reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Izula trzymam kciuki ! U mnie dzisiaj podobne nerwy, ja wizytę mam o 16:30 i tez juz siedzę jak na szpilkach... coś czuje, ze skorzystam dzisiaj z Waszych umiejętności wróżenia z nuba, bo podejrzewam, że za wcześnie na określenie co tam się kryje :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Aaaaa i chciałam się Was dopytać czy przy takim usg lepiej mieć pełen pęcherz czy lepiej opróżnić, a moze nie ma to totalnie znaczenia ?

Prenatalne jest przez brzuch czy "od srodka" ?

Uprzedzilam Cie bo wstalam wczesniej. Normalnie to ja dopiero teraz bym wstawala, bo ja zawsze wstaje rano, wybieram dziewczyny do przedszkola a potem ide spac dalej [emoji23]

No trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze [emoji6]

Boje sie troche ze bedzie cos nie tak bo ja tak ciagle wymiotowalam i nie wiem czy ten kwas foliowy w ogole sie wchlanial.. ale trzeba byc dobrej mysli, i tak bedzie co ma byc.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Przez brzuch.
Będzie dobrze. Nie Ty jedna wymiotujesz w ciąży, a jednak większość rodzi zdrowe dzieci.

Tak przeczytałam Wasze ostatnie wpisy o porodach etc i zaczęło mnie to nieźle stresować. To będzie mój pierwszy poród i nie wiem, czy lepiej czytać i dowiadywać się co mnie czeka, czy żyć w niewiedzy i przekonać się na własnej skórze. Jak człowiek nie do końca wie, co tam na porodówkach się dzieje, to chyba mniej spanikowany tam przyjeżdża... Czy się mylę? ;)

A basen przy jakichkolwiek infekcjach, nie tylko z pęcherzem, chyba trzeba wykluczyć. Tam w wodzie to dopiero świństw różnych pływa...
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej wiedzieć.

Izula trzymam kciuki ! U mnie dzisiaj podobne nerwy, ja wizytę mam o 16:30 i tez juz siedzę jak na szpilkach... coś czuje, ze skorzystam dzisiaj z Waszych umiejętności wróżenia z nuba, bo podejrzewam, że za wcześnie na określenie co tam się kryje :)

Kciuki zaciśnięte. Który to u Ciebie tydzień?

Aaaaa i chciałam się Was dopytać czy przy takim usg lepiej mieć pełen pęcherz czy lepiej opróżnić, a moze nie ma to totalnie znaczenia ?

Nie musisz przepełniać pęcherza do granic możliwości. Wystarczy jak przed samym usg nie pójdziesz to toalety jeśli Ci się będzie chciało.

Tak przeczytałam Wasze ostatnie wpisy o porodach etc i zaczęło mnie to nieźle stresować. To będzie mój pierwszy poród i nie wiem, czy lepiej czytać i dowiadywać się co mnie czeka, czy żyć w niewiedzy i przekonać się na własnej skórze. Jak człowiek nie do końca wie, co tam na porodówkach się dzieje, to chyba mniej spanikowany tam przyjeżdża... Czy się mylę? ;)

A basen przy jakichkolwiek infekcjach, nie tylko z pęcherzem, chyba trzeba wykluczyć. Tam w wodzie to dopiero świństw różnych pływa...
U mnie też pierwszy poród i jak na razie jestem jedną mała chorągiewką :) raz chce na normalnej sali porodowej, raz w domu ma rodzin, raz ze znieczuleniem, raz bez... ale w miarę czytania wszystkich opowieści upewniam się, że nie mamy pojęcia co nas czeka, każda dziewczyna ma inne doświadczenia i wszystko zależy od nas, od naszego podejścia i spokoju jaki zachowamy. Ja przynajmniej chce o tym myśleć jako o takim cudownym dniu, gdzie dokona się coś wspaniałego, mój mąż będzie mnie wspierał i w ogóle będzie super ;)

Nawet nie wiedziałam, że pęcherz ma znaczenie... Ja chyba poszłam z pustym. A przynajmniej nie chciało mi się siuisu.

U mnie 12t6d, ale coś czuje, ze lekarz nie będzie chętny do określania na tak wczesnym etapie :/

Prenatalne jest przez brzuch czy "od srodka" ?

Uprzedzilam Cie bo wstalam wczesniej. Normalnie to ja dopiero teraz bym wstawala, bo ja zawsze wstaje rano, wybieram dziewczyny do przedszkola a potem ide spac dalej [emoji23]

No trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze [emoji6]

Boje sie troche ze bedzie cos nie tak bo ja tak ciagle wymiotowalam i nie wiem czy ten kwas foliowy w ogole sie wchlanial.. ale trzeba byc dobrej mysli, i tak bedzie co ma byc.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
A ja to USG miałam i przez brzuch i od środka... Dzidziuś jest 4 dni młodszy do tego był daleko od głowicy i lekarz pod koniec zrobił jeszcze od środka żeby dokładniej było widać.

reklama
U mnie 12t6d, ale coś czuje, ze lekarz nie będzie chętny do określania na tak wczesnym etapie :/

Na tym etapie to z nuba co najwyżej. Moja lekarka nie była chętna do określania płci i sama powiedziała, że to trochę takie zgadywanie.

Do góry