mnie boli bo wczorajszym sprzataniu, ciagnie mnie, a podobno jak boli podobnie jak na @ w terminie kiedy ona mialaby przyjsc jest normalneDzien dobry
Mnie tez sporo zakupow czeka, ale cierpliwie czekam do jutra...
Moja kolezanka przyleciala do mnie z takim nastawieniem i wracala zla okrutnie Oblecialysmy w 3 dni wszystkie mozliwe sklepy. Sa rzeczy tanie, ale generalnie wydaje mi sie, ze w Polsce bardziej sie oplaca. Wiem, ze tutaj oplacaja sie spiochy w wielopakach, niedrapki etc, ale np kosmetyki dla malucha i mamy, sprzet a nawet pieluszki tetrowe sa duzo korzystniejsze cenowo w Polsce. Duzo moich znajomych, latalo do Polski na zakupy.
Cos mnie brzuch pobolewa, ale teraz sa dni kiedy normalnie @ powinna przyjsc. Coraz bardziej sie denerwuje :/
reklama
elifit
Moderatorka
Primark, Asda, Sainsbury to najtańsze sklepy z ubrankami i nie tylko, które jakościowo odpowiadają naszym polskim sklepom.Ja właśnie specjalnie w tym celu udaję się do Anglii do mamy. Na duże zakupy rzeczy dla dzieci, bo tam podatek od rzeczy dla niemowląt to 0% więc jest dużo taniej.
Mimo, że okropnie boję się latać samolotem[emoji57]
A przy okazji zawsze będzie chwilka żeby nadrobić stracony czas z mamuśką
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mothercare, Mamas&Papas, Next, Zara baby, Debenhams to już wyższa półka, aczkolwiek pięknee mają rzeczy.
Wniosek, wszystko zależy od budżetu. Moje siostry mieszkające w UK kupują mi piękne ubranka w sieciówkach
Ja ubranka dostałam od sióstr, na syna od jednej siostry, na córkę od drugiej siostry. Wybierałysmy co ładniejsze, co mniej znoszone. Takie z plamami szły do pck. Cieszę sie ze miał kto mi dać, bo niesmaowicie dużo kasy zaoszczędziłam. Pamiętam te ulewania, czasami trzy razy dziennie przebierałam. Tu kupa, tam bełt, non stop pranie.. nie da się mieć mało, nie w grudniu, w lato a i owszem nawet w samym pampku może leżeć, pranie schnie moment, zimą pogoda praniu nie sprzyja. Dobrze że mam suszarnię
Ostatnia edycja:
K
Krasnal77
Gość
W sumie glownie po ubranka sie wybiore, wozka nie bede ciagnela, bo jak dorzuce to co za kuriera to i tu kupie cos fajnego. Poza tym, jade przypilnowac mame zeby samowolki zakupowej dla mnie nie robila) chce mi cos kupic wiec wole kontrolowac co
aneta_ck
Fanka BB :)
Ja dla chlopczyka mam sporo ubranek, niektóre są uniwersalne. Mam fotelik łóżeczko komode z przewijakiem pieluszki karuzele nad łóżeczko. Musze parę rzeczy tylko dokupic. Wanienke bo mi pękła parę ciuszkow na 56-62 no i podwojny wózek bo noe będę miała jak synka odwozic do przedszkola a on jest szalony i na nozkach ciężko go odprowadzic. Mam tez chustę do noszenia i umiem wiazac z przodu ale np synek nie lubił byc noszony. Dopiero jak mial 11 miesiecy dał sie przekonać to go troszkę nosiłam. Potrzebuję tez huśtawki i ładna znalazłam ktora tez ma dokładany "stoliczek" i mozna później karmić w niej. Z tym ze ja zakupy będę robic dopiero w okolicach 7 mies. Nie wierzę w przesądy ale nie chcę z wcześnie kupowac. Dla siebie przygotuję tylko rzeczy do szpitala w sensie kapcie koszule staniki do karmienia. Resztę w szpitalu dają. Podkłady majtki jednorazowe pieluszki ubranka dla dziecka chusteczki mleko itd daje szpital. Musze miec tylko zestaw na wyjscie dla malenstwa.
elifit
Moderatorka
ja muszę kupić karuzelę, chciałabym taką z rękodzieła, filcowe zwierzątka czarno-białe i kolorowe, noworodki lubią kontrasty.
Na pewno kupię coś nowego, jakiś zestawik piękny do szpitala na przykład, bo lubię kupować to jest takie przyjemne
Na pewno kupię coś nowego, jakiś zestawik piękny do szpitala na przykład, bo lubię kupować to jest takie przyjemne
mojeboje
Ja dla chlopczyka mam sporo ubranek, niektóre są uniwersalne. Mam fotelik łóżeczko komode z przewijakiem pieluszki karuzele nad łóżeczko. Musze parę rzeczy tylko dokupic. Wanienke bo mi pękła parę ciuszkow na 56-62 no i podwojny wózek bo noe będę miała jak synka odwozic do przedszkola a on jest szalony i na nozkach ciężko go odprowadzic. Mam tez chustę do noszenia i umiem wiazac z przodu ale np synek nie lubił byc noszony. Dopiero jak mial 11 miesiecy dał sie przekonać to go troszkę nosiłam. Potrzebuję tez huśtawki i ładna znalazłam ktora tez ma dokładany "stoliczek" i mozna później karmić w niej. Z tym ze ja zakupy będę robic dopiero w okolicach 7 mies. Nie wierzę w przesądy ale nie chcę z wcześnie kupowac. Dla siebie przygotuję tylko rzeczy do szpitala w sensie kapcie koszule staniki do karmienia. Resztę w szpitalu dają. Podkłady majtki jednorazowe pieluszki ubranka dla dziecka chusteczki mleko itd daje szpital. Musze miec tylko zestaw na wyjscie dla malenstwa.
O to jednak rozważasz kupno wózka dla starszaka? Ja mam nadzieje że dostawka na nogi wystarczy bo i tak teraz na spacerach głównie idzie obok wózka.
panolka
Zaciekawiona BB
Hej kobitki!
Jeśli mnie przyjmiecie, to z chęcią się do Was przyłącze :-) Na początku pozdrawiam Was wszystkie!
Jestem aktualnie w trzeciej ciąży (mam juz prawie 10 letnią Zosie i 7 letniego Wojtka)... Termin według om mam na 19 grudnia, a według usg na 28 grudnia, jestem więc na poczatku 11 tygodnia. Miałam juz 2 wizyty u ginekologa, ale karty mi jeszcze nie założył, co mnie troche dziwi, bo w poprzednich ciążach miałam je założone zaraz na pierwszej wizycie. Może coś nie tak jest... kolejna wizyta 7 czerwca i będę miala usg genetyczne. I wiecie co Wam powiem? chciałabym, żeby były bliźnięta :-) choć chyba szans żadnych nie mam... bo juz by cos gin zauważył. Trochę mnie zastanowily nasilone mdłości, złe samopoczucie no i dosyć spory brzuszek (w porównaniu z poprzednimi ciążami)... ale co ma być to będzie :-)
Ależ sie rozpisałam, sory.
Miłego dnia dziewczyny!
Paula
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli mnie przyjmiecie, to z chęcią się do Was przyłącze :-) Na początku pozdrawiam Was wszystkie!
Jestem aktualnie w trzeciej ciąży (mam juz prawie 10 letnią Zosie i 7 letniego Wojtka)... Termin według om mam na 19 grudnia, a według usg na 28 grudnia, jestem więc na poczatku 11 tygodnia. Miałam juz 2 wizyty u ginekologa, ale karty mi jeszcze nie założył, co mnie troche dziwi, bo w poprzednich ciążach miałam je założone zaraz na pierwszej wizycie. Może coś nie tak jest... kolejna wizyta 7 czerwca i będę miala usg genetyczne. I wiecie co Wam powiem? chciałabym, żeby były bliźnięta :-) choć chyba szans żadnych nie mam... bo juz by cos gin zauważył. Trochę mnie zastanowily nasilone mdłości, złe samopoczucie no i dosyć spory brzuszek (w porównaniu z poprzednimi ciążami)... ale co ma być to będzie :-)
Miłego dnia dziewczyny!
Paula
Tuiles
Dzięki AguchaNo mam 181cm wzrostu, więc mała nie jestem.
Oooo, czyli jest wśród nas Ktoś kto tak jak ja nie może znaleźć długich spodni!
Hej kobitki!
Miłego dnia dziewczyny!
Paula
Witamy nową Mamę
Ja właśnie wróciłam z genetycznego. Maluch cały i zdrowy, rośnie jak na drożdżach. Ulga...
Ostatnia edycja:
elifit
Moderatorka
Witam nową mamę
Ja też wysoka, i też problem ze spodniami mam.
Ja też wysoka, i też problem ze spodniami mam.
reklama
Hej kobitki!
Miłego dnia dziewczyny!
Paula
U mnie szanse są na bliźniaki ale nie wiem czy bym chciała. Zaraz okaże się, że właśnie kupione mieszkanie jest dla nas za małe Co do samopoczucia to współczuje. Ja pierwszych ciąż w ogóle nie odczulam a teraz masakra. Wymioty, mdłości, duże zmęczenie itp. Tłumaczę sobie, że może to kwestia wieku. Pierwsze dzieci urodziłam po 20 a teraz 31 na karku. Rodzina mówi, że to pewnie córka.