reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja jeszcze oba porody bez szycia, bez nacięć i bez pęknięć [emoji6] choć bioderka mam malutkie, obwód zaledwie 83 cm przed ciążą. Ja miałam mieć cesarkę bo jak mnie mierzyli to za wąska niby byłam, ale przed samym porodem się to unormowalo [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jeszcze oba porody bez szycia, bez nacięć i bez pęknięć [emoji6] choć bioderka mam malutkie, obwód zaledwie 83 cm przed ciążą. Ja miałam mieć cesarkę bo jak mnie mierzyli to za wąska niby byłam, ale przed samym porodem się to unormowalo [emoji6]

Też mam taką koleżankę, co bardzo szczupła i wąskie biodra ma, a jak to powiedziała, że córka jej po prostu wyskoczyła. Ja biodra mam szerokie, a parte miałam 20 min; tzn mam tak napisane w wypisie i w książeczce zdrowia małego, ale aż mi się wierzyć nie chce, bo mnie się wydawało, że to góra 5 minut było, bo ja raptem 3, albo 4 razy parłam i młody był na świecie.

Też mam taką koleżankę, co bardzo szczupła i wąskie biodra ma, a jak to powiedziała, że córka jej po prostu wyskoczyła. Ja biodra mam szerokie, a parte miałam 20 min; tzn mam tak napisane w wypisie i w książeczce zdrowia małego, ale aż mi się wierzyć nie chce, bo mnie się wydawało, że to góra 5 minut było, bo ja raptem 3, albo 4 razy parłam i młody był na świecie.
Jak sie rodzi to inaczej czas leci [emoji6] ale być może się pomylili przy wpisywaniu.

Ja pamiętam jak leżałam w szpitalu z fajną dziewczyną. Ona była po terminie i musiała się stawić w szpitalu. Strasznie jej się nudziło. Pewnej niedzieli jej doradzilam żeby sobie pojechała na chwilę do domu. A ja jak coś to powiem że poszła do kawiarni zobaczyć się z rodziną. Nie było jej może 2-3 godziny. Jak wróciła to mi dziękowała że podrzucilam jej taki pomysł, bo poszła do sklepu, zjadła porządny obiad i wziela relaksująca kąpiel. Ale jaja były w nocy. Słyszałam tylko jak wstała i gdzieś poszła, nic niebstekala, nic nie mówiła. Wróciła po 3 godzinach i mówi że urodziła. Ja mówię że niemożliwe. A ona dziecko 4200 g urodziła w godzinę. I to było jej pierwsze dziecko. Taki był i tak szybko jej poszlo. Mówiła mi że poszła do toalety bo coś ją ciaglo, potem poszła zgłosić pielęgniarce że coś się dzieje, Ci ja wzięli na badania a tam już 7 cm rozwarcia i dziewczyna rodzila a nawet nie czuła za bardzo [emoji23] tak że wszystko jest mozliwe.

Znów parę dni wczesniej leżała kobieta która rodzila 4 dziecko, i choć 3 wcześniejsze porody miała szybkie i fajne, to ten się tak darla że słychać ja było az u nas na sali przez kilka godzin. Biedna nie mogła urodzić i miała bóle krzyżowe.

Jak sie rodzi to inaczej czas leci [emoji6] ale być może się pomylili przy wpisywaniu.

Ja pamiętam jak leżałam w szpitalu z fajną dziewczyną. Ona była po terminie i musiała się stawić w szpitalu. Strasznie jej się nudziło. Pewnej niedzieli jej doradzilam żeby sobie pojechała na chwilę do domu. A ja jak coś to powiem że poszła do kawiarni zobaczyć się z rodziną. Nie było jej może 2-3 godziny. Jak wróciła to mi dziękowała że podrzucilam jej taki pomysł, bo poszła do sklepu, zjadła porządny obiad i wziela relaksująca kąpiel. Ale jaja były w nocy. Słyszałam tylko jak wstała i gdzieś poszła, nic niebstekala, nic nie mówiła. Wróciła po 3 godzinach i mówi że urodziła. Ja mówię że niemożliwe. A ona dziecko 4200 g urodziła w godzinę. I to było jej pierwsze dziecko. Taki był i tak szybko jej poszlo. Mówiła mi że poszła do toalety bo coś ją ciaglo, potem poszła zgłosić pielęgniarce że coś się dzieje, Ci ja wzięli na badania a tam już 7 cm rozwarcia i dziewczyna rodzila a nawet nie czuła za bardzo [emoji23] tak że wszystko jest mozliwe.

Znów parę dni wczesniej leżała kobieta która rodzila 4 dziecko, i choć 3 wcześniejsze porody miała szybkie i fajne, to ten się tak darla że słychać ja było az u nas na sali przez kilka godzin. Biedna nie mogła urodzić i miała bóle krzyżowe.

Historii takich jak ta ostatnia proszę tutaj nie opowiadać. Wszystkie będziemy miały szybkie i w miarę bezbolesne porody, a jak ktoś miał wcześniejsze szybkie, to teraz już w ogóle bez problemu będzie. :happy:
Ja chyba idę spać. Dobranoc

Historii takich jak ta ostatnia proszę tutaj nie opowiadać. Wszystkie będziemy miały szybkie i w miarę bezbolesne porody, a jak ktoś miał wcześniejsze szybkie, to teraz już w ogóle bez problemu będzie. :happy:
Ja chyba idę spać. Dobranoc
popieram. ja juz sie nakecilam na "zle" i zaczelam miec zal ze nie moge sie nawet z polozna na porod umowic i wogole ze jak to zawsze w polskiej szpitalnej rzeczywistosci bede pognebiona przy porodzie i potraktowana jak zwierze:((( i chociaz bolu i zabiegow medycznych sie nie boje to mam zle doswiadczenia ze szpitalami przez nieludzkie traktowanie... gdyby mozna bylo to bym zaplacila za porod w prywatnym szpitalu ale u mnie w miescie nie ma opcji wiec musze sie nastawic pozytywnie!
w ramach cwiczen praktycznych poszlam wczoraj do sasiadki kapac jej 6omiesiecznego syna tzn. na razie patrzylam ale daje rade tylko pazury zdecydowanie musze obciac na zero przed porodem:)

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Lux moze nospe wez ?
Mysmy wczoraj byli nad jeziorkiem grilla sobie robilismy ale tyle ludzi, ze masakra co chwile ktos jechal i szukal miejsca ... ja sie odstresowalam dobrze mi to zrobilo poszlismy tez na spacer :)
Co do porodu ja sie wciaz zastanawiam czy wytrzymam ten bol bez krzykow bo obciach bedzie moja kuzynka opowiadala swoj porod miala rodzic z siostra ale w efekcie jej partner zostal jednak z nia ona tam zwija sie z bolu a on do niej : ciebie naprawde az tak to boli ? A ona do niego : nie wiesz symuluje
myslala, ze go zabije wtedy haha

Mam nadzieje, ze moj bedzie bardziej wyrozumialy :D i raczej bedzie mi pomagal a nie dobijal hihi

Napisane na LG-D315 w aplikacji Forum BabyBoom

Lux moze nospe wez ?
Mysmy wczoraj byli nad jeziorkiem grilla sobie robilismy ale tyle ludzi, ze masakra co chwile ktos jechal i szukal miejsca ... ja sie odstresowalam dobrze mi to zrobilo poszlismy tez na spacer :)
Co do porodu ja sie wciaz zastanawiam czy wytrzymam ten bol bez krzykow bo obciach bedzie moja kuzynka opowiadala swoj porod miala rodzic z siostra ale w efekcie jej partner zostal jednak z nia ona tam zwija sie z bolu a on do niej : ciebie naprawde az tak to boli ? A ona do niego : nie wiesz symuluje

Mam nadzieje, ze moj bedzie bardziej wyrozumialy :D i raczej bedzie mi pomagal a nie dobijal hihi

Moj mnie glaskal po glowie i mowil "dasz rade, swietnie ci idzie" [emoji6]

Lux moze nospe wez ?

Hehe, to jak my byliśmy z moim D wieczorem przed porodem w szpitalu, żeby mnie moja położna zbadała i sprawdziła, czy coś się zaczyna, to tam właśnie rodziła jakaś dziewczyna z facetem i strasznie się darła, a jej facet do niej: "Jezu, nie drzyj się tak!" Normalnie zrobiło mi się żal tej kobiety.

reklama
Moj mnie glaskal po glowie i mowil "dasz rade, swietnie ci idzie" [emoji6]

Jakby mnie mój głaskał, to bym mu chyba krzywdę zrobiła. Chciałam tylko, żeby siedział obok i podawał mi wodę jak mi zaschły usta. Trzymał mnie dopiero podczas parcia. Wcześniej jego dotyk mnie irytował.

Do góry