reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Cześć kochane.
U nas pogoda piękna. Mamy już 18 stopni w cieniu.
Dziś u nas na obiad grill. U nas wolne to się wybyczymy.
Choć ja w pon i tak byłam u lekarza rodzinnego i nascinialam że mi plecy przewialo [emoji6] , dostałam zwolnienie do piątku.
W sobotę wyskocze tylko jeden raz do pracy i we wtorek rano [emoji16] ( bo w grafiku niedziela i poniedziałek mam wolne) i oby mi gin dał zwolnienie!!
Mój szaleje z grillem od rano [emoji16] a ja leżę i pachne!
Co do kłótni ja miałam ostatni weekend masakryczny. Pożarlam się z moim, więc teraz bida moja skacze jak koło jajka.
Szkoda mi go czasami taka wredna jestem i dym robię bez powodu.
Po ostatniej zadyme nawet nie dopuszcza żeby coś mnie wkur..iło. [emoji23]
Co do ciuchów! rzuciłam palenie i zrem! To chyba nie tyle co ciąża a moje obzarstwo. Bo kuzwa każde spodnie w brzuchu są przyciasne. Na stojaco jeszcze ok,ale siedzenie już męczy. Przechodzę w getrach, sukienkach itp.
Dziś miałam kryzys, że nie mam się w co ubrać! Wszystko źle, zaciasne. Mój tylko zapytał, po co się malujesz, na cały dzień na słońcu!!?
I poszła lawina, bo jestem gruba, brzydka, nie mam w co się ubrać itp. Biedny stał i słuchał i patrzyl jak wymachiwalam rękami.
Jyz prawie było blisko zadymy [emoji6], wybrnol mówiąc - luzzz ja tylko chciałem Ci powiedzieć że ładnie wyglądasz bez make-up i nie potrzebujesz tego.
Stałam i patrzyłam jak biedny czeka aż wybuchne! Ale zaczęłam się śmiać bo mi se szkoda go zrobiło jak wstrzymał powietrze czekając na atak. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Obiecałam że trochę wyluzuje bo zlekniony jakiś biedaczek chodzi po mieszkaniu [emoji23][emoji23][emoji23].
Kroi sałatkę na grilla i Leci po piwko free dla mnie. No co jak grill to grill!!

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam. Ja dopiero sie dowiedzialam ze jestem w ciazy:) narazie zrobilam test i wyszedl pozytywnie. W poniedzialek jestem umowiona na wizyte i ciaza bedzie potwierdzona:) to moja 3 ciaza. W domu mam coreczke 1,5 roku. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, tak bardzo sie boje... Wg okresu to jakis 6/7 tydzien wiec byc moze zalapie sie na grudzien:)
witaj i gratulacje :-) :)

Jakbym o sobie czytala :D U mnie moj M ma jeszcze w miare okey, ale nasz biedny kot ma przesrane. Niestety jest to typ bardzo rozgadany co straaasznie mnie irytuje i podnosi mi cisnienie. Dodatkowo nie ma opcji, zeby on sobie polezal gdzies sam, bez czlowieka. No way! On musi byc smyrany i siedziec na czlowieku. No wiec ugniata mnie i wkurza jeszcze bardziej. Biedny ma przekichane. Oby mi te loty przeszly jak najszybciej.

Ze spaniem podobnie, zasypiam mega wczesnie i budze sie po nocach. Niby na siku, ale jak juz pojde do kibelka to pozniej zasnac nie moge. Dzisiaj wstalam o 6 i nie wiedzialam co ze soba zrobic... Kiedys to byl srodek nocy dla mnie ;)

Ja to samo i wlasnie wmusilam kanapke... to byla najdziwniej smakujaca kanapka ever.
jem chipsy, wiem niezdrowe, nie powinnam, ale skoro nic innego mi nie wchodzi procz chipsow i lodow?

Cześć kochane.
U nas pogoda piękna. Mamy już 18 stopni w cieniu.
Dziś u nas na obiad grill. U nas wolne to się wybyczymy.
Choć ja w pon i tak byłam u lekarza rodzinnego i nascinialam że mi plecy przewialo [emoji6] , dostałam zwolnienie do piątku.
W sobotę wyskocze tylko jeden raz do pracy i we wtorek rano [emoji16] ( bo w grafiku niedziela i poniedziałek mam wolne) i oby mi gin dał zwolnienie!!
Mój szaleje z grillem od rano [emoji16] a ja leżę i pachne!
Co do kłótni ja miałam ostatni weekend masakryczny. Pożarlam się z moim, więc teraz bida moja skacze jak koło jajka.
Szkoda mi go czasami taka wredna jestem i dym robię bez powodu.
Po ostatniej zadyme nawet nie dopuszcza żeby coś mnie wkur..iło. [emoji23]
Co do ciuchów! rzuciłam palenie i zrem! To chyba nie tyle co ciąża a moje obzarstwo. Bo kuzwa każde spodnie w brzuchu są przyciasne. Na stojaco jeszcze ok,ale siedzenie już męczy. Przechodzę w getrach, sukienkach itp.
Dziś miałam kryzys, że nie mam się w co ubrać! Wszystko źle, zaciasne. Mój tylko zapytał, po co się malujesz, na cały dzień na słońcu!!?
I poszła lawina, bo jestem gruba, brzydka, nie mam w co się ubrać itp. Biedny stał i słuchał i patrzyl jak wymachiwalam rękami.
Jyz prawie było blisko zadymy [emoji6], wybrnol mówiąc - luzzz ja tylko chciałem Ci powiedzieć że ładnie wyglądasz bez make-up i nie potrzebujesz tego.
Stałam i patrzyłam jak biedny czeka aż wybuchne! Ale zaczęłam się śmiać bo mi se szkoda go zrobiło jak wstrzymał powietrze czekając na atak. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Obiecałam że trochę wyluzuje bo zlekniony jakiś biedaczek chodzi po mieszkaniu [emoji23][emoji23][emoji23].
Kroi sałatkę na grilla i Leci po piwko free dla mnie. No co jak grill to grill!!

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
wczoraj zaczelam sie wydzierac na mojego, ze jakim prawem poszedl do znajmoych na mecz!!! wrocil i ja oczywiscie wyzwiska, grozby i zaklecia a zeby to go w robala zamienic i zdepnac...a on? ej skoncz, sama mowilas, ze mam wziac na ciebie poprawke, ob cie je.bie..nosz ku*wa!!! ja mu dam!! samiec podly, wredna kanalia!

jego nerwy na ciebie też oddziałowują, a kluczem do porozumienia jest wspólne popartzenie na sprawę. Skończyło się JA, teraz jest MY. I to nie tylko do niego te słowa. Rób tak byś nie miała sobie nic do zarzucenia, przede wszystkim asertywność, nie uległość nie agresja. Powodzenia ;)

Lux wyluzuj hihi bo szkoda dziecka ... jak się urodzi to da popalić :p
ja staram się być spokojna czasami średnio na jeża mi to wychodzi no ale staram się Luby też już się nauczył "nie denerwować" mnie więc nie podskakuje a ja cały czas mu powtarzam KOBIECIE CIĘŻARNEJ SIĘ NIE ODMAWIA !
śmigam zaraz do lidla po ciuchy bo już w spodniach zapinam się na jeden guzik luby się śmieje, że zaraz je zgubię haha i myślę co na obiad nie mam pomysłu apetytu znów brak no masakra jakaś ... nie wiem może rybe jakąś kupię ? truskawki na pewno kupię bo od kilku dni myślę o truskawkach takich ze śmietaną mniam

Dziewczyny te które wariują z braku objawów ja mam aplikację na telefonie "himommy" ustawia się datę i codziennie o wybranej godzinie dostaję smsa co u maleństwa słychać to mnie uspokaja bo przypomina mi, że jestem w ciąży i, że na pewno wszystko jest ok :) spróbujcie polecam !

salatkaOwocowa witaj! :happy:

wczoraj zaczelam sie wydzierac na mojego, ze jakim prawem poszedl do znajmoych na mecz!!! wrocil i ja oczywiscie wyzwiska, grozby i zaklecia a zeby to go w robala zamienic i zdepnac...a on? ej skoncz, sama mowilas, ze mam wziac na ciebie poprawke, ob cie je.bie..nosz ku*wa!!! ja mu dam!! samiec podly, wredna kanalia!
ja się wczoraj na mojego wydarłam, bo skończyło się mydło w płynie, a on chciał być porządny i wyrzucił pustą butelkę. Wszystko ok, tylko ja kupuję zapas do tej butelki. Już nie pierwszy raz mu się to zdarzyło i już mu kilka razy mówiłam, a on to samo. Grrrr :wściekła/y:

reklama
salatkaOwocowa witaj! :happy:

ja się wczoraj na mojego wydarłam, bo skończyło się mydło w płynie, a on chciał być porządny i wyrzucił pustą butelkę. Wszystko ok, tylko ja kupuję zapas do tej butelki. Już nie pierwszy raz mu się to zdarzyło i już mu kilka razy mówiłam, a on to samo. Grrrr :wściekła/y:
im trzeba to pisac, bo oni uwag slownych nie przyjmuja! to sa bezmozgi!

Do góry