reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

No u mnie dziś cały dzień tak :/ słabo mi było i totalnie wypruta jestem

Do tego mam infekcję układu moczowego.
Lux co ty na to brałaś?

cb7wugpju04jz4q8.png
Też miałam.. :/ brałam urosept i żuravit.. Mi pomogło na szczęście obyło się bez mocniejszych leków. Zdrówka!

reklama
Podobno zbyt szybki poród też wcale nie jest dobry, bo organizm nie ma czasu na przystosowanie się i łatwiej popękać.

Od 1 skurczu u mnie trwało 5,5 godziny i myślę, że to tak optymalnie, bo organizm mógł się swobodnie przystosować, my zdążyliśmy spokojnie czasowo do szpitala, a równocześnie nie męczyłam się za długo. Teraz też bym tak chciała, no ewentualnie mogłoby być z godzinkę krócej. Ciekawe czy mi się uda, bo przed poprzednim porodem na spotkaniu z położną mówię do niej, że zamierzam rodzić tak 5-6 godzin. No i idealnie się wstrzeliłam :happy:

To jest nie fair... Spróbuj jeszcze inne szpitale sprawdzić.
Racja, mnie 2 godzinny poród dużo bardziej bolał niż jak rodziłam pierwsza córkę 8 godzin. I pielęgniarki mi wlasnie tlumaczyly że to dlatego że szybko właśnie..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Eli, sok z żurawiny sobie kup. Taki czysty, bez cukru. Powinien pomóc.
Ja taki sok pije od lat codziennie [emoji6] córka taki sok musi pić praktycznie od urodzenia na infekcje właśnie żeby zapobiec nawrotom więc taki sok jest u nas na porządku dziennym, pijemy wszyscy a i tak nie raz mi wraca infekcja.. No ale jak czuje się gorzej to furagin, urosept, hektolitry wody, i przechodzi [emoji6]

8 godzin w tym 15 minut partych [emoji6]

O, to jak Ty starszą rodziłaś dłużej niż ja Bazylka, to teraz też mam szansę się w 2 godziny uwinąć. :-p

I właśnie tego się boję że pójdzie zbyt szybko i nie zdaze choć do szpitala jest 20 minut drogi..ale jak akurat mąż będzie w pracy to nie zdąży tak szybko dojechać.. i co ja zrobię???

No i teraz nie wiadomo czy się cieszyć czy martwić takim szybkim porodem :happy:

reklama
O, to jak Ty starszą rodziłaś dłużej niż ja Bazylka, to teraz też mam szansę się w 2 godziny uwinąć. :-p

No i teraz nie wiadomo czy się cieszyć czy martwić takim szybkim porodem :happy:
Ja bym chciała tak 4 godziny rodzić. Jest to taki optalny czas że na spokojnie wszystko się zrobi. A tak tu badanie, tu lewatywa, okropny ból bo ciągle skurcze przy tym, za chwilę już 8 cm, do kibla na ostatnie Siku, powrót i już parte nawet nie zdazylam wejść na fotel, wciagali mnie dosłownie bo się te parte zaczęły.. ale byłam dumna z siebie [emoji6]

Do góry