reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Wiecie co, są takie przychodnie prywatne, które mają umowy z nfz. Niewiele osób o tym wie ale przyjmują tam np w moim mieście ci sami lekarze co w tej państwowej a kolejek nie ma i zupełnie inna kultura.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
schowaj to do piwnicy! i predko tego nie ogladaj, ja mam ubranka schowane po pierwszej ciazy i sa schowane gleboko

Wszystko na szafie u mnie leży po synku a ja nawet na to nie patrzę. Raz na strone z wozkami weszlam czy moj podwójny dalej czeka i tyle. Nie kupuje nie ogladam do września co najmniej. Wcześniej kupie tylko rzeczy dla siebie do szpitala gdybym tam miala wczesniej trafic. W domu mam wszystko oprocz wanienki i podkladu na komode do przewijania bo stary moj syn zasikal strasznie :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co, są takie przychodnie prywatne, które mają umowy z nfz. Niewiele osób o tym wie ale przyjmują tam np w moim mieście ci sami lekarze co w tej państwowej a kolejek nie ma i zupełnie inna kultura.

heheh gdzie mieszkasz? chyba daleko ode mnie, u nas takich cudow nie ma, sa albo prywatne przychodnie albo nfz jakichs fajnych polaczen nie ma jesli chodzi o lekarzy

1463134687-1d1mld.jpeg
1463134717-1d1mld.jpeg

Wszystko na szafie u mnie leży po synku a ja nawet na to nie patrzę. Raz na strone z wozkami weszlam czy moj podwójny dalej czeka i tyle. Nie kupuje nie ogladam do września co najmniej. Wcześniej kupie tylko rzeczy dla siebie do szpitala gdybym tam miala wczesniej trafic. W domu mam wszystko oprocz wanienki i podkladu na komode do przewijania bo stary moj syn zasikal strasznie :D

no my cchemy poznym latem zaczac kupowac, choc ubranka pewnie wczesniej zaczne kupowac juz po prenatalnych cos czuje, bo nie wytrzymam

Czarownica. Prawda. Ja poszłam innym tropem. Wybrałam szpital w którym chciałabym rodzić, znalazłam super lekarkę, która w nim pracuje i prywatne wizyty mam u niej. Super lekarka, czasami dzwoni, pisze i pyta jak się czuję. Z nfz też korzystam chodząc do dobrego lekarza, robiąc badania w przychodni. Trzeba pokombinować trochę.

Jak myślę że musiałabym spędzić 3h w kolejce do lekarza żeby zaoszczędzić 30 zl to podziękuję Jeszcze musiałabym znaleźć kogoś kto popilnuje przez ten czas mojej roczniaczki Koszt całego przedsięwzięcia zdecydowanie nie opłacalny A no i jeszcze prosić się o te skierowania.. Dajcie spokój :)

reklama
Lux a nie możesz iść do rodzinnego na na nfz żeby Ci przepisał badania i żebyś miała za darmo? Przecież po to składki płacisz:)
Ja np mam prywatnych lekarzy i wszytkie badania łącznie z prenatalnymi w abonamencie z pracy ale jakbym tego nie miała to na podstawowe napewno bym chodziła na nfz. Od tego kuzwa są nasze składki, których setki płacimy co miesiac

Nie ma tak łatwo :) chciałam te pierwsze badania zrobic na NFZ to mi lekarka powiedziała że jak wolę prywatnego lekarza to na badania też mam sobie iść prywatnie... Chyba, że zadeklaruję, że będę chodziła do Niej to mi wypisze łaskawie.

Do góry