reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja się boje ze będzie cc. Ze w inkubatorach będą.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale bliźniaki wcale nie muszą się urodzić w 34tc czy jeszcze wcześniej. Znam kobiety rodzące bliźnięta w 39 czy nawet 41tc. Oczywiście tu trzeba mieć twarde podejście, że jak wszystko ok to czekamy na akcję a nie jak lekarze lubią cc w skończonym 38tc. Słuchaj najgorsza opcja to jak dzieci mają jedno łożysko bo wtedy zdarza się syndrom podkradania i czasem trzeba kończyć ciążę przed czasem żeby uratować to słabsze. Ale Ty masz tą najbezpieczniejszą wersję więc uszy do góry. Dbaj o siebie i nie daj się lekarzom zastraszyć.

Witam przyszłe mamusie przyjmiecie mnie? :)
Mam na imię Karolina, 20 grudnia skończę 26 lat więc będziemy z dzidzią z tego samego msc, termin mam na 06.12 wiec Mikołajki :-D Jak większość z Was (często Was podczytuję) jestem po stracie. W tej ciąży całe szczęście wszystko jest dobrze i oby tak już zostało do grudnia. Jestem na zwolnieniu już od 8 tygodnia ciąży. O i tutaj jest moje pytanko do dziewczyn, które też są już na zwolnieniu. Mój lekarz przesyła elektronicznie zwolnienie jedna kopia do pracodawcy druga do ZUS-u tak mówił. Czy w takim razie ja muszę zanosić do ZUS-u jakieś dok? Jestem już całkiem pogubiona, nigdy nie byłam na zwolnieniu dłużej niż tydzień więc nie orientuję się zupełnie. Proszę, POMÓŻCIE :-) :)

Ja dziewczyny byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach z fizjoterapeutą. Mój lekarz ma opcję skorzystania z indywidualnych ćwiczeń dla przyszłych mam. I powiem Wam, że super sprawa. Przed ciążą sporo biegałam, ale jak tylko się dowiedziałam o Maluszku, to z racji wielu zagrożeń, musiałam unikać jakichkolwiek wygibasów. I przez te 3 m-ce zgnuśniałam strasznie. A tu dzisiaj na piłeczkach ćwiczonka i od razu człowiek się lepiej poczuł. A że pod fachowym okiem i z lekarzem drzwi obok gdyby coś się działo, to i bezpieczniej. I wróciły chęci do robienia czegokolwiek. A do tego na koniec jest 20 min masaż plecków. No błogość zupełna ;)

Mam na imię Karolina, 20 grudnia skończę 26 lat więc będziemy z dzidzią z tego samego msc, termin mam na 06.12 wiec Mikołajki :-D Jak większość z Was (często Was podczytuję) jestem po stracie. W tej ciąży całe szczęście wszystko jest dobrze i oby tak już zostało do grudnia. Jestem na zwolnieniu już od 8 tygodnia ciąży. O i tutaj jest moje pytanko do dziewczyn, które też są już na zwolnieniu. Mój lekarz przesyła elektronicznie zwolnienie jedna kopia do pracodawcy druga do ZUS-u tak mówił. Czy w takim razie ja muszę zanosić do ZUS-u jakieś dok? Jestem już całkiem pogubiona, nigdy nie byłam na zwolnieniu dłużej niż tydzień więc nie orientuję się zupełnie. Proszę, POMÓŻCIE :-) :)

Witamy nową Mamę ;)

Ja się boje ze będzie cc. Ze w inkubatorach będą.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
To, że bliźniaki, to nie znaczy, że muszą się urodzić wcześniej i być w inkubatorze. Gdyby tak było, to dawniej żadne z bliźniaków by nie przeżyły, bo dzieci rodziły się w domu i nie było czegoś takiego jak inkubatory. A przecież przed rozwojem medycyny po świcie chodziły bliźniaki, nawet jednojajowe, gdzie jest to jeszcze trudniejsza ciąża niż z dwujajowymi.

Witaj!
Nie wiem jak to jest, bo ja jak byłam na L4 w ciąży z synkiem to tylko zanosiłam L4 do pracodawcy i wystarczyło. Moja lekarka raczej nic nie wysyłała, przynajmniej mi nic takiego nie mówili.

reklama
Do góry