reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

To ja nie krzyczałam i generalnie nie wydawałam raczej dźwięków, jakoś nie czułam by mi to miało w czymkolwiek pomóc. Nie czułam potrzeby krzyczenia.
Ja sie nie darlam, bardziej bym to nazwala stekaniem [emoji23][emoji23] ciagle powtarzalam ze juz nie moge, nie dam rady, choc to gadanie bylo bez sensu no ale coz [emoji23] pierwszy porod natomiast byl super, miedzy skurczami sie smialam, a jak urodzilam lozysko to siadlam i poprosilam zeby mi opowiedzialy pielegniarki "a co to jeat", "a to" i cierpliwie mi mowily. Przez ponad polowe porodu spokojnie pisalam sms do meza haha [emoji23] wytraszylam sie tylko na partych, bo nagle mi soe kupe zachcialo i zapytalam czy moge isc do toalety bo chyba sie zle wyproznilam po lewatywie bo chce mi sie kupe, a one na to "oho, zaczelo sie" no i okazalo sie ze to parte sie zaczynaja [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moj mi masowal plecy podczas skurczy. Pomagało mi to bardzo. I ja tez krzyczalam przy partych. Ulgę czułam wtedy :)

Mi pielegniarki tlumaczyly, zebym energie ktora chce poswiecic na krzyk "zepchala" w dol w trakcie parcia. I najpierw sie darlam i szlo ciezko, a potem sie skupilam, robilam co mowia i hop siup Olcia byla na swiecie

Lux moze nospe wez ?
Mysmy wczoraj byli nad jeziorkiem grilla sobie robilismy ale tyle ludzi, ze masakra co chwile ktos jechal i szukal miejsca ... ja sie odstresowalam dobrze mi to zrobilo poszlismy tez na spacer :)
Co do porodu ja sie wciaz zastanawiam czy wytrzymam ten bol bez krzykow bo obciach bedzie moja kuzynka opowiadala swoj porod miala rodzic z siostra ale w efekcie jej partner zostal jednak z nia ona tam zwija sie z bolu a on do niej : ciebie naprawde az tak to boli ? A ona do niego : nie wiesz symuluje
myslala, ze go zabije wtedy haha

Mam nadzieje, ze moj bedzie bardziej wyrozumialy :D i raczej bedzie mi pomagal a nie dobijal hihi

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom
mowisz, ze powinna mi pomoc? no bo ladna pogoda to ludzie ciagna nad wode

A ja juz mam 14. tydzien [emoji6] ani sie obejrzymy a minie polowa.. a potem juz z gorki. Ja bede spokojna dopiero po 24. tygodniu.
A wiecie ze ja sie urodzilam w 33. tygodniu ? To tak na pocieszenie dla tych mam ktore sie boja jak ja ze urodza przed terminem.
A ciekawe czy jesli pierwsze dziecko urodzilam 3 dni przed terminem z om, drugie 10 dni przed terminem z om, tp czy teraz urodze jeszcze wczesniej ? Jak myslicie ? Te mamy ktore maja 2 lub wiecej dzieci w jakich terminach rodzilyscie ?

No moj uwielbia jak go kiciam np po rece czy wlasnie glowie. Ja kiciania nie nawidze jak mnie ktos tak delikatnie kitka, ale uwielbiam glaskanie po wlosach. Np uwielbiam siedziec u fryzjera jak mnie obcina, albo uwielbialam zawsze jal moja mama mi francuza robila, moglam tak 2 godziny siedziec.. a moj maz to tak jeszcze delilatnie mnie glaszcze, no uwielbiam [emoji6]

Fetysz włosów też mam ;) uwielbiam jak mnie ktoś czesze :)

Ja też stekałam i jeczalam tak nisko. Pomagało mi. tylko mi nie pozwalały na partych stękać bo szłam już wtedy na cc.

Aneta to zdrówka nam

Izula syn przed terminem córka po.

cb7wugpju04jz4q8.png

Wchodzę na forum a tu 14 stron do przeczytania [emoji15]
Przeleciałam po łepkach.
U mnie sprawa wózka jest trudna. Odkryliśmy ze przeciętny wózek bliźniaczy nie mieści się do windy w bloku rodziców. Gongola obok gondoli jest za szeroka a gondola za gondola za długi [emoji53]. Szukamy dalej. Znalazłam jeden który odpowiada wymiarami ale cena zabija. 6 tyś. [emoji15]
Co do porodu to u mnie szybko szło. A bóle parte to pierwszy party byla głowa, drugi dziecko. Dwa poroby bez zzo i położnej. Dzieci miały 3800g. Teraz to nie wiem co będzie. Boje się.

Nie wiecie co z pisanka od bliźniaków? Wyszła ze szpitala?

Wchodzę na forum a tu 14 stron do przeczytania [emoji15]
Przeleciałam po łepkach.
U mnie sprawa wózka jest trudna. Odkryliśmy ze przeciętny wózek bliźniaczy nie mieści się do windy w bloku rodziców. Gongola obok gondoli jest za szeroka a gondola za gondola za długi [emoji53]. Szukamy dalej. Znalazłam jeden który odpowiada wymiarami ale cena zabija. 6 tyś. [emoji15]
Co do porodu to u mnie szybko szło. A bóle parte to pierwszy party byla głowa, drugi dziecko. Dwa poroby bez zzo i położnej. Dzieci miały 3800g. Teraz to nie wiem co będzie. Boje się.

Nie wiecie co z pisanka od bliźniaków? Wyszła ze szpitala?

Chyba dobrze. Pisze na innym forum ale nie czytałam co tylko rzucilo mi sie w nowościach. Zaliczylam drzemkę właśnie. Ide za obiad sie brac :)

reklama
Do góry