mamaNadii2
Fanka BB :)
Bonusowa - bardzo bym cie prosila o linka do tego atona 2 z aktualna cena
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W tym najmniejszym foteliku dziecko powinno jeździć jak najdłużej tj albo do 13 kg albo dopóki mieści się główką i nóżkami w foteliku.to tylko potwierdza moja powyzsza teorie (ze z 3w1 najwiecej warta jest gondola) ale fotelikiem ze do 10 kg (o ile ma atesty) to bym sie wcale nie martwila bo ten fotelik to tylko sluzy do czasu gdy dziecko siada czyli jakies 6-8 miesiecy. nastepne sa nawet takie od 9 do 36 kg wiec luz
Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
spacerowka tez tam jest, ale taka srednia, kupie se potem inna jaka druga i na zmiane bede uzywac, bo na zime na roczek raczej wroce do marity, bo da rade na snieguAle to chyba wtedy sama gondola bez spacerówki ? Ja nie mam totalnie doświadczenia w wózkach, ale coś czuje, ze pierwszy wózek będzie wykorzystany jedynie w opcji : gondola, a spacerówka to inna bajka. Chyba koła są mniejsze, ogólnie lżejszy i taki bardziej poręczny.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
to tylko potwierdza moja powyzsza teorie (ze z 3w1 najwiecej warta jest gondola) ale fotelikiem ze do 10 kg (o ile ma atesty) to bym sie wcale nie martwila bo ten fotelik to tylko sluzy do czasu gdy dziecko siada czyli jakies 6-8 miesiecy. nastepne sa nawet takie od 9 do 36 kg wiec luz
Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Grama miałam napisać to co elifit, ale mnie uprzedziła. Nie wyobrażam sobie wsadzić 6-8 miesięcznego Bazyla do fotelika którym obecnie jeździ! Nam z pierwszym fotelikiem udało się dotrwać do roku, bo potem już zaczęła głowa wystawać. Pierwszy fotelik wymieniamy kiedy a) dziecko przekroczy dopuszczalną wagę, b) czubek jego głowy zaczyna wystawać nad zagłówek. Wystające nóżki nie są powodem do wymiany fotelika. I też absolutnie nie powinno się kupować fotelika 9-36, bo to jest niemożliwe, żeby fotelik był równie dobrze dopasowany do roczniaka i do dziecka powiedzmy 7 letniego. Następny przedział powinien być do 18 kg.W tym najmniejszym foteliku dziecko powinno jeździć jak najdłużej tj albo do 13 kg albo dopóki mieści się główką i nóżkami w foteliku.
Nie poleca się aż takich dużych rozpiętości wagowych typu 9-36. Już lepiej kupić 9-18 on jest dobrze zabudowany. A potem 18-36 dla przedszkolaka.
Ja mam fotelik 0-18 i mimo tego nie wsadziłabym tam niesiedzącego dziecka.
Osiemgwiazdek blog naprawdę warto poczytać
Ja nie miałam zzo i bardzo się cieszę. Korzystałam z gazu rozweselającego, ale tym razem i z tego chciałabym zrezygnować. Tylko natura. ZZO może niepotrzebnie wydłużyć poród, a nawet doprowadzić do cc.Teraz moze spytam te ktore rodzily sn i ktore mialy znieczulenie.Polecacie/ nie polecacie?