reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

dzien dobry! u mnie dzis optymistyczne sloneczko swieci a u was?
mam pytanko zwlaszcza do tych po staratach i zagrozonych: czy lekarz wam odradzal albo wrecz zabranial podrozy samochodem? mam do przejechania 120 km w przyszlym tyg (jako pasazer, droga szybkiego ruchu bez wybojow), zalezy mi zeby pojechac ale nie musze i troche sie boje. lekarz mi nie bronil no ale wiadomo gwarancji nie da. to juz bedzie 12 tydz. co radzicie?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

reklama
Ja mam ciążę podwyższonego ryzyka z wielu przyczyn. I tak jak jestem mega panikara na wszystko tak samochodem od początku ciąży jeżdżę i to w dłuższe trasy (do 200 km w jedną stronę) i to czasami jako kierowca. Lekarz nie widział w tym nic niepokojącego i przynajmniej do tej pory jest wszystko (tfu tfu) ok.

Ja też jeżdżę dość często do rodziny , a to 240 km w jedną stronę. Nigdy nie słyszałam, by lekarze zabraniali podróży :)

Moja koleżanka w 8 miesiącu ciąży się wybiera w podróż ok 4-godzinną i ostatnio pytała ponoć swojego lekarza o opinię na temat takiej dłuższej wycieczki samochodowej, to usłyszała tylko czy się nie boi tak daleko jechać, gdy może zacząć rodzić w każdej chwili ;)

Dzień dobry
Witam, dopiero co się zapisałam na to forum. Bardzo długo się nad tym zastanawiałam czy warto ,bo niestety moja ciąża nie wygląda zbyt pozytywnie, ale juz sama nie wytrzymuję. NIkt w zasadzie prócz kilku osób nie wie o tym, że jestem w ciąży.
To ma być moje 3 dziecko. Pierwsze dziecko mojego partnera, z którym jestem od ponad 6 lat. Mam 40 lat!! 4 lata temu zaszłam w ciąże lecz niestety jej nie donosilam, potem przez 3 nastepne lata bezowocne próby. Dalismy sobie spokoj. Wszystkie ubranka i akcesoria rozdałam kolezankom. Nawet przestalam miec ochote na seks /procz tego mam jeszcze miesniaka, ktory tez sie do tego przyczynia/. Zaskoczenie i pewnego rodzaju wpadka. Ciąża jest ale wokól niej wiele problemów. Nie przewidzianych przecież... :( Problem w tym że od kilku lat nie mieszkam w Polsce, nie mam zaufania do lekarzy tutejszych, oni nie traktują ciezarnej jak u nas w Polsce. Wszystko jest piękne, jest ok.. a potem po tygodniu okazuje sie, ze to nie prawda. No ale coz. Moj nowy lekarz (niestety mezczyzna) jest zachwycony tą ciąża. Serce bije, dziecko nawet sie porusza, tylko ze ja mam miesniaka, wiek na karku, w dodatku od piatku jakies plamienia /brzydkie ciagnace się jak jajo kurze). Mam miec rowniez za tydzien dosc drogie badanie na mongolizm. Nie jest mi latwo, wiec dziewczyny jesli jestescie mlode cieszcie sie tym i róbcie dzieci :) Pozdrawiam i milych snów.
Witaj! Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Mieszkasz w UK? A nie masz możliwości wybrać się do Polski, żeby posprawdzać czy wszystko jest ok?

dzien dobry! u mnie dzis optymistyczne sloneczko swieci a u was?
mam pytanko zwlaszcza do tych po staratach i zagrozonych: czy lekarz wam odradzal albo wrecz zabranial podrozy samochodem? mam do przejechania 120 km w przyszlym tyg (jako pasazer, droga szybkiego ruchu bez wybojow), zalezy mi zeby pojechac ale nie musze i troche sie boje. lekarz mi nie bronil no ale wiadomo gwarancji nie da. to juz bedzie 12 tydz. co radzicie?

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
U mnie była po prostu ciąża obumarła, nie miałam żadnych plamień, ani krwawień, więc sytuacja trochę inna. Jeśli chodzi o podróż, to wydaje mi się, że 120 km, to nie tak dużo, zwłaszcza jeśli nawierzchnia jest dobra. Czy w drogę powrotną jedziesz tego samego dnia?

Dzień dobry

Witam nową mamę i trzymam kciuki!

Mnie się pogorszył wzrok po każdej ciąży. Okulistka powiedziała że hormony pogarszają wadę. Czasem się to cofa ale czasem nie. Ja mam -1,5 i -2.0.

Czarnej krechy jeszcze nie mam ale wyjdzie mi przy dużym brzuchu

Rano mąż jest to idziemy na lody z córką. Syn nadal chory

Mam nadzieję mieć dziś lepszy humor
Miłego dnia

Dzień dobry

Witam nową mamę i trzymam kciuki!

Mnie się pogorszył wzrok po każdej ciąży. Okulistka powiedziała że hormony pogarszają wadę. Czasem się to cofa ale czasem nie. Ja mam -1,5 i -2.0.

Czarnej krechy jeszcze nie mam ale wyjdzie mi przy dużym brzuchu

Rano mąż jest to idziemy na lody z córką. Syn nadal chory

Mam nadzieję mieć dziś lepszy humor
Miłego dnia
Czyli u Ciebie pogarszała wadę wzroku ciąża, a nie sam poród?

Tak wiem co czujesz. Ja tez to przerobilam tutaj. Mam jedna koleżankę z synkiem 10 miesiecy starszym i spotykamy sie od czasu do czasu. Niestety z innymi Polakami tu nie umiemy sie zgrac. Po prostu mam wrazenie ze kazdy kazdemu by nóż w plecy wbił. Przechwalanie sie zazdrosc obgadywanie. Masakra. Dlatego niestety przyjaciół mamy tylko w Polsce. Przykro tak samemu zyc ale nie wiem co lepsze. To czy tacy falszywi znajomi.

O to to to, lepiej bym tego nie ujela. Ja wychodze z zalozenia, ze lepiej miec naprawde mini grono znajomych lub wcale, niz duzo obludnych i pozniej sluchac o sobie..
Haha ja tez dzis sie dobrze czuje [emoji6] normalnie sprzatalam bez "naciągania" [emoji3] glowa mnie tylko troche boli ale mi sie cisnienie daje we znaki, mam 90/50 dzisiaj [emoji19] na chwile mi bylo slabo jak sie schylalam jak kapalam corki, myslalam ze zemdleje..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mialam wczoraj niskie cisnienie i popoludniu bol glowy. Ja co prawda nie sprzatalam, ale bylam w pracy i dzialalam na pelnych obrotach. Naprawde fajnie bylo sie tak dobrze czuc :p

Wybralismy sie wczoraj z M na randke do kina ;) balam sie, ze zasne bo nie pamietam kiedy ostatnio doogladalam film, ale dalam rade :D
Dzisiaj obudzily mnie mdlosci a teraz brzuch boli.. myslalam, ze juz powoli objawy usyaja a tu klops.

Jesli chodzi o podrozowanie to powiedzcie mi, czy ktoras z Was jechala autem w trase 1500km? W lipcu wybieramy sie na urlop do Polski i wolimy autem, ale nie wiem czy to nie za duzo? Zazwyczaj zajmuje nam ta trasa 16h.

Milego dzionka kochane :)

reklama
Dzień dobry.
Witam nową mamę.
Co do podróży to ja bym jechała. Wg mnie to nie jest daleka trasa. A jeszcze na tak przemawia dobra nawierzchnia, bez wybojow.

Do góry