z badaniami jest tak, ze porownalam z lista badan kolezanki, prowadzacej ciaza na nfz i byly takie same hiv, rozyczki i te inne, ktora trzeba wpisac do karty ciazy...nie zmienie jej, bo naprawde jak poszlam na pierwsze usg gdzie pecherzyk byl i juz dupka dostalam mimo iz jej zdaniem progesteron byl git, ale po straconej ciazy sie balam i zaczelam o niego ją blagac....minus to naciaganie na kase, wysylanie do lekarzy jej kolegow i to ktg....Przy wizytach prywatnych to jest chyba taki standard, że zawsze badają szyjkę i robią usg. A badania wszystkie każe robić, bo ona ich na NFZ nie zleca przecież, prawda? Trzeba za każde pobranie płacić, więc nawet nie ma pewności czy aby na pewno wszystkie te zalecone badania są rzeczywiście potrzebne, czy po prostu tak sobie wypisuje i je zaleca. Ja po opisywanych przez Ciebie historiach Cię podziwiam, że jeszcze do niej chodzisz.
reklama
2411magdalenka
mamy lipcowe'07
Witam popołudniowo Spotkałam dzisiaj u fryzjera koleżankę, położną-noworodkową i tak przy okazji zapytałam jak kondycyjnie są dzieciaczki z 35 tygodnia (właśnie kończę) i w sumie bardzo się ucieszyłam, bo powiedziała, że „do domu wychodzą” ale generalnie poleciła żeby jeszcze ze 2 tygodnie pozaciskać nogi no ja dopiero po 37 mam zamiar conieco posprzątać przedświątecznie
elifit no z tym staniem faceta po drugiej stronie głowy to różnie bywa u mnie przy 3-cim porodzie była lekarka, położna i mąż – lekarka trzymała mi jedną nogę, mąż drugą, a położna przyjmowała dziecko… no więc mój widział wszystko od A-Z i nawet w pewnym momencie mówi „no już praaaaawie jest” także luz ale potem jak mu emocje opadły to był zmęczony porodem chyba bardziej ode mnie
aneta_ck super, że już do domciu !! pozazdrościć wyprawka całkiem fajna, u nas dają czasem „niebieskie pudełko” z paroma próbkami i tyle
Antiope rezerwuj termin na ten pedicure i zasuwaj fajnie się poczujesz, a z bobasem zawsze nieco trudniej wymknąć się między karmieniami
k8sad no wielka chwila nadchodzi
joshi gratuluję siary w cycach! Fajna rzecz
elifit no z tym staniem faceta po drugiej stronie głowy to różnie bywa u mnie przy 3-cim porodzie była lekarka, położna i mąż – lekarka trzymała mi jedną nogę, mąż drugą, a położna przyjmowała dziecko… no więc mój widział wszystko od A-Z i nawet w pewnym momencie mówi „no już praaaaawie jest” także luz ale potem jak mu emocje opadły to był zmęczony porodem chyba bardziej ode mnie
aneta_ck super, że już do domciu !! pozazdrościć wyprawka całkiem fajna, u nas dają czasem „niebieskie pudełko” z paroma próbkami i tyle
Antiope rezerwuj termin na ten pedicure i zasuwaj fajnie się poczujesz, a z bobasem zawsze nieco trudniej wymknąć się między karmieniami
k8sad no wielka chwila nadchodzi
joshi gratuluję siary w cycach! Fajna rzecz
Jadwiga orłowska
Fanka BB :)
Ktg wyszło dobrze i szyjka bez zmian, tyle że wkładka zabarwiła się na brązowo. Musiałam pospać. No i już wiem czemu ostatnio źle się czuję. Po pierwsze w naszej kamienicy króluje gastro, po drugie zaczeło boleć mnie ucho.
Mam tylko krople otodolor i nie wiem czy można stosować.
Mam tylko krople otodolor i nie wiem czy można stosować.
Daarikaa
U mnie ktg tez wyszlo dobrze, wynuki watrobowe wyszly troche pidwyzszone ale nawet nie czytam na necie co by sie nie stresowac bo jutro wizyra to sie dowiem konkretnej diagnozy
Antiope jutro aj promis-spakuje sie
Co do siary to jak nacisne to krople leca
Darika ja zbieralam się od miesiąca, a wczoraj udało się w 30min ogarnąć te torbę szybko pójdzie - powodzenia !U mnie ktg tez wyszlo dobrze, wynuki watrobowe wyszly troche pidwyzszone ale nawet nie czytam na necie co by sie nie stresowac bo jutro wizyra to sie dowiem konkretnej diagnozy
Nonkatoja
Ja torbę już spakowałam, tylko kosmetyki i coś słodkiego muszę dorzucić[emoji513][emoji512][emoji6]
U nas dzień całkiem przyjemny. Najpierw ploty z koleżanką, a później randka z mężem[emoji1] I co się okazało, że koleżanka jest w ciąży. Bardzo się cieszę. Między naszymi dziećmi będzie pół roku różnicy[emoji4]
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
U nas dzień całkiem przyjemny. Najpierw ploty z koleżanką, a później randka z mężem[emoji1] I co się okazało, że koleżanka jest w ciąży. Bardzo się cieszę. Między naszymi dziećmi będzie pół roku różnicy[emoji4]
zazdroszcze randkiJa torbę już spakowałam, tylko kosmetyki i coś słodkiego muszę dorzucić[emoji513][emoji512][emoji6]
reklama
Antiope
No u mnie zaczęty 38 tc, a mój mały duży, ale mimo to wolę, żeby był skończony 38 jak będę rodzić. Niech lepiej bedzie donoszony jak trzeba. Mam już dość tej ciąży, ale jeszcze trochę wytrzymam. Czymże jest ten tydzień, czy dwa do tych tygodni, które już za mnąWitam popołudniowo Spotkałam dzisiaj u fryzjera koleżankę, położną-noworodkową i tak przy okazji zapytałam jak kondycyjnie są dzieciaczki z 35 tygodnia (właśnie kończę) i w sumie bardzo się ucieszyłam, bo powiedziała, że „do domu wychodzą” ale generalnie poleciła żeby jeszcze ze 2 tygodnie pozaciskać nogi no ja dopiero po 37 mam zamiar conieco posprzątać przedświątecznie
A ja odżałowałam na pedicure kilkudziesięciu złotych i się na mnie zemściło. Byłam sama w domku, bo młody u niani, to sobie pomyślałam, że spróbuję zrobić ten pedicure sama. No i robiłam najdziwniejsze akrobacje, żeby dosięgnąć swoich stóp pod różnymi kątami, aż stało się...tak sobie haratnęłam żyletką do pedicure, że jak nie chluśnie krew, to wszystko w okół zalane krwią. Potem jak szukałam czegoś do zatamowania krwawienia, to oczywiście pozostawiłam za sobą krwawe ślady jak w rzeźni jakiejś po całym mieszkaniu. Musiałam trafić na jakieś naczynie krwionośne, bo nie mogłam tego zatamować, jeden po drugim mi opatrunki przeciekały. Wreszcie jakoś udało mi się opanować sytuację i mogłam pościerać podłogę. Mało się przy tym nie wygrzmociłam, bo się poślizgnęłam na własnej krwi. Normalnie wyglądało jakby kogoś u nas zaszlachtowali. Dziewczyny, absolutnie odradzam samodzielne pedicure w 9 miesiącu ciąży
masz rację, nie myśl o wynikach do jutrzejszej wizyty, bo tylko się niepotrzebnie zeschizować możeszU mnie ktg tez wyszlo dobrze, wynuki watrobowe wyszly troche pidwyzszone ale nawet nie czytam na necie co by sie nie stresowac bo jutro wizyra to sie dowiem konkretnej diagnozy
A jak mój D wrócił z pracy, to poszliśmy sobie na kolację do restauracji. Tak się obżarłam, że nie mogę się teraz ruszać.
Trzymam za słowo co do pakowania