reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja mialam 3w1 nowy przy Nadii i teraz taki nowy mozna kupic za 500 zl oczywoscie 3w1 a uzywalam dlugo pol roku temu oddalam samotnej matce i uzytkowalam fotelik nic sie nie dzialo z nim.Jak najbardziej fotelik niby bez certyfikatu a sprawdzil sie super.
Teraz tez kupuje 3w1.

Tu nie chodzi o to, że fotelik dobrze się sprawuje w codziennym użytkowaniu czy nie tylko o to jak poradzi sobie przy ewentualnym wypadku. A certyfikat CE i homologacja (które mają wszystkie foteliki - nawet poddupniki za 15 zł z marketu) nie są tożsame z testami zderzeniowymi.

Jakieś 5 lat temu była głośna sprawa z jednym z fotelików Chicco (9-18kg). Taka znana firma, mieli fotele z dobrymi notami aż tu nagle bubel - w czasie zderzenia czołowego manekin wypadł z fotela razem z pasami i tapicerką. Co firma Chicco na to? Nie wycofamy - planujemy wprowadzić nową linię kolorystyczną. Dlatego trzeba uważać, czytać wyniki crashtestów i w ten sposób wybrać pierwszy fotelik, który ma zapewnić bezpieczeństwo naszemu dziecku przede wszystkim - nie jest tylko nosidełkiem / kołyską.

A my zakupilismy bebetto holland. Gondola jak na moje oko spora a to bylo najwazniejsze, opinie ma fajne i wizualnie bardzo mi sie podoba. Nam udalo sie go kupic od bardzo dobrej znajomej, z wiadomych rak i wyglada jak nowka. Najchetniej juz bym z nim paradowala haha :D
Jak Dzidziol sie pochwali co tam ma miedzy nozkami w srode to powoli zaczynam zakupy ciuszkowe.
Aaaach, Ty już zaraz masz wizytę, a ja prawie 2 tygodnie muszę czekać na podgląd bobasa ;) zazdroszczę. I trzymam kciuki żeby Twoje bobo piękne szpagaty trenowałódź na usg :D

Wózek mam Emmajunge w spadku po kuzynie. Ponoć wózki Emmy nie do zajechania.

Fotelik będę musiała kupić.
Blog osiemgwiazdek polecam o fotelikach.

Ja już po imprezie bo mąż fo pracy idzie. Dzieci po mnie przyjechały :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Jeżeli chodzi o foteliki to ponoć jak wybierać to maxi cosi albo cybex. Ja mam farta, bo po siostrze dostane akurat cybexa, wiec szukam wózka, który będzie kompatybilny właśnie z tym fotelikiem. Na używany wozek tez raczej bym się nie zdecydowała, bo nigdy nie mamy pewności jak było z jego "awaryjnością", podobnie z fotelikiem - brak pewności czy nie bral udziału w jakimś wypadku. Na pewno można dostać jakiś super wózek w cenie do np 1500zl, tylko trzeba poświęcić czasu i przewertować setki stron :)
Co do ciuszków to także będę mieć troche po siostrze, ale na pewno też coś kupie choć w tym przypadku patrze juz wlasnie na używane :) i ost dziewczyna niedaleko mnie wystawiła 19szt naprawdę fajnych rzeczy za 50zl, ale w większości bardziej dziewczece, ale jak tu kupic jak jedynie przeczucie zapowiada córkę ;)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Jeżeli chodzi o foteliki to ponoć jak wybierać to maxi cosi albo cybex. Ja mam farta, bo po siostrze dostane akurat cybexa, wiec szukam wózka, który będzie kompatybilny właśnie z tym fotelikiem. Na używany wozek tez raczej bym się nie zdecydowała, bo nigdy nie mamy pewności jak było z jego "awaryjnością", podobnie z fotelikiem - brak pewności czy nie bral udziału w jakimś wypadku. Na pewno można dostać jakiś super wózek w cenie do np 1500zl, tylko trzeba poświęcić czasu i przewertować setki stron :)
Co do ciuszków to także będę mieć troche po siostrze, ale na pewno też coś kupie choć w tym przypadku patrze juz wlasnie na używane :) i ost dziewczyna niedaleko mnie wystawiła 19szt naprawdę fajnych rzeczy za 50zl, ale w większości bardziej dziewczece, ale jak tu kupic jak jedynie przeczucie zapowiada córkę ;)

Maxi Cosi słynie z tego, że jedyne co od lat robi to co roku wprowadza nowe linie kolorystyczne. Dawno nic się w ich fotelach nie zmieniło a testy są z w większości do 2010r a te nowsze (2016 - Citi i 2014- pebble z bazą 2way fix) dostały tylko 4 gwiazdki z bezpieczeństwa. Są lepsze fotele - nie tylko Cybex, też Romer, Recaro, Besafe, Britax, Concord. Tylko nie wszystkie modele są równie dobre. A i nie warto patrzeć na ocenę ogólną, na którą ma wpływ tez łatwość czyszczenia tapicerki i łatwość obsługi - tylko na ocenę bezpieczeństwa. A 5 gwiazdek dla fotelika tyłem do kierunku jazdy to żadna sztuka być powinna.

Cybexy są kompatybilne ze wszystkimi wózkami, z którymi kompatybilne są Maxi Cosi. Mam Cybex Aton 2 I używałam z wózkiem Quinny Moodd, a do Quinny Zapp Xtra tez pasuje :)

To fakt, trzeba przede wszystkim patrzeć na rok testów, maxi cosi ma już wyrobioną markę i na tym bazuje (u mnie po prostu wielu znajomych polecało,ale podejrzewam, że nie zagłębiali się dlaczego i kiedy to bylo). Jasne, w fotelikach nie ma znaczenia czy ładny i praktyczny w konserwacji, ma być bezpieczny i tyle.

reklama
Do góry