reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Mój P się uparł na dziewczynkę. Mnie w sumie wszystko jedno. Tylko, żeby było zdrowe.
Mój z kolei zawsze mówił, że chciałby pierwszego chłopca, ale teraz jak zaczynam przebąkiwać, że czuję się jakbym drugą babę pod sercem miała, to się zgodził ze mną, że płeć wcale a wcale nie jest ważna. Zwłaszcza, że po naszej wcześniejszej stracie ta ciąża sama w sobie jest darem :) nie ma co wybrzydzać, hihi :D ale tak na serio, to rzeczywiście, zdrowie jest najważniejsze.

A widziałam ostatnio taaaakie piękne sukienusie! Aż zamarzyłam gwałtownie o córeczce ;) piękne są ubranka dla dziewczynek.

No piękne. Też się zachwycałam. Ale ostatecznie takie sukienusie zakładam jej kilka razy w roku a tak to biega w leginsach i spodniach bo w takich najwygodniej a sukienki męczą;) tylko w gorące dni są bardziej praktyczne.

moj bratowa cierpiala na bole glowy w ciazy, umierala po calosci, urodzila i bole sie skonczyly
Nie strasz, ja czytałam, że bóle głowy powinny się skończyć po I trymestrze. Ja nie chcę, żeby mnie głowa bolała aż do porodu.

dziewczyny jaka macie pogode? u nas jest mega cieplo!!! chcielismy wyjsc na dwor, ale nia mam sily
U nas raczej pochmurno, ale na szczęście bez deszczu. A temperatura to jakoś koło 15 stopni. jak dla mnie to jeszcze nie to, ale wystarczyło, żeby iść z dzieciakami na pole. :happy2:

a bola Was piersi jak zdejmiecie stanik? ja zdejmuje powoli, bardzo delikatnie, bo w przeciwnym razie nie daje rady z bolu
Mnie prawie w ogóle nie bolą. Tak intensywniej bolały przez kilka dni w 6-7 tygodniu, a teraz cisza. W ciąży z Bazylim bardzo mnie bolały i były wrażliwe, zupełnie inaczej niż teraz

Gratuluje dzisiaj wizytujacym, bardzo pozytywne wiesci! Ciesze sie razem z Wami i jestem spokojniejsza :) tez mam chwilowe dolki, ale jak czytam pozytywne wiesci u Was to odrazu mi lepiej :)

Martwie sie o Zadore, kochana odezwij sie!

U mnie objawy raz sa, raz ich nie ma. Jedynymi stalymi sa mdlosci i sennosc. Bol brzucha zdarza sie rzadko, ale czulam dyskomfort wczoraj wieczorem mimo, ze lezalam caly dzien. Dzisiaj nic nie boli. Wczoraj biust jakby przestal bolec, a dzisiaj znow boli... oszalec idzie. Czuje sie koszmarnie zmeczona, mimo, ze od 3 dni praktycznie bumeluje. Wkurza mnie to bo z natury nie jestem takim leniwcem. Jutro mam pierwsza wizyte z polozna, ktora mnie bedzie prowadzila az do porodu. Jestem mega ciekawa jak to bedzie wygladalo w UK. Jako, ze takie wizyty odbywaja sie w tzw. Birth Centre to najprawdopodobniej bede miala okazje poogladac sobie sale etc :))

Na wspolnej sie zaczyna, czas na herbatke i kocyk ;-)
Koniecznie opisz wrażenia, ciekawa jestem jak to wygląda w UK. Oglądałam serial "Położne" i ciekawa jestem, czy w rzeczywistości to wygląda podobnie

Ale mnie zsypało na plecach i karku :( masakra jakaś!
Mnie wychodzą na szczęście tylko pojedyncze pryszcze na twarzy i plecach.

A widziałam ostatnio taaaakie piękne sukienusie! Aż zamarzyłam gwałtownie o córeczce ;) piękne są ubranka dla dziewczynek.
No, dziewczynkę dużo łatwiej ładnie ubrać. I cieszę się, że chyba jest już coraz więcej innych kolorów niż różowy, bo to strasznie nudne ciągle dziecko w różowy ubierać.

no te bole glowy to porazka, mnie jak dopadly kiedys migreny to do pracy nie bylam w stanie pojechac...mi tam plec obojetna, za duzo wycierpialam i czekalam na ciaze by teraz wymyslac hihi, ale nie wiem czemu od samego poczatku corcie czuje, w pierwszej straconej ciazy czulam synka

Mnie często boli głowa.
W poprzedniej ciąży miałam koszmarne migreny cały czwarty miesiąc. Umierałam z bólu.
Nawet gin mi pozwolił brać solpadeine po tym, jak głowa mnie bolała przez ponad 30 godzin non stop. Powiedziałam, że sobie żyły podetne, jeśli mi nic nie da! Paracetamol nie działał.
Solpadeine na szczęście owszem. :)

no te bole glowy to porazka, mnie jak dopadly kiedys migreny to do pracy nie bylam w stanie pojechac...mi tam plec obojetna, za duzo wycierpialam i czekalam na ciaze by teraz wymyslac hihi, ale nie wiem czemu od samego poczatku corcie czuje, w pierwszej straconej ciazy czulam synka
Ja miałam okres w którym miałam potworne migreny. Głowa mnie tak wtedy bolała, że miałam tylko ochotę się skulić i płakać. Bolały mnie gałki oczne i w ogóle nie byłam w stanie wytrzymać w pokoju gdzie było światło. I te migreny sobie pewnego dnia minęły; tak z dnia na dzień.
Ja w ciąży z synkiem od razu miałam przeczucie, że synek będzie. W poprzedniej ciąży i w tej na początku czułam córcie, a teraz się zastanawiam, czy dalej czuję, czy teraz to już sobie wmawiam tą córcię, bo tak bardzo chcę ją mieć.

reklama
Hej :) widzę ze na tapecie bol glowy ;) ja wczoraj myslalam ze padne tak mnie bolalo. A z sennoscia to tak jak widać od 3 juz nie śpię a zaraz budzik bedzie dzwonil i trzeba wstac. Caly czas siku mi sie chce i jesc. A jak zjem to mi niedobrze. Wszystko mi tak dziwnie smakuje. Niby jak widze jest ok a jak sprobuje to mi nie smakuje. I odrzucilo mnie od wszystkich napojów. Tylko woda czysta niefazowana. Nawet na herbatę patrzec nie moge :D

Do góry