reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ależ ja mam podobnie, tylko cały czas się stresuję z nadzieję, żeby zniknęło to co wyglądało na siusiaka.

W drugiej ciąży miałam sugerowanego przez gin chłopca. Dlatego potem zaczelam czytac czy to możliwe ze siusiak znikną i wglabialam sie w ta teorie nuba. No jednak to możliwe. Z reszta na forum marxowym byly jeszcze dwie pomylki. U jednej dziewczyny to juz Meksyk autentyko co wizytę miała raz "Lenke z parowka" jak to pisala raz bez. I to serio aż dziwne bylo nawet przed samym porodem muala usg i oczywiście urodziła odwrotnie niż jej na tym usg powiedzieli.

Ja teraz będę w 17 tc ciąży na usg .Kednak czekać do polowkowego za dlugo a to ostatnia moja ciaza. Mam nadzieje ze mlode będzie chciało sievpokazac. Ja nic nie miałam ze ginekolog zasugerowane na genetycznym.

Szczęściara ja czekam na ten przypływ energii i nic :D zmuszam się do wszystkiego mało tego najgorszy jest brak koncentracji ... najchetniej bym caly dzien przesiedziala i nic nie robila a tak sie nie da ...
ja tez wymeczona na maksa, ale kuzwa nie moglabym nie chodzic do pracy, na leb bym dostala w domu...wczoraj przespalam caly dzien z przerwami

Elifit dobrze ze sie nie gniewasz.

No u mnie sie zawsze sprawdzala plec taka jala podal lekarz podczas usg.
A wiecie ze pepowina podobno moze sie tak ulozyc ze bedzie sugerowala chlopca ? Ciekawe czy to prawda. Jak prawda to dziewczyny co chca dziewczynke jest nadzieja [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie [emoji6] dzis wstalam wczesniej bo przez te badania prenatalne co mam dzisiaj o 18 to spac nie moge od 6 rano.. pomyslalam sobie ze wezme sie za sprzatanie [emoji6] poki co jem sniadanko. Musze sie czyms zajac tak konkretnie bo przeciez oszlaleje. Na szczescie pojedziemy juz kolo 16 bo chce do sklepu na male zakupy wstapic. I apropo zakupow to pomyslalam ze jak poznam dzis plec to po badaniu podjade kupic jakas rzecz dla maluszka, ot tak, zeby uczcic wiedze [emoji2] Dzis jestem szczesliwa bo maz jak wrocil rano z pracy to polozyl sie obok mnie i polozyl mi reke na brzuchu i wital sie z nami [emoji6] takie proste z pozoru gesty a potrafia tak cieszyc czlowieka [emoji4]

Jakie macie plany na dzisiaj ?

Trzymam kciuki za wizytę. :happy:
Ja dziś pewnie nic specjalnego robić nie będę. Nudy

Nie wiem czy z chorym pecherzem to dobry pomysl na basen. Zaziebisz go jeszcze bardziej

Właśnie też miałam napisać o tym, ale mnie uprzedziłaś.

W drugiej ciąży miałam sugerowanego przez gin chłopca. Dlatego potem zaczelam czytac czy to możliwe ze siusiak znikną i wglabialam sie w ta teorie nuba. No jednak to możliwe. Z reszta na forum marxowym byly jeszcze dwie pomylki. U jednej dziewczyny to juz Meksyk autentyko co wizytę miała raz "Lenke z parowka" jak to pisala raz bez. I to serio aż dziwne bylo nawet przed samym porodem muala usg i oczywiście urodziła odwrotnie niż jej na tym usg powiedzieli.

Ja teraz będę w 17 tc ciąży na usg .Kednak czekać do polowkowego za dlugo a to ostatnia moja ciaza. Mam nadzieje ze mlode będzie chciało sievpokazac. Ja nic nie miałam ze ginekolog zasugerowane na genetycznym.
A koleżance co się w końcu urodziło po tych wszystkich zmianach?

Prenatalne jest przez brzuch czy "od srodka" ?

Uprzedzilam Cie bo wstalam wczesniej. Normalnie to ja dopiero teraz bym wstawala, bo ja zawsze wstaje rano, wybieram dziewczyny do przedszkola a potem ide spac dalej [emoji23]

No trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze [emoji6]

Boje sie troche ze bedzie cos nie tak bo ja tak ciagle wymiotowalam i nie wiem czy ten kwas foliowy w ogole sie wchlanial.. ale trzeba byc dobrej mysli, i tak bedzie co ma byc.

Tak przeczytałam Wasze ostatnie wpisy o porodach etc i zaczęło mnie to nieźle stresować. To będzie mój pierwszy poród i nie wiem, czy lepiej czytać i dowiadywać się co mnie czeka, czy żyć w niewiedzy i przekonać się na własnej skórze. Jak człowiek nie do końca wie, co tam na porodówkach się dzieje, to chyba mniej spanikowany tam przyjeżdża... Czy się mylę? ;)

A basen przy jakichkolwiek infekcjach, nie tylko z pęcherzem, chyba trzeba wykluczyć. Tam w wodzie to dopiero świństw różnych pływa...

Tak przeczytałam Wasze ostatnie wpisy o porodach etc i zaczęło mnie to nieźle stresować. To będzie mój pierwszy poród i nie wiem, czy lepiej czytać i dowiadywać się co mnie czeka, czy żyć w niewiedzy i przekonać się na własnej skórze. Jak człowiek nie do końca wie, co tam na porodówkach się dzieje, to chyba mniej spanikowany tam przyjeżdża... Czy się mylę? ;)

A basen przy jakichkolwiek infekcjach, nie tylko z pęcherzem, chyba trzeba wykluczyć. Tam w wodzie to dopiero świństw różnych pływa...
Ja w pierwszej ciazy zarowno czytalam o porodach jak i ogladalam bardzo fajny film na ten temat. Przynajmniej pozniej nic mnie nie zaskoczylo podczas porodu, moglam sobie powtarzac "spokojnie, to normalne" i bylam psychicznie przygotowana na wszystko. Ale to zalezy od nerwow czlowieka. Ja sie drugiego porodu balam bardziej niz pierwszego, a teraz boje sie jeszcze bardziej bo sie boje ze bedzie za szybko i nie zdaze dojechac [emoji23] i w sumie tylko o to mi chodzi, ale widzisz, juz sobie to poukladalam w miare, i uspokajam sie ze na pewno bede czula wczesniej, i zdaze wszystko ogarnac [emoji6]

reklama
Do góry