reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Mnie cycki bolalo mega na poczatku zejscie ze schodow bylo tragedia musialam je se trzymac.
Pozniej juz wogole nie bolaly I Jakies takie miekkie sie zrobily.
Od wczoraj kuje mnie w roznych miejsca tak jak by ktos w srodku wbijal mi szpilki. No I przy dotyku znowu bola.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
cycki tez bola, ale tak porzadnie, az chodzic ciezko, bo kazdy ruch sprawia bol

reklama
Mnie cycki bolalo mega na poczatku zejscie ze schodow bylo tragedia musialam je se trzymac.
Pozniej juz wogole nie bolaly I Jakies takie miekkie sie zrobily.
Od wczoraj kuje mnie w roznych miejsca tak jak by ktos w srodku wbijal mi szpilki. No I przy dotyku znowu bola.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tak ostatnio mialam, ze czulam jakby to byl kamien, a nie piers, ale dwa dni i przeszlo :)
Za to zastanawiam sie, czy normalne jest to, ze mam mdlosci jak w pierwszym trymestrze [emoji20]

usiadlam...moja kolezanka, ktora prowadzi ciaza u tej samej ginki co ja miala u niej ktg, za ktore zaplacila 40zl i samo ktg trwalo...8 minut!!!! skandal....
ja mam jutro i jeski zrobi tak samo krotko to...ehh milo nie bedzie cos czuje

pada snieg, ale pieknie za oknem ;)

usiadlam...moja kolezanka, ktora prowadzi ciaza u tej samej ginki co ja miala u niej ktg, za ktore zaplacila 40zl i samo ktg trwalo...8 minut!!!! skandal....
ja mam jutro i jeski zrobi tak samo krotko to...ehh milo nie bedzie cos czuje

pada snieg, ale pieknie za oknem ;)
8 minut to faktycznie poszalala ta Twoja ginka... Jak ja mialam w szpitalu to trwalo ok 30-40 min

i ja jej jutro powiem, jesli moje bedzie tak krotkie, ze nastepne zrobie na wizycie przed porodem...juz mam cisnienie podniesione, albo se zalatwie za darmo w szpitalu
Ja jestem na tym etapie co Ty praktycznie, a moj gin zadnego ktg nie zaleca, mialam tylko ze wzgledu na to, ze bylam w szpitalu, a tam to rutyna wiadomo, takze nie sadze, zeby az tak Ci bylo potrzebne ktg co tydzien, trwajace 8 minut, skoro masz bardzo ruchliwe dziecko. Nie jestem lekarzem, ale takie jest moje zdanie :) kolo 37-38 tc to jeszcze sie zgodze, ale 34 skonczony to wczesnie jak dla mnie

Ja jestem na tym etapie co Ty praktycznie, a moj gin zadnego ktg nie zaleca, mialam tylko ze wzgledu na to, ze bylam w szpitalu, a tam to rutyna wiadomo, takze nie sadze, zeby az tak Ci bylo potrzebne ktg co tydzien, trwajace 8 minut, skoro masz bardzo ruchliwe dziecko. Nie jestem lekarzem, ale takie jest moje zdanie :) kolo 37-38 tc to jeszcze sie zgodze, ale 34 skonczony to wczesnie jak dla mnie
no ja se jutro z moja ginka pogadam znow na ten temat,bo ona zaslania sie rekomendacjami, a ja w neta i mam rekomendacje i co? sa ze szpitala, w ktorym ona pracuje!! i tam wyraznie pisze, ze pierwsze ktg sie wykonuje po skonczonym 40 tygodniu! zobacze co powie jak wejdziemy z Tomkiem do gabinetu....ona jak mnie widzi to oczami przewraca wiec bedzie wesolo :D

reklama
W szpitalach robią profilaktycznie :) bo muszą wszystko mieć pod kontrolą, ale ktg rzeczywiście się nie robi w prawidłowo przebiegającej ciąży, ewentualnie tuż przed porodem :)

Do góry