reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Agucha ciąża może być młodsza, nie przejmuj się. Nie ważne jest tak naprawdę kiedy miałaś okres, tylko kiedy była owulacja. Ja zawsze miałam nieregularne cykle i dlatego mierzyłam temperaturę, żeby wiedzieć kiedy miałam owulację. Dla mnie to idealny wskaźnik owulacji. Widać wszystko jak na dłoni. Np. w tym cyklu w dniu owulacji temperatura skoczyła mi z 36,25 stopni do 36,9. Przy synku z 36,65 do 37,15. Pani doktor liczyła mi po swojemu termin, a ja w kalkulatorach ciążowych w internecie po swojemu od dnia zapłodnienia i urodziłam dokładnie w tym dniu. :-p
Urodziny mam w lutym. :happy:
Agnesis u mnie jak był pęcherzyk pusty, to beta przyrastała, ale było to nieco poniżej normy.

reklama
Agucha co do Twojej córki to chyba taki wiek, ciężko przywyknąć do myśli o rodzeństwie, bo przyzwyczaiła się do bycia jedynaczką. Z drugiej strony jest jeszcze dzieckiem, które nie rozumie, że masz prawo chcieć i mieć kolejne dziecko. Moja przyjaciółka ma tak ze swoją córą, też 10 latką. Nie jest w ciąży, ale kiedyś w żartach komentowała do męża swój wzdęty brzuch, a młoda wzięła żarty na serio i wpadła w histerię, że nie chce rodzeństwa. Twoja córka przywyknie do tej myśli, a potem się będzie cieszyć. :happy2:

Zobacz załącznik 753826

Doktorka powiedziala ze jej to wyglada na 2-3 tydzien. Szczerze mowiac nie wiem jak czytac to zdjecie... Moze Wy wiecie. Uspokajala mnie w sunie, mila byla i mowila do mnie Aguniu haha :) i powiedziala, ze zacznie martwić sie za tydzien gdyby nic sie nie zmienilo.

Wiecie co, ja tak czulam ze nic dzis nie zobacze:( ale czuje tez ze bedzie ok i ze to bedzie synek. Trzymajcie kciuki. Chyba nie powinnam chwilowo pisac na forum sama nie wiem.

No i jak sie robi ta bete? To chyba trzeba powtarzac zeby cos wiedziec, tak? Jutro rano ide pobrac krew.

Ja dopiero co odstawilam tabletki anty. Nie wiem moze to ma jakis wplyw...

Napisane na LG-D855 w Forum BabyBoom

Nie martw sie skarbie. U mnie przy blizniakach w 43 dc byl pecherzyk 0.21 mm. A za tydzien serce bylo widac. Ciaza byla grubo dwa tyg mlodsza. Ale mi sie to zgadZało bk owulke mialam na prawde póŹno. Tak mi sie po sluzie wydawalo. Ja tez jesCze mam pusty pecherzyk i mam nadzieję na serduszko. Ostatnią @ mialam 24.02. Jeszcze wszystko jest mozliwe.

Kto widział że pojawił się wątek grudniowe mamy 2016, w miejscu właściwym? Ciekawe czy naszego tematu nie da się tam przenieść.

Od razu mam pomysł na listę grudniowych mam. Najlepiej jakby jedna z nas wpisała dane wg schematu np.
Nick:
Planowany termin porodu:
Płeć dziecka:
Itp. Itd. Co Wy na to?

Dobry pomysl tylko ja się na razie nie wpisuje. Poczekam na wizyte co mi doktor powie. Nie chce zapraszać ;)
A moze dodamy tam watek wozytowy hm? Latwo bedzie wsZystko znalezc.
Ja niestety na aplikacji mam jakieś problemy. Nie dość ze nie widzę tego wątku w przyszłych mamach to mi opcji ubylo i nie moge niczego polubic.

Aneta poczekam z uzupełnieniem listy do póki wszystkie nie będziemy pewne :) ale dane lepiej mieć wcześniej żeby to jakoś ogarnąć i fajnie zrobic. Ja też prawie cały czas na telefonie, ale u mnie wszystko dobrze działa :)

Aneta poczekam z uzupełnieniem listy do póki wszystkie nie będziemy pewne :) ale dane lepiej mieć wcześniej żeby to jakoś ogarnąć i fajnie zrobic. Ja też prawie cały czas na telefonie, ale u mnie wszystko dobrze działa :)

Wyslalam priv z danymi tylko wolałabym poczekać do jutra:)

Ok nie ma problemu poczekam. W ogóle dziewczyny możecie wysłać dane i dopisać, żeby się jeszcze wstrzymać, wtedy dodam tylko te, które chcą już, a później resztę :)

Ja też działam na telefonie i wczoraj nie mogłam nas później w ogóle znaleźć , i polubić nie mogę :-/

Ja też działam na telefonie i wczoraj nie mogłam nas później w ogóle znaleźć , i polubić nie mogę :-/

Skadi najpierw gratki wczorajszej wizyty :) fajnie ze wszystko jest tak jak powinno.

Ja tez tak mam z tym polubieniem. Po prostu znikla mi taka opcja. A wczoraj byly problemy z dodaniem komentarza i zalogowaniem.

reklama
Do góry