reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Kindzia no ciekną i nie raz się mówi aaa kij z tym kp. A potem przychodzi moment że dziecko się uspokaja przy piersi a ty możesz całować i wąchac tę główkę i mówisz jeszcze trochę wytrzymam ;)

Lux nie wiem ile ma bratowej córcia ale w pierwszych miesiącach życia dziecka prowadzenie domu powinno być na ostatnim miejscu. Pierwsze trzy miesiące życia dziecka to jak czwarty trymestr ciąży. Dziecko ma jeszcze nie do końca rozwinięte wszystkie zmysły więc normalne jest że chce być przy mamie jak najbliżej. Koło domu to można robić jak dziecko śpi czyli dwie drzemki dziennie (2x2h) ;)

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

reklama
Hej

Już po wizycie. Napisałam na wizytowym. Następna wizyta u innego lekarza. Zmieniłam.

Ja też jestem pro dkp. Syna karmiłam 20 msc, córkę będę karmić ile będzie chciała. Tylko ja mam bezproblemowe dzieci. Nie wiem jak by to wyglądało gdyby pojawiły się alergie itp.
Karmienie lubię i poczekam aż córka sama się odstawi.

Szczepienia to wrażliwy temat. Ja szczepie z głową. Nigdy zakatarzone, opóźniam w sezonie grypowym, itp

Lux zwykłą listę zrób żeby tylko czytelnie było

Ej jaki wizytowy, o co chodzi? :)

Kindzia no ciekną i nie raz się mówi aaa kij z tym kp. A potem przychodzi moment że dziecko się uspokaja przy piersi a ty możesz całować i wąchac tę główkę i mówisz jeszcze trochę wytrzymam ;)

Lux nie wiem ile ma bratowej córcia ale w pierwszych miesiącach życia dziecka prowadzenie domu powinno być na ostatnim miejscu. Pierwsze trzy miesiące życia dziecka to jak czwarty trymestr ciąży. Dziecko ma jeszcze nie do końca rozwinięte wszystkie zmysły więc normalne jest że chce być przy mamie jak najbliżej. Koło domu to można robić jak dziecko śpi czyli dwie drzemki dziennie (2x2h) ;)

6 kwietnia sie urodzila mloda, no bartowa ma gdzies dom, tylko corcia jest starsza, ktora tez trzeba sie zajac..kupila i'robota i chociaz on jej podlogi zrobi, ja tam jezdze pomagac jak moge rano i wieczorem i w weekendy, brat tez zaczal sie w koncu po pracy angazowac i lekcji przypilnuje Julii, mama moja po pracy np ciuszki jej wprasuje lub mloda poniunia

No i prawidłowo. Niech korzysta z pomocy rodziny a sama niech odpoczywa.

Wiesz co ja mówiłam jak mi goście na dom się chcieli wpraszać? Zapraszam was przynajmniej mi chatę ogarniecie :D

no glajda caly dzien by mogla cycac, smoka nie chce, ma ich 5 i zaden jej nie pasuje, co lez bratowa wylala juz, ze tylko mloda wisi na cycku w do mu sajgon a jeszcze jedna corcia jest, ktora trzeba sie zajac...ale plus jest taki, ze na dworze mloda spi i zapomina na kilka godzin o cycu a w domu sie domaga cyca, drze sie na calego i pipka nie zawsze je tylko se go cycka

Nauczył się, wymusza, terroryzuje to słowa, których nigdy nie powinno się stawiać obok słowa "noworodek".

Niemowlęta nie umieją manipulować rodzicami. To jest potrzeba bliskości którą należy zaspokoić. Polecam poczytać o odruchach. Czym jest odruch ssania dla niemowlęcia. Nie tylko jedzeniem.

Ps. ciuszki dziecka pasowałam tylko raz, przed ciążą :D

bratowej corcia sie tak nauczyla, ze bratowa jest jak niewolnica caly dzien leza i cycaja, na dodatek ciagle ma stany zapalne piersi i to mnie jakos tak zniecheca i budzi strach, ze i moje bedzie wisiec calymi dniami na cycku i nic nie zrobie w domu
No ja akurat czekałam i czekałam na ten nawał, a wcale go nie miałam.

no glajda caly dzien by mogla cycac, smoka nie chce, ma ich 5 i zaden jej nie pasuje, co lez bratowa wylala juz, ze tylko mloda wisi na cycku w do mu sajgon a jeszcze jedna corcia jest, ktora trzeba sie zajac...ale plus jest taki, ze na dworze mloda spi i zapomina na kilka godzin o cycu a w domu sie domaga cyca, drze sie na calego i pipka nie zawsze je tylko se go cycka
To dobrze, że nie chce smoka. Jeśli dziecko nauczy się za wcześnie ssać smoczek może mieć problem ze ssaniem piersi, ponieważ smoczek ma inny kształt niż pierś i ssa się go w inny sposób.

reklama
Niemowlęta nie umieją manipulować rodzicami. To jest potrzeba bliskości którą należy zaspokoić. Polecam poczytać o odruchach. Czym jest odruch ssania dla niemowlęcia. Nie tylko jedzeniem.

Ps. ciuszki dziecka pasowałam tylko raz, przed ciążą :D
moja mama to pedantka haha musi byc wyprasowane i juz :laugh2:

Do góry