reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Mnie przeraża ilość i różnorodność wózków... oprócz tego co wymieniłyście ja bym jeszcze zwróciła uwagę na to, aby gondola była jak największa (okres zimowy:śpiworki,kocyki itd zajmują trochę miejsca) zastanawiam sie jedynie nad opcją 2w1, bo zależy mi, aby fotelik miał jak najlepsze oceny w testach. Myślałam nad roan bass albo bebetto torino.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
nie wiem jak teraz (bo ja dostane wozek ktory ma 6 lat) ale do tego mojego wozka kupowalo sie adapter i mozna bylo fotelik wsadzic Maxi-cosi czyli chyba niezly. w moim wypadku 2 w 1 oznacza gondole i spacerowke a adapter daje mozliwosc zamontowabia fotelika i zrobienia 3 w 1. Nie sprawdzalam ale czuje instyktownie ze nie oplaca sie kupowac oddzielnie gondoli i spacerowki, dobrze czuje?:)
z drugiej strony sasiadka kupila 3 w 1 i twierdzi ze gondola super a reszta wymaga dopracowania (zarowno do fotelika jak i do spacerowki potrzbowala dokupic wkladki bo bardzo wyscielane byly bardzo sztucznym materialem. to moze jednak lepiej kupowac osobno i zadbac o szczegoly?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Ja staram sie duzo czytac o wozkach z racji tego ze to moje pierwsze dziecko. Jestem z natury osobą oszczedna i staram sie rozzsadnie wydawac pieniadze. Od poczatku myslalam ze kupie wozek 3w1 i najlepiej uzywke bo wiadomo dlugo nie posluzy ( mieszkam w bloku na 4 pietrze ) wiec udreka nosic taki ciazki. Ale dzisiaj moja uwage zwrocil artukuł :
Link do: Wady wózków 3w1 wielofunkcyjnych (tanich)

CO o tym sadzicie ? Myslalałam ze kupujac 3 w 1 zaoszczedze , a jednak chyba nie , martwi mnie ten fotelik.. ;/ i fkatycznie po przejrzeniu allegro prawie wszytskie foteliki sa do 10 kg i niby maja jakis certyfikat ale czy ja wiem...;/ zmartwilam sie .

A ja Ci powiem, że jeśli wózek byłby tego wart i byłoby mnie na to stsać, to kupiłabym i taki drogi wózek. Ja używek nie uznaję, co najwyżej po moim własnym dziecku, bo wiem co się z tym działo. Sąsiedzi kupili używany wózek dobrej firmy i się podczas jazdy okazało, że jest niestabilny i trzepie bo rama powykrzywiana. Nie dało się tym jeździć i musieli kupić nową ramę i tym sposobem wyszli na tym jak Zabłocki na mydle.
Dlatego my też kupimy nowy, mnie cena poraziła tych wózków i żeby choć jakieś Wooow było jak je zobaczyłam, a tu dla mnie szału nie było.
Przede wszystkim muszę pojeździć dotknąć zobaczyć na żywo.
A teraz prawda jest taka że ja nawet niewiem co mi się kurcze podoba.

h4zpgov3o3h14ll7.png

Ja mialam 3w1 nowy przy Nadii i teraz taki nowy mozna kupic za 500 zl oczywoscie 3w1 a uzywalam dlugo pol roku temu oddalam samotnej matce i uzytkowalam fotelik nic sie nie dzialo z nim.Jak najbardziej fotelik niby bez certyfikatu a sprawdzil sie super.
Teraz tez kupuje 3w1.

Dlatego my też kupimy nowy, mnie cena poraziła tych wózków i żeby choć jakieś Wooow było jak je zobaczyłam, a tu dla mnie szału nie było.
Przede wszystkim muszę pojeździć dotknąć zobaczyć na żywo.
A teraz prawda jest taka że ja nawet niewiem co mi się kurcze podoba.

h4zpgov3o3h14ll7.png

Stokke Explory jest bardzo designerski ale też bardzo plastikowy i nie ma absolutnie żadnych amortyzatorów - taki wózek do spacerów po centrach handlowych ;) Mima już fajniejsza.
U mnie na wiosce warunki iście spartańskie - chodników nie ma a spacery tylko na polach albo w lesie więc stawiam na chustę i tyle ;)

A my zakupilismy bebetto holland. Gondola jak na moje oko spora a to bylo najwazniejsze, opinie ma fajne i wizualnie bardzo mi sie podoba. Nam udalo sie go kupic od bardzo dobrej znajomej, z wiadomych rak i wyglada jak nowka. Najchetniej juz bym z nim paradowala haha :D
Jak Dzidziol sie pochwali co tam ma miedzy nozkami w srode to powoli zaczynam zakupy ciuszkowe.

reklama
Do góry