Też miałam.. :/ brałam urosept i żuravit.. Mi pomogło na szczęście obyło się bez mocniejszych leków. Zdrówka!No u mnie dziś cały dzień tak :/ słabo mi było i totalnie wypruta jestem
Do tego mam infekcję układu moczowego.
Lux co ty na to brałaś?
reklama
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Lokata, ja młodsza córkę urodziłam w 2 godziny. Samych partych miałam 10 minut tylko [emoji23]Poród w godzinę.... Marzenie!!
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
xXxIzuLQaxXx
Racja, mnie 2 godzinny poród dużo bardziej bolał niż jak rodziłam pierwsza córkę 8 godzin. I pielęgniarki mi wlasnie tlumaczyly że to dlatego że szybko właśnie..Podobno zbyt szybki poród też wcale nie jest dobry, bo organizm nie ma czasu na przystosowanie się i łatwiej popękać.
Od 1 skurczu u mnie trwało 5,5 godziny i myślę, że to tak optymalnie, bo organizm mógł się swobodnie przystosować, my zdążyliśmy spokojnie czasowo do szpitala, a równocześnie nie męczyłam się za długo. Teraz też bym tak chciała, no ewentualnie mogłoby być z godzinkę krócej. Ciekawe czy mi się uda, bo przed poprzednim porodem na spotkaniu z położną mówię do niej, że zamierzam rodzić tak 5-6 godzin. No i idealnie się wstrzeliłam
To jest nie fair... Spróbuj jeszcze inne szpitale sprawdzić.
Antiope
Fanka BB :)
To Ty masz szansę się teraz w godzinkę uwinąć. A ile rodziłaś starszą?Lokata, ja młodsza córkę urodziłam w 2 godziny. Samych partych miałam 10 minut tylko [emoji23]
xXxIzuLQaxXx
Ja taki sok pije od lat codziennie [emoji6] córka taki sok musi pić praktycznie od urodzenia na infekcje właśnie żeby zapobiec nawrotom więc taki sok jest u nas na porządku dziennym, pijemy wszyscy a i tak nie raz mi wraca infekcja.. No ale jak czuje się gorzej to furagin, urosept, hektolitry wody, i przechodzi [emoji6]Eli, sok z żurawiny sobie kup. Taki czysty, bez cukru. Powinien pomóc.
xXxIzuLQaxXx
8 godzin w tym 15 minut partych [emoji6]To Ty masz szansę się teraz w godzinkę uwinąć. A ile rodziłaś starszą?
xXxIzuLQaxXx
I właśnie tego się boję że pójdzie zbyt szybko i nie zdaze choć do szpitala jest 20 minut drogi..ale jak akurat mąż będzie w pracy to nie zdąży tak szybko dojechać.. i co ja zrobię???To Ty masz szansę się teraz w godzinkę uwinąć. A ile rodziłaś starszą?
Antiope
Fanka BB :)
O, to jak Ty starszą rodziłaś dłużej niż ja Bazylka, to teraz też mam szansę się w 2 godziny uwinąć.
No i teraz nie wiadomo czy się cieszyć czy martwić takim szybkim porodemI właśnie tego się boję że pójdzie zbyt szybko i nie zdaze choć do szpitala jest 20 minut drogi..ale jak akurat mąż będzie w pracy to nie zdąży tak szybko dojechać.. i co ja zrobię???
reklama
xXxIzuLQaxXx
Ja bym chciała tak 4 godziny rodzić. Jest to taki optalny czas że na spokojnie wszystko się zrobi. A tak tu badanie, tu lewatywa, okropny ból bo ciągle skurcze przy tym, za chwilę już 8 cm, do kibla na ostatnie Siku, powrót i już parte nawet nie zdazylam wejść na fotel, wciagali mnie dosłownie bo się te parte zaczęły.. ale byłam dumna z siebie [emoji6]O, to jak Ty starszą rodziłaś dłużej niż ja Bazylka, to teraz też mam szansę się w 2 godziny uwinąć.
No i teraz nie wiadomo czy się cieszyć czy martwić takim szybkim porodem