reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ależ ja mam podobnie, tylko cały czas się stresuję z nadzieję, żeby zniknęło to co wyglądało na siusiaka.

W drugiej ciąży miałam sugerowanego przez gin chłopca. Dlatego potem zaczelam czytac czy to możliwe ze siusiak znikną i wglabialam sie w ta teorie nuba. No jednak to możliwe. Z reszta na forum marxowym byly jeszcze dwie pomylki. U jednej dziewczyny to juz Meksyk autentyko co wizytę miała raz "Lenke z parowka" jak to pisala raz bez. I to serio aż dziwne bylo nawet przed samym porodem muala usg i oczywiście urodziła odwrotnie niż jej na tym usg powiedzieli.

Ja teraz będę w 17 tc ciąży na usg .Kednak czekać do polowkowego za dlugo a to ostatnia moja ciaza. Mam nadzieje ze mlode będzie chciało sievpokazac. Ja nic nie miałam ze ginekolog zasugerowane na genetycznym.

Szczęściara ja czekam na ten przypływ energii i nic :D zmuszam się do wszystkiego mało tego najgorszy jest brak koncentracji ... najchetniej bym caly dzien przesiedziala i nic nie robila a tak sie nie da ...
ja tez wymeczona na maksa, ale kuzwa nie moglabym nie chodzic do pracy, na leb bym dostala w domu...wczoraj przespalam caly dzien z przerwami

Elifit dobrze ze sie nie gniewasz.

No u mnie sie zawsze sprawdzala plec taka jala podal lekarz podczas usg.
A wiecie ze pepowina podobno moze sie tak ulozyc ze bedzie sugerowala chlopca ? Ciekawe czy to prawda. Jak prawda to dziewczyny co chca dziewczynke jest nadzieja [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie [emoji6] dzis wstalam wczesniej bo przez te badania prenatalne co mam dzisiaj o 18 to spac nie moge od 6 rano.. pomyslalam sobie ze wezme sie za sprzatanie [emoji6] poki co jem sniadanko. Musze sie czyms zajac tak konkretnie bo przeciez oszlaleje. Na szczescie pojedziemy juz kolo 16 bo chce do sklepu na male zakupy wstapic. I apropo zakupow to pomyslalam ze jak poznam dzis plec to po badaniu podjade kupic jakas rzecz dla maluszka, ot tak, zeby uczcic wiedze [emoji2] Dzis jestem szczesliwa bo maz jak wrocil rano z pracy to polozyl sie obok mnie i polozyl mi reke na brzuchu i wital sie z nami [emoji6] takie proste z pozoru gesty a potrafia tak cieszyc czlowieka [emoji4]

Jakie macie plany na dzisiaj ?

Trzymam kciuki za wizytę. :happy:
Ja dziś pewnie nic specjalnego robić nie będę. Nudy

Nie wiem czy z chorym pecherzem to dobry pomysl na basen. Zaziebisz go jeszcze bardziej

Właśnie też miałam napisać o tym, ale mnie uprzedziłaś.

W drugiej ciąży miałam sugerowanego przez gin chłopca. Dlatego potem zaczelam czytac czy to możliwe ze siusiak znikną i wglabialam sie w ta teorie nuba. No jednak to możliwe. Z reszta na forum marxowym byly jeszcze dwie pomylki. U jednej dziewczyny to juz Meksyk autentyko co wizytę miała raz "Lenke z parowka" jak to pisala raz bez. I to serio aż dziwne bylo nawet przed samym porodem muala usg i oczywiście urodziła odwrotnie niż jej na tym usg powiedzieli.

Ja teraz będę w 17 tc ciąży na usg .Kednak czekać do polowkowego za dlugo a to ostatnia moja ciaza. Mam nadzieje ze mlode będzie chciało sievpokazac. Ja nic nie miałam ze ginekolog zasugerowane na genetycznym.
A koleżance co się w końcu urodziło po tych wszystkich zmianach?

Prenatalne jest przez brzuch czy "od srodka" ?

Uprzedzilam Cie bo wstalam wczesniej. Normalnie to ja dopiero teraz bym wstawala, bo ja zawsze wstaje rano, wybieram dziewczyny do przedszkola a potem ide spac dalej [emoji23]

No trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze [emoji6]

Boje sie troche ze bedzie cos nie tak bo ja tak ciagle wymiotowalam i nie wiem czy ten kwas foliowy w ogole sie wchlanial.. ale trzeba byc dobrej mysli, i tak bedzie co ma byc.

Tak przeczytałam Wasze ostatnie wpisy o porodach etc i zaczęło mnie to nieźle stresować. To będzie mój pierwszy poród i nie wiem, czy lepiej czytać i dowiadywać się co mnie czeka, czy żyć w niewiedzy i przekonać się na własnej skórze. Jak człowiek nie do końca wie, co tam na porodówkach się dzieje, to chyba mniej spanikowany tam przyjeżdża... Czy się mylę? ;)

A basen przy jakichkolwiek infekcjach, nie tylko z pęcherzem, chyba trzeba wykluczyć. Tam w wodzie to dopiero świństw różnych pływa...

Tak przeczytałam Wasze ostatnie wpisy o porodach etc i zaczęło mnie to nieźle stresować. To będzie mój pierwszy poród i nie wiem, czy lepiej czytać i dowiadywać się co mnie czeka, czy żyć w niewiedzy i przekonać się na własnej skórze. Jak człowiek nie do końca wie, co tam na porodówkach się dzieje, to chyba mniej spanikowany tam przyjeżdża... Czy się mylę? ;)

A basen przy jakichkolwiek infekcjach, nie tylko z pęcherzem, chyba trzeba wykluczyć. Tam w wodzie to dopiero świństw różnych pływa...
Ja w pierwszej ciazy zarowno czytalam o porodach jak i ogladalam bardzo fajny film na ten temat. Przynajmniej pozniej nic mnie nie zaskoczylo podczas porodu, moglam sobie powtarzac "spokojnie, to normalne" i bylam psychicznie przygotowana na wszystko. Ale to zalezy od nerwow czlowieka. Ja sie drugiego porodu balam bardziej niz pierwszego, a teraz boje sie jeszcze bardziej bo sie boje ze bedzie za szybko i nie zdaze dojechac [emoji23] i w sumie tylko o to mi chodzi, ale widzisz, juz sobie to poukladalam w miare, i uspokajam sie ze na pewno bede czula wczesniej, i zdaze wszystko ogarnac [emoji6]

reklama
Do góry