reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Co do wózków ja przy pierwszym dziecku napaliłam się na hartana Tak suszylam głowę mężowi że w końcu się zgodził Mam uzywke bo 4 kloce na nowy to dla mnie za dużo Wózek jest niedozajechania, dużo dodatkowych opcji, np możliwość zmiany kół na większe, ustawianie siedziska do kierunku jazdy poprzez przekladanie rączki wózka, regulowane amortyzatory no ma prawie wszystko... tylko co z tego jak córka kompletnie nie wózkowa i pierwsze pół roku spacery odczyniała w chuście za 80 zł Teraz w życiu bym nie wydała 2 tys na uzywke na nowy też nie.. Ale miałam wizję wielogodzinnych spacerów po okolicy nie szybkiej rundki pod blokiem z czerwonym od płaczu dzieckiem w środku, jak zwykle życie szybko zweryfikowalo marzenia

Ostatnia edycja:
reklama
Bonusowa- no to u nas byl calkowicie bezpieczny bo mielismy zderzenie !! Nic sie dziecku nie stalo ani fotelikowi nie wszystkie foteliki sa testowane bo pewnie te tanie nie

Co do fotelików Wiele wózków posiada w sprzedaży adaptery do różnych marek fotelików, sprswdzajcie kompatybilność w necie Hartan ma np dużo możliwości Pamiętajcie też o tym że wozenie dziecka w foteliku na spacery nie jest dobre dla jego kręgosłupa

Co do wózków ja przy pierwszym dziecku napaliłam się na hartana Tak suszylam głowę mężowi że w końcu się zgodził Mam uzywke bo 4 kloce na nowy to dla mnie za dużo Wózek jest niedozajechania, dużo dodatkowych opcji, np możliwość zmiany kół na większe, ustawianie siedziska do kierunku jazdy poprzez przekladanie rączki wózka, regulowane amortyzatory no ma prawie wszystko... tylko co z tego jak córka kompletnie nie wózkowa i pierwsze pół roku spacery odczyniała w chuście za 80 zł Teraz w życiu bym nie wydała 2 tys na uzywke na nowy też nie.. Ale miałam wizję wielogodzinnych spacerów po okolicy nie szybkiej rundki pod blokiem z czerwonym od płaczu dzieckiem w środku, jak zwykle życie szybko zweryfikowalo marzenia

Oj, skąd ja to znam :D

Bonusowa- no to u nas byl calkowicie bezpieczny bo mielismy zderzenie !! Nic sie dziecku nie stalo ani fotelikowi nie wszystkie foteliki sa testowane bo pewnie te tanie nie

No tak ale szczerze, to mieliście szczęście. Co innego test na manekinie a co innego na własnym dziecku. Oby żadna z nas nie musiała się przekonać czy fotelik jest rzeczywiście bezpieczny.
Ja jednak wolę wybierać foteliki przetestowane i zminimalizować ryzyko. Szczególnie, że wcale nie trzeba wydawać 500 czy 1000zł, ja mojego Atona2 kupiłam nowego oczywiście w sklepie Mama i Ja za 300zł.

Ja dla córki mam Britaxa i sobie chwalę

Co to znaczy awaryjność wózka? W sensie że koło np odpadnie?

cb7wugpju04jz4q8.png
No tak chodziło mi głównie o to w jakim stanie wózek zostanie przekazany osobie trzeciej, wiadomo, że w opisie będzie stan bardzo dobry, używany przez 1 dziecko itd, a tak jak napisała Antiope potem okaże się, że krzywa rama, koła odpadają, problemy z amortyzatorami. Nie generalizuje oczywiście, ale osobiście wolę tańszy, ale nowy i na gwarancji.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Ja staram sie duzo czytac o wozkach z racji tego ze to moje pierwsze dziecko. Jestem z natury osobą oszczedna i staram sie rozzsadnie wydawac pieniadze. Od poczatku myslalam ze kupie wozek 3w1 i najlepiej uzywke bo wiadomo dlugo nie posluzy ( mieszkam w bloku na 4 pietrze ) wiec udreka nosic taki ciazki. Ale dzisiaj moja uwage zwrocil artukuł :
Link do: Wady wózków 3w1 wielofunkcyjnych (tanich)

CO o tym sadzicie ? Myslalałam ze kupujac 3 w 1 zaoszczedze , a jednak chyba nie , martwi mnie ten fotelik.. ;/ i fkatycznie po przejrzeniu allegro prawie wszytskie foteliki sa do 10 kg i niby maja jakis certyfikat ale czy ja wiem...;/ zmartwilam sie .
to tylko potwierdza moja powyzsza teorie (ze z 3w1 najwiecej warta jest gondola) ale fotelikiem ze do 10 kg (o ile ma atesty) to bym sie wcale nie martwila bo ten fotelik to tylko sluzy do czasu gdy dziecko siada czyli jakies 6-8 miesiecy. nastepne sa nawet takie od 9 do 36 kg wiec luz:)

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Ja nie chciałam 3w1 właśnie ze względu na różne bezpieczeństwo fotelika w takich zestawach. Kupiłam ramę z gondolą i spacerówką Espiro, fotelik Maxi Cosi Pebbles i do tego adaptery.

reklama
Moje doświadczenie z wózkami do 1,5 tys nowymi jest właśnie takie wypasiona gondola reszta niebardzo Nawet w sklepie jak prosiłam o pokazanie spacerówki to zapał do chwalenia słabł ;) w tych drogich wózkach wszystkie trzy elementy są dobrej jakości

Do góry