierwszy poród i nie wiem, czy lepiej czytać i dowiadywać się co mnie czeka, czy żyć w niewiedzy i przekonać się na własnej skórze. Jak człowiek nie do końca wie, co tam na porodówkach się dzieje, to chyba mniej spanikowany tam przyjeżdża... Czy się mylę? ;)

A basen przy jakichkolwiek infekcjach, nie tylko z pęcherzem, chyba trzeba wykluczyć. Tam w wodzie to dopiero świństw różnych pływa...
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej wiedzieć.

Izula trzymam kciuki ! U mnie dzisiaj podobne nerwy, ja wizytę mam o 16:30 i tez juz siedzę jak na szpilkach... coś czuje, ze skorzystam dzisiaj z Waszych umiejętności wróżenia z nuba, bo podejrzewam, że za wcześnie na określenie co tam się kryje :)

Kciuki zaciśnięte. Który to u Ciebie tydzień?

Aaaaa i chciałam się Was dopytać czy przy takim usg lepiej mieć pełen pęcherz czy lepiej opróżnić, a moze nie ma to totalnie znaczenia ?

Nie musisz przepełniać pęcherza do granic możliwości. Wystarczy jak przed samym usg nie pójdziesz to toalety jeśli Ci się będzie chciało.

Tak przeczytałam Wasze ostatnie wpisy o porodach etc i zaczęło mnie to nieźle stresować. To będzie mój pierwszy poród i nie wiem, czy lepiej czytać i dowiadywać się co mnie czeka, czy żyć w niewiedzy i przekonać się na własnej skórze. Jak człowiek nie do końca wie, co tam na porodówkach się dzieje, to chyba mniej spanikowany tam przyjeżdża... Czy się mylę? ;)

A basen przy jakichkolwiek infekcjach, nie tylko z pęcherzem, chyba trzeba wykluczyć. Tam w wodzie to dopiero świństw różnych pływa...
U mnie też pierwszy poród i jak na razie jestem jedną mała chorągiewką :) raz chce na normalnej sali porodowej, raz w domu ma rodzin, raz ze znieczuleniem, raz bez... ale w miarę czytania wszystkich opowieści upewniam się, że nie mamy pojęcia co nas czeka, każda dziewczyna ma inne doświadczenia i wszystko zależy od nas, od naszego podejścia i spokoju jaki zachowamy. Ja przynajmniej chce o tym myśleć jako o takim cudownym dniu, gdzie dokona się coś wspaniałego, mój mąż będzie mnie wspierał i w ogóle będzie super ;)

Nawet nie wiedziałam, że pęcherz ma znaczenie... Ja chyba poszłam z pustym. A przynajmniej nie chciało mi się siuisu.

U mnie 12t6d, ale coś czuje, ze lekarz nie będzie chętny do określania na tak wczesnym etapie :/

Prenatalne jest przez brzuch czy "od srodka" ?

Uprzedzilam Cie bo wstalam wczesniej. Normalnie to ja dopiero teraz bym wstawala, bo ja zawsze wstaje rano, wybieram dziewczyny do przedszkola a potem ide spac dalej [emoji23]

No trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze [emoji6]

Boje sie troche ze bedzie cos nie tak bo ja tak ciagle wymiotowalam i nie wiem czy ten kwas foliowy w ogole sie wchlanial.. ale trzeba byc dobrej mysli, i tak bedzie co ma byc.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
A ja to USG miałam i przez brzuch i od środka... Dzidziuś jest 4 dni młodszy do tego był daleko od głowicy i lekarz pod koniec zrobił jeszcze od środka żeby dokładniej było widać.

reklama
U mnie 12t6d, ale coś czuje, ze lekarz nie będzie chętny do określania na tak wczesnym etapie :/

Na tym etapie to z nuba co najwyżej. Moja lekarka nie była chętna do określania płci i sama powiedziała, że to trochę takie zgadywanie.

Do góry