reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

przeciez ja leki mialam silne na to, jem zurawine, pije sok zurawinowy, herbatke, lykam urinal i zero poprawy, czuje, ze znow sie na lekach skonczy
Furagina, urosept i moczenie w wodzie z rumiankiem lub korą dębu [emoji6] nic innego w ciazy nie mozesz za bardzo..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
sa dwie szkoly falenicka i otwocka:))) moja prowadzaca gin (prof/ordynator) twierdzi ze furaginu nie mozna brac w ciazy (nie dopytalam dlaczego). moj lekarz rodzinny (posiadajacy tez spwcjalizacje jako ginekolog), lekarz starej daty, dosiwadczony zapisal mi furanig w ciazy i powiedzial ze moge brac ale zeby juz nie brac po 30 tyg i nie to ze zaszkodzi tylko ze dziecko bedzie zolte po urodzeniu i bilirubina wysoka i beda leczyli nieslusznie na zoltaczke.
ja wzielam ten furagin bo na mnie nie dziala zaden urosept ani nic takiego i zurawina tez nie. mialam do wyboru antybiotyk lub furagin i nie czuje ze to by mi mialo zaszkodzic.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Ja w szpitalu lezalam i caly czas mnie faszerowali furagina i uroseptem..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

aha zapomnialam pisac, Tomek dzis nie wytrzymal i powiedzial swojej siostrze co o niej mysli, i spytal czy zacznie akceptowac fakt, ze jestem w ciazy i zacznie sie cieszyc, ze jej brat bedzie tata...jej odp yhm...rece mi opadaja, nie mam sil :(

zle mi gin wypisala recepte:((( nie przyjeli w aptece i musze do niej pojechc. to slabe jest: jak place za wizyte u lekarza, ja place aptece za leki a jak jest zlw wypisana recepta to ja mam problem:(((

Tak tak od szczeniaka :) Teraz niestety się od nas wyprowadza, bo mieszkamy w bloku na 3 piętrze bez windy, a mama mojego narzeczonego przeprowadziła się do nowego domu z ogrodem i go zabiera w sierpniu, żeby było mi lżej. Jest bardzo grzecznym psem, ale nie da się go nauczyć chodzenia na smyczy, a ja nie dam rady z nim już wychodzić, a co dopiero jak będę sama z dzieckiem. Niestety nie zostawię dziecka w mieszkaniu, żeby wyjść z psem, a narzeczony o 8 wyjeżdża do pracy, a wraca o 18. Jestem zrozpaczona :( :(
Nie dziwię się. Dobrze że idzie do znajomego człowieka i do dobrych warunków. To jakieś pocieszenie, chociaż marne. My mamy dom z ogrodem ale mimo to początku uczymy chodzić na smyczy i mam nadzieję że się nauczy, bo jak nie, to klops. Jestem zdania że duże zwierzę musi się wybiegac. Nawet jak na codzień przesiaduje na trawie.

Cześć Dziewczyny :) Ostatnio mało zaglądam na forum. Przez tydzień była u mnie rodzinka a teraz wybraliśmy się z mężem na wakacje i nie mam tu za bardzo internetu. Postaram się wszystko nadrobić jak wrócę. Pozdrawiam ze słonecznej Turcji :)
1465379367-fzcns2.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Cudownie! Uważaj na słońce i odpoczywaj :)

aha zapomnialam pisac, Tomek dzis nie wytrzymal i powiedzial swojej siostrze co o niej mysli, i spytal czy zacznie akceptowac fakt, ze jestem w ciazy i zacznie sie cieszyc, ze jej brat bedzie tata...jej odp yhm...rece mi opadaja, nie mam sil :(
I bardzo dobrze że jej powiedział! I nieważne co odpowiedziala, raczej nie ma Fire spodziewać nagłego zwrotu, ale przynajmniej niech wie, że działa innym na nerwy i nie akceptujecie jej zachowania a Tomek dobrze to widzi.

zle mi gin wypisala recepte:((( nie przyjeli w aptece i musze do niej pojechc. to slabe jest: jak place za wizyte u lekarza, ja place aptece za leki a jak jest zlw wypisana recepta to ja mam problem:(((

To faktycznie jest porażka. Tak na marginesie, to co to właściwie znaczy "złe wypisanie recepty"... Co Cie to powinno obchodzić? To lekarz powinien mieć problem, a Ty powinnaś dostać normalnie lekarstwo w aptece. Chore... Mnie najczęściej zapominamja nabić jakiejś pieczątki i muszę dymac :/

To faktycznie jest porażka. Tak na marginesie, to co to właściwie znaczy "złe wypisanie recepty"... Co Cie to powinno obchodzić? To lekarz powinien mieć problem, a Ty powinnaś dostać normalnie lekarstwo w aptece. Chore... Mnie najczęściej zapominamja nabić jakiejś pieczątki i muszę dymac :/

Niby pani farmaceutka powiedziala ze gdyby to bylo w dzien (bylo po 20) to by zadzwonila do lekarki i poprosila zeby przyjechala i poprawila recepte...ale serio? nie wierze ze pani ordynator by to zrobila... ja tez jestem zdania ze to nie powinien byc moj problem. i zeby bylo jasne chodzilo o to ze pani prof poprawila date z 10.06 na 7.06 i nie przystawila poeczatki dodatkowo i podpisu (a pieczatka i podpis widnieje doslownie 2 cm dalej). glupota i nasza polska rzeczywistosc "frontem do pacjenta, zwlaszcza w ciazy"...

reklama
Dzień dobry,

Lux dobrze jej T powiedział, ale teraz uważam powinniście przestać zabiegać o jej uwagę. Nie zdziwiłabym się gdyby jej właśnie o to chodziło, o zwrócenie na siebie waszej uwagi.

Wczoraj byliśmy na festynie, moje dziecko tak się zmęczyło że padło przy cycu niewykąpane, bez kolacji. Umyłam ją chusteczką z tego piachu i na śpiocha w piżame przebrałam.

Do góry