reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

jego nerwy na ciebie też oddziałowują, a kluczem do porozumienia jest wspólne popartzenie na sprawę. Skończyło się JA, teraz jest MY. I to nie tylko do niego te słowa. Rób tak byś nie miała sobie nic do zarzucenia, przede wszystkim asertywność, nie uległość nie agresja. Powodzenia ;)
ja mu mowie, ze teraz jestesmy my, ale on nie wiem czy nie kontakyuje czy co...sprzata mi w domu i pranie zrobi itp, ale jakos tak inne rzeczy robi zle i ja sie wkurzam!

reklama
Lux wyluzuj hihi bo szkoda dziecka ... jak się urodzi to da popalić :p
ja staram się być spokojna czasami średnio na jeża mi to wychodzi no ale staram się Luby też już się nauczył "nie denerwować" mnie więc nie podskakuje a ja cały czas mu powtarzam KOBIECIE CIĘŻARNEJ SIĘ NIE ODMAWIA !
śmigam zaraz do lidla po ciuchy bo już w spodniach zapinam się na jeden guzik luby się śmieje, że zaraz je zgubię haha i myślę co na obiad nie mam pomysłu apetytu znów brak no masakra jakaś ... nie wiem może rybe jakąś kupię ? truskawki na pewno kupię bo od kilku dni myślę o truskawkach takich ze śmietaną mniam

Dziewczyny te które wariują z braku objawów ja mam aplikację na telefonie "himommy" ustawia się datę i codziennie o wybranej godzinie dostaję smsa co u maleństwa słychać to mnie uspokaja bo przypomina mi, że jestem w ciąży i, że na pewno wszystko jest ok :) spróbujcie polecam !
ja nie mam juz sily na te moja hromony...sama siebie wykoncze

Moj maz narazie ma spokoj ale nasz pies mnie strasznie wnerwia:)
Dziewczyny jak dbac o siebie w ciazy? Chcialabym zrobic wszystko co najlepsze dla mojego Dzieciatka w brzuchu. Pierwsza ciaze poronilam dosc pozno, z drugiej nic prawie nie pamietam bo cala ciaza w stresie czy wszystko ok. Mam w glowie ze moge nie donosic tej ciazy ale chce zrobic wszystkoco mozliwe zeby nie bylo to z mojej winy. A wiec co mozna zrobic?:)

Dziewczyny jak dbac o siebie w ciazy? Chcialabym zrobic wszystko co najlepsze dla mojego Dzieciatka w brzuchu. Pierwsza ciaze poronilam dosc pozno, z drugiej nic prawie nie pamietam bo cala ciaza w stresie czy wszystko ok. Mam w glowie ze moge nie donosic tej ciazy ale chce zrobic wszystkoco mozliwe zeby nie bylo to z mojej winy. A wiec co mozna zrobic?:)
nie da sie chyba tak na luzie podejsc..ja tez jestem po stracie i o to ciaze sie bardzo boje, ale wiesz co? staram sie zyc NORMALNIE, chodze do pracy, robie w domu co musze, choc chlopina mnie juz wyrecza bym za duzo nie musiala po pracy robic, nie dzwigam, nie przemeczam sie, staram sie wysypiac

chyba tylko odpoczywać i cieszyć się każdym dniem. Stres nie pomaga. Bierzesz coś na podtrzymanie ciąży?

Ostatnia edycja:
tak szczerze to dopiero mam piersza wizyte w poniedzialek. Ale biore magnez, acard i folik (zalecenia z drugiej ciazy). Wiem ze spokoj to podstawa i caly czas sobie mysle co bedzie to bedzie...

Chyba mdłości mi wróciły. Ze stresu oczywiście. Progesteron na pewno mam za niski dlatego nie mam objawów. Jeszcze dwie godziny do wizyty... siedzę jak na szpilkach i jest mi nie dobrze, jedyne co przez gardło mi przechodzi to jabłko i pomarańcz :/

reklama
agnesis trzymam kciuki. Może u mnie brak objawów też spowodowany obniżeniem progesteronu, a teraz znowu skoczył. Muszę powiedzieć o tym mojej gin we wtorek. W poniedziałek mam wizytę u endokrynologa, to też się go zapytam co on o tym myśli.
A ja właśnie czekam na moją mamę, bo jedziemy zaraz kupić młodemu buty i pralkę, bo mi się zepsuła.

Do góry