reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
A ja dziś miałam trudny dzień... Za każdym razem jak wypełnia mi się pęcherz i po oddaniu moczu bardzo boli mnie podbrzusze :( pojechałam do lekarza na opiekę całodobową, ale w sumie trafiłam na mało kompetentną lekarkę i nie dowiedziałam się nic więcej niż sama podejrzewałam... Stwierdziła, że to pewnie od pęcherza i kazała brać urosept i żurawit... Mam pytanie do dziewczyn z Krk.. Na którą ip można u nas jechać tak żeby sprawdzili, czy z maluszkiem ok? Jest jakaś ginekologiczna ip?
Na Kopernika na pewno jest. Ja tam byłam na samym początku ciąży bo plamiłam (jakiś 4 tydzień). Z leków nic mi nie dali, bo ten lekarz, który mnie przyjmował powiedział, że za wczesna ciąża i jak się ma utrzymać, to się utrzyma, a jak nie, to widocznie natura wie co robi. W każdym razie usg mi zrobił (yulko, że wtedy to było tak wcześnie, że nawet pęcherzyka nie było widać).

Dziewczyny dużo będziecie mieć rzeczydo wyprawki kupić? Byłam ostatnio w sklepie i spojrzałam na ceny pajacyków i mnie zgięło. Cieszę się że chociaż ubranek nie będę musiała kupować.

Ja musze kupic wszystko. Bo to pierwsze dzieciątko. Chyba ze będzie chłopczyk to od szwagierki troche ciuszków bedziemy miec :)

Dziewczyny dużo będziecie mieć rzeczydo wyprawki kupić? Byłam ostatnio w sklepie i spojrzałam na ceny pajacyków i mnie zgięło. Cieszę się że chociaż ubranek nie będę musiała kupować.

to moje trzecie i będę mało kupować. Na chwilę obecną jeszcze o tym nie myślę. Nie mam czasu. Starszaki mają zakończenie roku, ja jeszcze pracuje i jesteśmy na etapie zakupu mieszkania. Mój najstarszy był pierwszym dzieckiem w rodzinie i wszystko musieliśmy kupić sami. Teraz jest odwrotnie. Wszyscy mi wszystko chcą dać. Nawet jeżeli coś mam po starszych synach.

W czwartek mam USG. Trzymajcie kciuki aby było jedno a nie dwoje.
Czujecie już ruchy? Ja mam wrażenie, ze moje się rusza. Zadko czuję i delikatnie i zazwyczaj jak odpoczywam na plecach. A jak u was?

k8sad fajnie, że masz się czym zająć :) trzymamy kciuki za usg. Ja jeszcze nie czuję. mam za duże przeboje z jelitami i nawet nie chce się nastawiać, że może któreś jelito to jednak Jaś :D poczekam na konkretniejsze ruchy

witam sie po weekendzie.
mimo ze wyjechaliśmy nad jezioro to bylo okropnie... moj niereformowalny facet tak mnie wkurzal ze szok. nie odpoczelam nic.
ciesze sie ze to juz poniedzialek...i siedze sama w domku.
zaliczylam dzis rano wymioty.... po wypiciu wody... głowa mi pęka
wyprawke juz zbieram -przewaznie kupuje używane -szkoda mi kasy na nowe ;)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

witam sie po weekendzie.
mimo ze wyjechaliśmy nad jezioro to bylo okropnie... moj niereformowalny facet tak mnie wkurzal ze szok. nie odpoczelam nic.
ciesze sie ze to juz poniedzialek...i siedze sama w domku.
zaliczylam dzis rano wymioty.... po wypiciu wody... głowa mi pęka
wyprawke juz zbieram -przewaznie kupuje używane -szkoda mi kasy na nowe ;)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
nie martw się, nie tylko Ty miałaś skopany weekend. Przeczytaj na zamkniętym :)

Śniadanie Ci nie wejdzie?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz drugi dzień sie męczę. Biorę trzy tabletki magnezu dziennie i nie pomaga już. Nie mam pomyslu co sie tam wyprawia:) dzidzia sobie trening urządza i mamę wszystko boli. Dół brzucha, góra pod żołądkiem i plecy na dole. Grunt ze lekarz wszystko sprawdził i jestem spokojniejsza. Może macica sie powiększa wszystko idzie do góry i stad takie uczucie. Zakwasy na dole tez czuje ale to to raczej właśnie od powiększania sie domku małego:)

Kochana możesz mi przypomnieć jaki ty magnez bierzesz? ja biorę magnetrans 150 mg. Zapomniałam czy dwa razy czy trzy razy dziennie msm brać. I kurde biorę dwa
Może to za mało? [emoji27]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja dziś miałam trudny dzień... Za każdym razem jak wypełnia mi się pęcherz i po oddaniu moczu bardzo boli mnie podbrzusze :( pojechałam do lekarza na opiekę całodobową, ale w sumie trafiłam na mało kompetentną lekarkę i nie dowiedziałam się nic więcej niż sama podejrzewałam... Stwierdziła, że to pewnie od pęcherza i kazała brać urosept i żurawit... Mam pytanie do dziewczyn z Krk.. Na którą ip można u nas jechać tak żeby sprawdzili, czy z maluszkiem ok? Jest jakaś ginekologiczna ip?
Ja tak mam jak za długo siku przytrzymam, później sikam i czuje jakby mnie pęcherz bolał przy kurczeniu się. Ale żadko tak mam bo staram się sikam często

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry