reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny, w którym tygodniu zaczęły u Was ustępować mdlosci ? Ja jestem cały czas na lekach, dzisiaj spróbowałam odstawic, aby sprawdzić jak wygląda sytuacja i niestety od rana latam jak głupia :( tak mi się marzy powrót do "normalnosci" w codziennym funkcjonowaniu bez obaw, że zaraz coś się może wydarzyć :(

reklama
Dzień dobry

Ksad nie potrzebujesz teraz negatywnej energii więc odseparuj się od teściów. Ja bym im powiedziała co myślę o ich zachowaniu grr

Madzia dlaczego nie powinno się chodzić? To chyba zabobon jakiś.
popieram obydwa wnioski. co do zabobonow i co do tesciow. z tym ze tesciow bym raczej naklonila do pomocy (moze byc finansowa lub osobista). jesli zas nie mozna na to liczyc to lepiej poprosic zeby swoim "czarnogadaniem" nie pogarszali sytuacji. u mnie rodzice bardziej marudza niz tesciowie (ale i tak nie za duzo). ja ich trzymam krotko. maz poczatkowo byl zdziwiony ze taka mam "zamordystyczna" realcje z rodzicami ale teraz juz po ich kilku drobnych wystepach wie ze to jedny sposob. tyle ze ja jestem jedynaczka i wiem ze moge sobie na wiele pozwolic bo rodzice nie maja wyboru. tak z reszta im kilka razy powiedzialam jak mnie mocno krytykowali ze moga mnie zaakceptowac i kochac albo byc sami na starosc. poskutkowalo i terez sie dogadujemy.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

dobry nie wiem jak Wy, ale moj poranek to horror, najpierw takie mdlosci mnie obudzily, ze oddychac mi bylo ciezko potem moj Tomek o 4-ej rano przyszedl i mowi, ze nie moze oddychac, i dusi go szyja, ja patrze a ona cala w pecherzach z ropa i dziurami!!! o malo na zawal nie zeszlam, pojechalismy na pogotowie i okazalo sie, ze uwaga-jest opogryziony i to reakcja alergiczna organizmu, dostal zastrzyki i kroplowke, dzwonilam do tesciowej i co? i moje cudowna szwagierka tez ma takie bąble z ropa i jedzie do lekarza...Boze

Hej dziewczyny mam pytanie. Byłyście kiedys na pogrzebie w ciazy? Ja dzis pojadę, w sensie raczej zawoze babcie od męża bo to dwie wioski dalej. Do kościoła nie pójdę bo w niedzielna msze nie umiem wytrzymać 50 min bo mi słabo a co dopiero taki pogrzeb z różańcem to z 2 h. Posiedze w aucie, przejde sie do sklepu bo to niedaleko.. Ogólnie na cmentarz raczej tez nie będę szla, bo dzis gorzej sie czuje, ogólnie to jakas dalsza rodzina męża ze nawet on nie zna a ja tym bardziej. Jedynie mam zaproszenie wraz z babka na stypę. Słyszałam ze niby nie powinno sie chodzić na pogrzeby w naszym stanie ale przeciez ja pójdę tylko na stypę. Raczej nic groźnego?
Ja też myślę, że to zabobony. U mnie i w ciąży z synkiem i w tej były pogrzeby w rodzinie. Nie poszłam na żaden z nich, ale nie dlatego, że w ciąży się nie powinno, tylko dlatego, że były w innym mieście i nie czułam się na siłach rano jechać do innego miasta, potem stać na pogrzebie, a potem znowu droga powrotna. Gdyby te pogrzeby były bliżej na pewno bym poszła.

Statystyki statystykami, pozytywne myślenie i zadbanie o siebie i dziecko to podstawa. W tym wieku chyba bardziej dmucha się na zimne :) dobrze będzie. Tego wam i sobie życzę.
Większość ciąży w późniejszym wieku też kończy się szczęśliwie, więc myślę, że trzeba dbać o siebie i być pozytywnie nastawionym i nie zakładać, że jak się ma trochę więcej lat, to coś będzie nie tak.

dobry nie wiem jak Wy, ale moj poranek to horror, najpierw takie mdlosci mnie obudzily, ze oddychac mi bylo ciezko potem moj Tomek o 4-ej rano przyszedl i mowi, ze nie moze oddychac, i dusi go szyja, ja patrze a ona cala w pecherzach z ropa i dziurami!!! o malo na zawal nie zeszlam, pojechalismy na pogotowie i okazalo sie, ze uwaga-jest opogryziony i to reakcja alergiczna organizmu, dostal zastrzyki i kroplowke, dzwonilam do tesciowej i co? i moje cudowna szwagierka tez ma takie bąble z ropa i jedzie do lekarza...Boze
Co ich tak pogryzło?!

Ja mam we wtorek wizytę, więc byłam dziś rano zrobić badania; morfologia, mocz i tarczyca. No i oczywiście przez to, że musiałam na czczo to myślałam, że tam zasłabnę, albo zaraz umrę z głodu. Ja jestem przyzwyczajona, że jem od razu jak wstaję (dlatego nawet Euthyrox łykam nad ranem jak wstaję do toalety, żebym jak wstanę na dobre nie musiała czekać aż pół godziny z jedzeniem śniadania). Kurcze, przez to opóźnione śniadanie jeszcze teraz boli mnie głowa. Nienawidzę badań, które trzeba robić na czczo.

Dziewczyny, w którym tygodniu zaczęły u Was ustępować mdlosci ? Ja jestem cały czas na lekach, dzisiaj spróbowałam odstawic, aby sprawdzić jak wygląda sytuacja i niestety od rana latam jak głupia :( tak mi się marzy powrót do "normalnosci" w codziennym funkcjonowaniu bez obaw, że zaraz coś się może wydarzyć :(
leci mi 11 i myslalam, ze mam koniec mdlosci-blad, wrocily i to ze zdwojona sila!

reklama
Ja mam we wtorek wizytę, więc byłam dziś rano zrobić badania; morfologia, mocz i tarczyca. No i oczywiście przez to, że musiałam na czczo to myślałam, że tam zasłabnę, albo zaraz umrę z głodu. Ja jestem przyzwyczajona, że jem od razu jak wstaję (dlatego nawet Euthyrox łykam nad ranem jak wstaję do toalety, żebym jak wstanę na dobre nie musiała czekać aż pół godziny z jedzeniem śniadania). Kurcze, przez to opóźnione śniadanie jeszcze teraz boli mnie głowa. Nienawidzę badań, które trzeba robić na czczo.
ja biore euthrox kolo 4 jak sie budzi Tomek i ide spac dalej

Do góry