reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dziewczyny dużo będziecie mieć rzeczydo wyprawki kupić? Byłam ostatnio w sklepie i spojrzałam na ceny pajacyków i mnie zgięło. Cieszę się że chociaż ubranek nie będę musiała kupować.
My wszystko od podstaw [emoji16], czesc rzeczy na córeczkę dostanę od koleżanek co dziewczynki w maju urodziły.
Na synka też się znajdą darczyńcy [emoji6][emoji6][emoji6]
Ale ogólnie jak narazie nic nie mamy [emoji16][emoji16]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bym chciała dostać jak najmniej ubranek. Jak koszmar wracają do mnie wspomnienia miliona siat z ubrankami wszelkich znajomych./nieznajomych, którzy tylko czekali, żeby opróżnić swoje szafy/piwnice/strychy i wcisnąć wszystko mnie :oo:

Uważam, że te rzeczy powinny trafić do domów samotnej mamy, domów dziecka albo po prostu do kogoś, kto faktycznie potrzebuje. Na początku nie wiedziałam, co robić, ale jak jeszcze ludzie dorzucali do siatek teksty "jak nie użyjesz to wyrzucisz" to zaczełam po prostu oddawać jak ktoś ppotrzebował, wtedy chyba jeszcze na forum Noworodek.pl

teraz ubranek chcę mieć niewiele i uwielbiam je kupowac, więc wolałabym sama. Wózek z fotelikiem będę mieć od koleżanki, która urodziła w styczniu, więc największy wydatek odpada. O reszcie jeszcze nie myślę :)

witam sie po weekendzie.
mimo ze wyjechaliśmy nad jezioro to bylo okropnie... moj niereformowalny facet tak mnie wkurzal ze szok. nie odpoczelam nic.
ciesze sie ze to juz poniedzialek...i siedze sama w domku.
zaliczylam dzis rano wymioty.... po wypiciu wody... głowa mi pęka
wyprawke juz zbieram -przewaznie kupuje używane -szkoda mi kasy na nowe ;)

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Mój też mnie wczoraj delikatnie rzecz mówiąc Wkur..ił.
Podnosi mi ciśnienie w jednej sekundzie, a za chwilę jak gdyby nigdy nic mówi jak mocno kocha
Czasami myślę że rozdwjenie jaźni go dopada.
[emoji6][emoji6][emoji6]
Ogólnie wiem że nie chce mnie wkur..wiać, i czasami go poniesie i zaraz szybko chce złagodzic sytuację.no bo przecież jestem ciężarna . Gdzie ja jeszcze nie zdążyłam ochlonac po wkur...wieniu a ten z miłością wyskakuje.
Tak źle i tak nie dobrze.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Joshi się ja się cieszę że nie jestem chlopem...

Zwłaszcza moim :)

Wczoraj ogólnie był jakiś kiepski dzień. Ale doceń że wyciąga rękę. Mojego wczoraj trzeba było prosić żeby się odezwał, ale jakoś moja duma to przeżyła :)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dużo będziecie mieć rzeczydo wyprawki kupić? Byłam ostatnio w sklepie i spojrzałam na ceny pajacyków i mnie zgięło. Cieszę się że chociaż ubranek nie będę musiała kupować.

Ja właśnie specjalnie w tym celu udaję się do Anglii do mamy. Na duże zakupy rzeczy dla dzieci, bo tam podatek od rzeczy dla niemowląt to 0% więc jest dużo taniej.
Mimo, że okropnie boję się latać samolotem[emoji57]
A przy okazji zawsze będzie chwilka żeby nadrobić stracony czas z mamuśką:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bym chciała dostać jak najmniej ubranek. Jak koszmar wracają do mnie wspomnienia miliona siat z ubrankami wszelkich znajomych./nieznajomych, którzy tylko czekali, żeby opróżnić swoje szafy/piwnice/strychy i wcisnąć wszystko mnie :oo:

Uważam, że te rzeczy powinny trafić do domów samotnej mamy, domów dziecka albo po prostu do kogoś, kto faktycznie potrzebuje. Na początku nie wiedziałam, co robić, ale jak jeszcze ludzie dorzucali do siatek teksty "jak nie użyjesz to wyrzucisz" to zaczełam po prostu oddawać jak ktoś ppotrzebował, wtedy chyba jeszcze na forum Noworodek.pl

teraz ubranek chcę mieć niewiele i uwielbiam je kupowac, więc wolałabym sama. Wózek z fotelikiem będę mieć od koleżanki, która urodziła w styczniu, więc największy wydatek odpada. O reszcie jeszcze nie myślę :)
oj to mi tak probuje Tomka rodzina wciasnac stare brzydkie ubranka, odmiawiwm i jest obraza
bratowa mi da duzo, przweijak, bujak, mate, hustawke, fotelik (dokupie tylko adaptery do wozka) i jak by byla corcia tu ubranka a jak chlopak no to czekaja mnie zakupy

to moje trzecie i będę mało kupować. Na chwilę obecną jeszcze o tym nie myślę. Nie mam czasu. Starszaki mają zakończenie roku, ja jeszcze pracuje i jesteśmy na etapie zakupu mieszkania. Mój najstarszy był pierwszym dzieckiem w rodzinie i wszystko musieliśmy kupić sami. Teraz jest odwrotnie. Wszyscy mi wszystko chcą dać. Nawet jeżeli coś mam po starszych synach.

W czwartek mam USG. Trzymajcie kciuki aby było jedno a nie dwoje.
Czujecie już ruchy? Ja mam wrażenie, ze moje się rusza. Zadko czuję i delikatnie i zazwyczaj jak odpoczywam na plecach. A jak u was?
To obie mamy wizyte w czwartek [emoji3]

reklama
Dzien dobry :)

Mnie tez sporo zakupow czeka, ale cierpliwie czekam do jutra...

Ja właśnie specjalnie w tym celu udaję się do Anglii do mamy. Na duże zakupy rzeczy dla dzieci, bo tam podatek od rzeczy dla niemowląt to 0% więc jest dużo taniej.
Mimo, że okropnie boję się latać samolotem[emoji57]
A przy okazji zawsze będzie chwilka żeby nadrobić stracony czas z mamuśką:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja kolezanka przyleciala do mnie z takim nastawieniem i wracala zla okrutnie :p Oblecialysmy w 3 dni wszystkie mozliwe sklepy. Sa rzeczy tanie, ale generalnie wydaje mi sie, ze w Polsce bardziej sie oplaca. Wiem, ze tutaj oplacaja sie spiochy w wielopakach, niedrapki etc, ale np kosmetyki dla malucha i mamy, sprzet a nawet pieluszki tetrowe sa duzo korzystniejsze cenowo w Polsce. Duzo moich znajomych, latalo do Polski na zakupy.

Cos mnie brzuch pobolewa, ale teraz sa dni kiedy normalnie @ powinna przyjsc. Coraz bardziej sie denerwuje :/

Do góry