reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Wiesz ja przez PCO przytyłam w 4 miesiące 20 kg. Od 65 do 85. Pewnie przytyłabym więcej, ale przerażona zaczęłam się odchudzać Dukanem i schudłam do 73. Potem się zatrzymało i za diabła nie chciała waga zejść niżej. A w ciąży z synkiem przytyłam tylko 8 kg, potem po ciąży poleciały kolejne kilogramy w czasie karmienia i jak synek miał pół roku, to ważyłam 63.

reklama
Dziewczyny... ja wlasnie tak mialam z rowerem. Wariat wyjechal mi z prawej, musiałam szybko hamowac. Upadlam uderzajac glowa w kraweznik. Wstrzas mozgu i szok. Mialam wielkie szczescie. Nie ryzykujcie jesli nie trzeba...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny... ja wlasnie tak mialam z rowerem. Wariat wyjechal mi z prawej, musiałam szybko hamowac. Upadlam uderzajac glowa w kraweznik. Wstrzas mozgu i szok. Mialam wielkie szczescie. Nie ryzykujcie jesli nie trzeba...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
trzeba uwazac, ja rok temu mialam sytuacje, ze idec spacerkiem o malo nie zostalam staranowana przez pewna lekarke, kobieta wystraszyla sie, ze nas nie ominie i zahamowala mocno i przeleciala przez rower (nie ten hamulec wdusila), efekt, polamane zaby, zdarta skora, ja w szoku, ale podbieglam jej pomc, wezwalam pomoc, spotkalam ja potem i zeby zrobione, skora zagojona, biedna...ale rower dostal w kosc

Wiesz ja przez PCO przytyłam w 4 miesiące 20 kg. Od 65 do 85. Pewnie przytyłabym więcej, ale przerażona zaczęłam się odchudzać Dukanem i schudłam do 73. Potem się zatrzymało i za diabła nie chciała waga zejść niżej. A w ciąży z synkiem przytyłam tylko 8 kg, potem po ciąży poleciały kolejne kilogramy w czasie karmienia i jak synek miał pół roku, to ważyłam 63.

O to pocieszyłaś mnie ! Chciałabym tak dobić do max 80 kg... ale czy się uda. Niby nie jem słodyczy, nie obżeram się, ale wiem, że to kropla w morzu ;)

Joshi wszystkiego najlepszego ja ci zycze nudnej i zdrowej ciazy mysle, ze to w tym roku jest najwazniejsze dla ciebie

Wlasnie sobie wcinam zupke z.owocow lesnych tak goraco, ze masakra zaraz zabieram sie za pakowanie zamowien i smigam na poczte nie lubie tego bardzo

Tak was czytam i naprawde jestem przeszczesliwa, ze poki wszystko jest super i nie musze sie ograniczac ja do sportu zawsze bylam bardziej na anty nastawiona a co do roweru mialam plan w styczniu, ze na wiosne kupie sobie rower i zaczne jezdzic ale teraz bym sie bala, ze sie przewroce ktos we mnie wjedzie itp itd bez pytania lekarza od razu mialam takie wizje hihi

dziewczyny, ktorym juz widac brzuszek-czy domagacie sie przepuszczenia w kolejce w markecie jak np jest Wam slabo czy cos? zaczyna mi juz wybijac brzuszek i tak niekiedy naprawde slabo mi sie robi jak stoje dlugo w kolejce i tak mysle, ze czy jak poprosze by mnie przepuscili czy nie bedzie oburzenia...wiadomo jaki mam kraj zasciankowy

dziewczyny, ktorym juz widac brzuszek-czy domagacie sie przepuszczenia w kolejce w markecie jak np jest Wam slabo czy cos? zaczyna mi juz wybijac brzuszek i tak niekiedy naprawde slabo mi sie robi jak stoje dlugo w kolejce i tak mysle, ze czy jak poprosze by mnie przepuscili czy nie bedzie oburzenia...wiadomo jaki mam kraj zasciankowy

Kochana potrafili mi się burzyć jak w 8 m-cu byłam - a lato było więc nikt nie mógł udawać ze nie widzi ;) w pierwszej ciąży byłam zahukana i się nie prosiłam, w drugiej już byłam asertywna. Teraz brzuszek widać, bo ja szczupła, ale się nie wpraszam na razie bo ok się czuję a w sumie to nie jest wysoka ciąża jeszcze. Ale jak Tobie słabo to proś w kasie pierwszeństwa o przepuszczenie. W biedrze i rossmannie też bez żadnego ale kasjerki proszą ciężarne bo mają taką politykę ;)

Dziewczyny naskrobałam wcześniej długaśnego posta ale mnie wywaliło z apki i znikł :( to tylko napiszę krótko, sto lat Joshi, ja bym się przeprowadzała - 3km to nie tragedia. Może zmobilizujesz się do zrobienia prawka ;)

Zaraz się przypomnę admince aniaslu co z naszym wątkiem - miała nam zrobić w zeszłym tygodniu.

Miłego popołudnia :)

No właśnie mój obecny lekarz luzak nic mi nie zabrania, ale rower jest właśnie jedyną rzeczą którą kazał mi przestać. Więc cały tegoroczny sezon bez roweru:( Ale za rok nie daruję, jakąś przyczepkę chyba kupię żeby z 2 móc jeździć. Bo na 2 foteliki będzie za wcześnie.
Mój lekarz też zakazał roweru.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Tu moge zapomniec. Jest taki mix z narodowosci i wiadomo niektóre z nich traktuja kobiety "gorzej" wiec nie mam na co liczyć. Z synem w 36 tyg gdzie sie toczylam nikt mu miejsca w sklepie nie ustąpił. Zresztą ja sie o nic nie proszę. Jakos mi tak nie na reke a do niektórych to strach sie odezwac wiec nie próbuje.

Do góry