reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ania dziękuję za zaproszenie.
W przyszły weekend będzie u mnie mama to odżyję.
Ja też wybieram się na długi weekend do bliskich i już mam wszystkie 4 dni zaplanowane od rana do wieczora ;) a póki co siedzę na balkonie od rana , książka w ręku ,herbatka na stoliku ... i chrupki kukurydziane :D wczoraj je zobaczyłam w markecie i nie mogłam się powtórzy mac przed kupnem ;)

reklama
Dziewczyny mnie się też udało znaleźć tętno maluszka!!! Przy Bazylim na tym etapie to było niemożliwe, nie byłam w stanie nic znaleźć do jakoś 20tc. :-D
Dzień dobry :)

Od wczoraj moja panika osiąga punkt kulminacyjny :p mam bóle podbrzusza przypominające te na @. Do tej pory żadne takie dolegliwości nie przychodziły i nie wiem już sama czy to wina rozciągania czy jakiś zły znak. Staram się trzymać twardo, zwłaszcza, że do mojej wizyty coraz bliżej, ale jak wytrzymać z drugiej strony, skoro ostatnią wizytę miałam ponad 3 tygodnie temu...
U mnie też te bóle jak na @ pojawiły się jakoś ostatnio, może przedwczoraj (wcześniej miałam tylko kłucia i ciągnięcie po bokach) i dlatego nie wytrzymałam i sięgnęłam po monitor tętna. I znalazłam :happy: Na pewno u nas wszystko dobrze.

Dzień dobry

Pobudki w nocy to u mnie norma. Od prawie dwóch lat nie przespałam nocy i zanosi się na kolejne dwa lata.

Antiope my też zmywarkę z remontem chcemy. Inaczej nie mam miejsca na nią. Szkoda że remont kurchni równa się dużo pieniędzy bo już dawno bym go zrobiła.

Miłego weekendu dziewczyny

Ania miewam takie bóle czasem. Powoli odchodzą w dal. Jestem w 12tc.
Oj tak, bardzo mi się marzy remont kuchni, bardzo.

O matko ale mam dziś doła. Siedzę i rycze. Przytłacza mnie samotność. Wszyscy wokół mają jakichś znajomych a ja nawet nie miałabym z kim grilla zrobić. Nawet na spacer nie mam z kim iść. Wszyscy mi bliscy są daleko [emoji24] [emoji24] [emoji24]
Przytulam.

Hej :) ja tez często czuje takie bole jak na miesiaczke. Pisalam juz pare razy ze na to biorę magnez. Ostatnio pani doktor poleciła mi w szpitalu brac 3 razy dziennie i tak robie. Zdecydowanie pomaga.

Antiope cieszę się ze udało Ci sie znaleźć tętno malucha. Ja czekam jeszcze na przesyłkę. Jak jej nie ukradli podrodze to po niedzieli dojdzie. Ciekawa jestem czy mi sie uda znaleźć. Ostatnio włącza mi sie coraz czesciej myslenie czy wszystko jest ok. Jeszcze ponad tydzien do wizyty.

O matko ale mam dziś doła. Siedzę i rycze. Przytłacza mnie samotność. Wszyscy wokół mają jakichś znajomych a ja nawet nie miałabym z kim grilla zrobić. Nawet na spacer nie mam z kim iść. Wszyscy mi bliscy są daleko [emoji24] [emoji24] [emoji24]

Tez tak mam czasami takze wirtualnie przytulam :* Mieszkajac na obczyznie przerobilam mase znajomych, ale niestety "przyjaznie" i super relacje nie sa mi dane. 90% osob, ktore tutaj poznalam predzej czy pozniej okazywala sie totalna porazka. I tu naprawde nie chodzilo o pierdoly, tylko wychodzily takie tematy, ze mi szczeka opadala i nie sadzilam, ze takie cos sie w ogole moze zdazyc. Rodzina i bliscy znajomi sa w PL i powiem szczerze, ze za kazdym razem coraz ciezej mi sie wraca do UK po urlopie.

Tez tak mam czasami takze wirtualnie przytulam :* Mieszkajac na obczyznie przerobilam mase znajomych, ale niestety "przyjaznie" i super relacje nie sa mi dane. 90% osob, ktore tutaj poznalam predzej czy pozniej okazywala sie totalna porazka. I tu naprawde nie chodzilo o pierdoly, tylko wychodzily takie tematy, ze mi szczeka opadala i nie sadzilam, ze takie cos sie w ogole moze zdazyc. Rodzina i bliscy znajomi sa w PL i powiem szczerze, ze za kazdym razem coraz ciezej mi sie wraca do UK po urlopie.

Tak wiem co czujesz. Ja tez to przerobilam tutaj. Mam jedna koleżankę z synkiem 10 miesiecy starszym i spotykamy sie od czasu do czasu. Niestety z innymi Polakami tu nie umiemy sie zgrac. Po prostu mam wrazenie ze kazdy kazdemu by nóż w plecy wbił. Przechwalanie sie zazdrosc obgadywanie. Masakra. Dlatego niestety przyjaciół mamy tylko w Polsce. Przykro tak samemu zyc ale nie wiem co lepsze. To czy tacy falszywi znajomi.

Hej :) ja tez często czuje takie bole jak na miesiaczke. Pisalam juz pare razy ze na to biorę magnez. Ostatnio pani doktor poleciła mi w szpitalu brac 3 razy dziennie i tak robie. Zdecydowanie pomaga.

Antiope cieszę się ze udało Ci sie znaleźć tętno malucha. Ja czekam jeszcze na przesyłkę. Jak jej nie ukradli podrodze to po niedzieli dojdzie. Ciekawa jestem czy mi sie uda znaleźć. Ostatnio włącza mi sie coraz czesciej myslenie czy wszystko jest ok. Jeszcze ponad tydzien do wizyty.

Mam nadzieję, że Tobie też się uda znaleźć. Ale jeśli nie, to nie panikuj tylko.

reklama
przytulam wszystkie samotne chwilowo mamy. ja mam wszystkich w miare blisko, ale wiadomo sa zajeci, wiec mimo to czasami czuje samotnosc. przyznaje ze podziwiam zyjacych na obczyznie. kiedys studiowalam zagranica przez rok i moglam sie tam przeniesc i zrezygnowalam wlasnie z tego powodu ze przez wiele lat bym czula sie obco. no ale niektorzy odbajduja sie szybciej albo jada calymi rodzinami albo musza i tyle. komu smutno przytulam i tyle.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Do góry