reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux teraz już czuje się git, troszkę się rozruszalam i zawroty ustapily, na 14 jade odebrać wqyniki prob wątrobowych i na ktg bo jutro mam wizyte u gin i usg.

czekam na kase z pzu za pobyt w szpitalu i kupie sobie ta koszule do porodu co chyba Czarownica polecala

Jak dzisiaj nie spakuje już się do szpitala to ja nie wiem czy w ogole to zrobie, kurcze jakos nie mogę się za to zabrać - pogońcie mnie ;)
Pakuj się!!! Już czas!!! :happy:

Mnie cycki bolalo mega na poczatku zejscie ze schodow bylo tragedia musialam je se trzymac.
Pozniej juz wogole nie bolaly I Jakies takie miekkie sie zrobily.
Od wczoraj kuje mnie w roznych miejsca tak jak by ktos w srodku wbijal mi szpilki. No I przy dotyku znowu bola.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam teraz od czasu do czasu lekkie ukłucie w piersi. Siary coś jest, bo daje się z kropelkę wycisnąć, ale na szczęście mi nie ciekanie sama.

Ja tak ostatnio mialam, ze czulam jakby to byl kamien, a nie piers, ale dwa dni i przeszlo :)
Za to zastanawiam sie, czy normalne jest to, ze mam mdlosci jak w pierwszym trymestrze [emoji20]
U mnie też czasami mdłości. Mam wrażenie, że pojawiają się od nacisku na żołądek, bo często po wizycie w wc mijają, tak jakby się tam luźniej robiło.

reklama
no ja se jutro z moja ginka pogadam znow na ten temat,bo ona zaslania sie rekomendacjami, a ja w neta i mam rekomendacje i co? sa ze szpitala, w ktorym ona pracuje!! i tam wyraznie pisze, ze pierwsze ktg sie wykonuje po skonczonym 40 tygodniu! zobacze co powie jak wejdziemy z Tomkiem do gabinetu....ona jak mnie widzi to oczami przewraca wiec bedzie wesolo :D
A czemu chodzisz do takiej ginki glupkowatej? :D ja tam tez ze swojego lekarza zadowolona nie jestem, ale tu, gdzie mieszkam nie ma nikogo ogarnietego. Musialabym jezdzic spory kawalek. Chociaz w nastepnej ciazy na pewno sie na to zdecyduje. W ogole Ty sie jutro dowiesz, czy musisz miec cc, prawda? :)

Malowanie paznokci pozytywnie wplywa na postrzeganie swojej atrakcyjnosci w ciazy - potwierdzone :) [emoji140] cos bylo dzis o fryzjerach i makijazu na messengerze, dorzucam jeszcze pazury :)

A czemu chodzisz do takiej ginki glupkowatej? :D ja tam tez ze swojego lekarza zadowolona nie jestem, ale tu, gdzie mieszkam nie ma nikogo ogarnietego. Musialabym jezdzic spory kawalek. Chociaz w nastepnej ciazy na pewno sie na to zdecyduje. W ogole Ty sie jutro dowiesz, czy musisz miec cc, prawda? :)
ona lekarzem jest znakomitym, dokladna, kompetentna, usg na kazdej wizycie, szyjka zbadana, wszystkie badania kaze robic, bardzo tego pilnuje...ale ma jedna wade-kocha kase i tu naciaga na co sie da

ona lekarzem jest znakomitym, dokladna, kompetentna, usg na kazdej wizycie, szyjka zbadana, wszystkie badania kaze robic, bardzo tego pilnuje...ale ma jedna wade-kocha kase i tu naciaga na co sie da
Ehh no chociaz masz do niej zaufanie, a to najwazniejsze. Ja do mojego ani zaufania, ani sympatii [emoji23][emoji23][emoji23] no ale instynkt mi podpowiada, ze wszystko dobrze :)

Przy wizytach prywatnych to jest chyba taki standard, że zawsze badają szyjkę i robią usg. A badania wszystkie każe robić, bo ona ich na NFZ nie zleca przecież, prawda? Trzeba za każde pobranie płacić, więc nawet nie ma pewności czy aby na pewno wszystkie te zalecone badania są rzeczywiście potrzebne, czy po prostu tak sobie wypisuje i je zaleca. Ja po opisywanych przez Ciebie historiach Cię podziwiam, że jeszcze do niej chodzisz.

reklama
Ehh no chociaz masz do niej zaufanie, a to najwazniejsze. Ja do mojego ani zaufania, ani sympatii [emoji23][emoji23][emoji23] no ale instynkt mi podpowiada, ze wszystko dobrze :)
zaufanie mam, i nastepna ciaze u niej tez poprowadze, bo naprawde jest swietna jako lekarz i tu zlego slowa nie powiem...tylko naciagac sie nie pozwole na kase

Do góry