moze warto pojechac i z przelozona poloznych pogadac, nie zabija za to a Ty zobaczysz jak szpital wyglada itpA ja właśnie czytam o szpitalach, w których mogłabym rodzić i... mam już swojego faworytatylko jestem ciekawa jak to wygląda w praktyce? Czy trzeba się jakoś "umówić" na poród czy przyjeżdżam ze skurczami i muszą mnie przyjąć od tak?
![]()
reklama
anio0
Fanka BB :)
Ale przecież nie każda ciężarna jeździ po szpitalach przed porodem ;P pytam z ciekawości te, które już rodziły i świadomie wybrały jakiś np. mniejszy szpital, w którym nie ma zbyt wielu łóżek. Czy jeśli sobie coś upatrzyły to się umawiały wcześniej czy po prostu pojechały tam w trakcie porodu.moze warto pojechac i z przelozona poloznych pogadac, nie zabija za to a Ty zobaczysz jak szpital wyglada itp
nie kazda, ale mozna pojechac bo jesli ma sie w swoim miescie szpital, ktory ma zle opinie to sie szuka gdzie indziej, ja bym pojechala chocby by zobaczyc jak to tam wygladaAle przecież nie każda ciężarna jeździ po szpitalach przed porodem ;P pytam z ciekawości te, które już rodziły i świadomie wybrały jakiś np. mniejszy szpital, w którym nie ma zbyt wielu łóżek. Czy jeśli sobie coś upatrzyły to się umawiały wcześniej czy po prostu pojechały tam w trakcie porodu.
Czarownica3006
Cycki bola caly dzień ale wieczorami mocniej. A brzuch bolal tak właśnie jak na okres, rozciąganie a teraz zupełnie nic. Może to normalne ale czuje stres
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
wazne, ze bola nie wmawiaj sobie nic zlego bo Ci nakopie za zle mysli!Cycki bola caly dzień ale wieczorami mocniej. A brzuch bolal tak właśnie jak na okres, rozciąganie a teraz zupełnie nic. Może to normalne ale czuje stres
pola.
Czarownica, staraj się nie schizowac. Cycki bolą i jest ok. Wizyta już niedługo więc będziesz spokojniejsza.
Co do porodu to jak się zaczyna akcja to po prostu jedziesz i Cię przyjmują. W ekstremalnych sytuacjach może zdarzyć się tak że nie ma miejsc i sugerują dojazd do innego szpitala ale jeśli akcja jest już zaawansowana to też nie mogą Cię nie przyjąć. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Co do porodu to jak się zaczyna akcja to po prostu jedziesz i Cię przyjmują. W ekstremalnych sytuacjach może zdarzyć się tak że nie ma miejsc i sugerują dojazd do innego szpitala ale jeśli akcja jest już zaawansowana to też nie mogą Cię nie przyjąć. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Do rozpoczetego porodu muszą Cie przyjac na to nie da się umówić
chyba ze nie maja miejsc ale wtedy gdy akcja jest już zaawansowana przewoza karetka nie mogą odprawić z kwitkiem rodzącej Jeśli cc to trzeba wcześniej zadzwonić i się umówić
aneta_ck
reklama
Co do szkoły rodzenia myślę że to błędnie się nazywa bo o samym porodzie to jest jedno czy dwa spotkania reszta to omówienie opieki nad noworodkiem, połogu, pierwszej pomocy, spotkanie z neonatolog i psycholog, omówienie pozycji karmienia, kąpieli, spotkania z doradcą chustonoszenia itp .. Wszystko zależy co szkoła ma w ofercie Przy pierwszym dziecku albo duże przerwie pomiędzy moim zdaniem warto nawet samej iść jeśli szkoła ma dobre opinie, oczywiście bez też dacie radę ale dobrze być na bieżąco a jeśli idziecie do szkoły w szpitalu w którym chcecie rodzic to miejsce wydaje się już znajome no i wcześniej oprowadzaja po oddziale