reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Moje TSH 1,420 to dobrze?
A progesteron 18,83 ng/ml co wydaje mi się za mało, mimo, że biorę luteinę, ale wizytę mam popołudniu to się okaże :(
w pierwszym trymestrze progesteron ma duza rozbieznosc, ja mialam tydzien temu wynik ponad 15 i lekarka mowila, ze dobry, ale dupka i tak dala zapbiegawczo

Moje TSH 1,420 to dobrze?
A progesteron 18,83 ng/ml co wydaje mi się za mało, mimo, że biorę luteinę, ale wizytę mam popołudniu to się okaże :(
Co do progesteronu to nie wiem, ale TSH ok, w ciąży nie powinno być wyższe niż 2,5, a Ty masz jeszcze spory zapas

U mnie dzis spaghetti. Nie mam weny. Od rana mamy wojnę z m a ja dodatkowo schizuje. Caly czas cyce ogladam i brzuch bo jakieś takie mniejsze. Albo sobie wmawiam. Plamienie mam takie jak zawsze wiec nie ma sensu jechać na ip. Musze jakos do 17 przetrwac:) musze jakos dotrwac te pare tyg do konca 1 trymestru i nie zwariowac.

Agnesis z progesteronem to podobno tak jest ze on nie jest taki sam w ciągu doby wiec ciężko okreslic. Coś kiedys czytalam ale nie pamietam juz gdzie. Lekarz na pewno wszystko wyjasni. Nie martw sie.

U mnie dzis spaghetti. Nie mam weny. Od rana mamy wojnę z m a ja dodatkowo schizuje. Caly czas cyce ogladam i brzuch bo jakieś takie mniejsze. Albo sobie wmawiam. Plamienie mam takie jak zawsze wiec nie ma sensu jechać na ip. Musze jakos do 17 przetrwac:) musze jakos dotrwac te pare tyg do konca 1 trymestru i nie zwariowac.

Agnesis z progesteronem to podobno tak jest ze on nie jest taki sam w ciągu doby wiec ciężko okreslic. Coś kiedys czytalam ale nie pamietam juz gdzie. Lekarz na pewno wszystko wyjasni. Nie martw sie.
ja w pracy siedze i rady nie daje...musze wmusic cos do jedzenia

Hej mógłby ktoś mnie wpisać do grudniowych mam? :-)
Ritia
Nowy Sącz
Ostatnia mies 4.03.2016
Termin porodu 11.12.2016
:-)

Witam. Ja dopiero sie dowiedzialam ze jestem w ciazy:) narazie zrobilam test i wyszedl pozytywnie. W poniedzialek jestem umowiona na wizyte i ciaza bedzie potwierdzona:) to moja 3 ciaza. W domu mam coreczke 1,5 roku. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok, tak bardzo sie boje... Wg okresu to jakis 6/7 tydzien wiec byc moze zalapie sie na grudzien:)

reklama
Ja też warczę na wszystkich, nawet na psa, już się mnie biedna boi, jak idę to mi z drogi schodzi. To chyba mój jeden z trzech objawów ciąży.
Drugi to, że poszłam wczoraj spać o 19, ale za to w nocy się obudziłam i zasnąć nie mogłam :dry: a rano pobudka o 5. I ani spać, ani nie spać i tak źle i tak niedobrze :eek:
A trzeci jedzenie, nie wiadomo co zjeść, a jak już mam na coś ochotę to nie ma w sklepie :-p truskawki przed majówka kupiłam w biedronce, a wczoraj nie było w trzech biedronkach, Lidlu i dwóch intermarsche :/ dziś poszukiwań ciąg dalszy

Jakbym o sobie czytala :D U mnie moj M ma jeszcze w miare okey, ale nasz biedny kot ma przesrane. Niestety jest to typ bardzo rozgadany co straaasznie mnie irytuje i podnosi mi cisnienie. Dodatkowo nie ma opcji, zeby on sobie polezal gdzies sam, bez czlowieka. No way! On musi byc smyrany i siedziec na czlowieku. No wiec ugniata mnie i wkurza jeszcze bardziej. Biedny ma przekichane. Oby mi te loty przeszly jak najszybciej.

Ze spaniem podobnie, zasypiam mega wczesnie i budze sie po nocach. Niby na siku, ale jak juz pojde do kibelka to pozniej zasnac nie moge. Dzisiaj wstalam o 6 i nie wiedzialam co ze soba zrobic... Kiedys to byl srodek nocy dla mnie ;)
ja w pracy siedze i rady nie daje...musze wmusic cos do jedzenia

Ja to samo i wlasnie wmusilam kanapke... to byla najdziwniej smakujaca kanapka ever.

Do góry