reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Czuje się różnie chociaż najgorsze mam nadzieję mamy już za sobą. Niestety krwawienie już dwa razy i nabyta w ciąży toxoplazmoza odbierają nam trochę radość z obecnego stanu :(
A Ty na kiedy termin? Jak samopoczucie?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
uu to masz pod gorke, a skad krwawienie? masz na to lutke lub dupka? ja dupka biore..masz leki na toxo? ja sie zle czuje, bo wymiotuje i mnie mdli i biust baardzo boli i jest ogromny, termin na 24 grudnia lub na 30 grudnia, przedtem byl na 27 grudnia

reklama
Hej Dziewczyny! Bóle podbrzusza i jajników tak jak na okres czy owulacje to zupełna norma. Nie martwcie się.
To znaczy,że maleństwa robią tam sobie remont na najbliższe kilka miesięcy :)))
Na dobry dzien chciałam Wam się pochwalić "prezentem" jaki dostalam wczoraj od przyszłego męża [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]miłego dnia!!!!! [emoji274][emoji274][emoji274][emoji274]
1463034645-1d1mld.jpeg

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Kobieto patrz co ja mam [emoji7][emoji7][emoji7]
Nie popuscilam!!!
Tylko kuzwa cena piękna 3 euro zapłaciłam [emoji23][emoji23][emoji23]
1463055419-1d1mld.jpeg

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

To może ja też się z Wami przywitam :)
Obserwuję Was od kilku dni, ale jakoś nie umiałam się do Was wkręcić ;)

Witaj! :happy:

5. 12 :)

Tak samo jak ja , 5 grudzień :)))
Mnie też ginka z om wyliczyła 5.12 i tak mam oficjalnie w karcie ciąży. Suwaczek mam zgodnie z moimi wyliczeniami według owulacji na 3.12

Czesc dziewczyny :) Co tam macie dzisiaj na obiad? Ja wczoraj zrobiłam kotlety mielone, I mizerie, jeszcze mi zostało kotletów na dzisiaj. Strasznie sie cieszę bo tak mi wczoraj smakowały jak nigdy :D mysz tylko ogórka musze dokupić bo wczoraj całego pochłonęłam. Marzyłam o tej mizerii juz od kilku dni. :)))

Czy wam tez sie zdążają bole głowy? Mnie juz od kilku dni wieczorem boli głowa. Dziwne bo nigdy wczesniej tak nie miałam.

Dziewczyny które były juz wczesniej w ciąży. Od kiedy czułyście ruchy dziecka? :)
Ból głowy w tej ciąży miałam już wcześniej i pomogło wtedy picie dużych ilości wody. Wczoraj też mnie głowa bolała i dziś rano. Znowu zaczęłam pić jak szalona, żeby przeszło, ale nie puściło już tak łatwo.
Co do ruchów, to ja już nie pamiętam dokładnie kiedy czułam, ale to było dość późno, myslę, że bliżej 20tc, ale u mnie to pewnie dlatego, że łożysko było na przedniej ścianie macicy i tłumiło wszelkie ruchy, tak więc przez całą ciężę nie czułam ich zbyt intensywnie. mam nadzieję, że w tej ciąży łożysko nie będzie mi przeszkadzało w odczuwaniu i obserwowaniu ruchów, bo w poprzedniej ciąży bardzo zazdrościłam tym dziewczynom, których brzuszki aż tańczyły.

uu to masz pod gorke, a skad krwawienie? masz na to lutke lub dupka? ja dupka biore..masz leki na toxo? ja sie zle czuje, bo wymiotuje i mnie mdli i biust baardzo boli i jest ogromny, termin na 24 grudnia lub na 30 grudnia, przedtem byl na 27 grudnia
Krwawienie pierwsze w sumie trudno było stwierdzić co się działo, a drugie- częściowo odklejona Kosmówka.
Biorę duphaston, a na toxo rovamycine.

Ja też karmię, ale suplementów żadnych nie biorę a morfologia podobna jak w poprzedniej ciąży - wszystko w normie, 3 rzeczy drobniutkie odchylenie od normy (ok. 0,2). Ale jem zdrowo (taką mam przynajmniej nadzieję;)

reklama
Do góry