reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux, powiem ci tak zupełnie szczerze, że ja zaczęłam "siadać" i drętwięć tak pod koniec 36tc. Wcześniej kompletnie nic. Teraz jestem śpiąca, leniwa i obrzmiała:) Jeszcze 2/3tyg i świat do góry nogami. Hura.
ja chodze jak kaczuszka, i tak fajnie na boki sie kolysze jak ide i naprawde smiesznie to wyglada :D ale nie mam wielkiego brzucha przeciez...moj mi zawsze gada, uwazaj bo brzuch zgubisz :D i czuje, ze jak sie maly urodzi to nadal bede tak chodzic nim dojde do siebie haha

reklama
@lenam77 jeden z lekarzy zrobił niebezpieczny chwyt, nacisnąl na brzuch by wesprzeć wyparcie dziecka i źle to się skończyło. Na szczęście mamie i dziecku nic nie jest ale było niebezpiecznie. Podłamalo mnie to. Choć staram sobie tłumaczyc że będzie przy mnie mąż i doula i nir będę jak to ciele zdawać się na łaskę lekarzy

U mnie to wlasnie dlonie od środka i stopy wewnetrzna czesc. Ale to jest tak mocne ze nie da się wytrzymac. A do tego z kazda minuta swedzi wieksza czesc ciała. A od 9.00 prawie nic nie czuc. Oczywiscie wraca wieczorem wszystko. Jeszcze mam nadzieje ze sobie wmawiam :(

Kochana jak wczoraj o tym czytałam to wlasnie pisało o dłoniach i stopach i nasilaniu się na wieczór.. zrób próby wątrobowe i będziesz wiedziała bo jakby co to musisz to leczyć

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

@lenam77 jeden z lekarzy zrobił niebezpieczny chwyt, nacisnąl na brzuch by wesprzeć wyparcie dziecka i źle to się skończyło. Na szczęście mamie i dziecku nic nie jest ale było niebezpiecznie. Podłamalo mnie to. Choć staram sobie tłumaczyc że będzie przy mnie mąż i doula i nir będę jak to ciele zdawać się na łaskę lekarzy

Nie myśl o tym i nie martw się. Chyba nie ma żadnego takiego szpitala, miejsca, lekarza czy połoznej, gdzie wszystko byłoby zawsze na 100% tip top. Błędy wpisane są niestety w statystyki i się zdarzają, nawet wśród super najlepszych. Ale niech szklanka bedzie do połowy pełna! Jesteś SuperMamą. Bedzie SuperDobrze! :)

Nie myśl o tym i nie martw się. Chyba nie ma żadnego takiego szpitala, miejsca, lekarza czy połoznej, gdzie wszystko byłoby zawsze na 100% tip top. Błędy wpisane są niestety w statystyki i się zdarzają, nawet wśród super najlepszych. Ale niech szklanka bedzie do połowy pełna! Jesteś SuperMamą. Bedzie SuperDobrze! :)
Dziękuję :* tak sobie tłumaczę że każdy poród niesie ryzyko i nie ma co się zamartwiać. Trzeba się dobrze przygotować po prostu.

O rany! :(. Staramy się te wszystkie miesiące bardzo na siebie uważać, a na końcu i tak jesteśmy w dużym stopniu zdane na prawie obce osoby. Obyśmy trafiły na doświadczone doule, położne, lekarzy. Trzeba myśleć pozytywnie i zrobić wszystko co możliwe, aby dziecku i sobie zapewnić bezpieczny poród.

Elifit w każdym szpitalu kiedyś zdarzyło się coś nie tak... ale prawdopodobieństwo jest znikome,żeby tak stało się u Ciebie. Wszystko będzie super!!!! Nie martw się!!!!!

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Eli nie martw sie, to byl jednorazowy przypadek, wypadki chodza po ludziach, ale u Ciebie wszystko bedzie dobrze!!!
Ja wlasnie jade do szpitala odebrac wypis - tak, w moim kochanym szpitalu wydaja go z takim opoznieniem.
Co tu tak dzisiaj cicho dziewczyny? :)

Marka pewnie pogoda. . Mnie strasznie głowa boli :/

Wrócę jeszcze do tematu szczepień. Tak jak myślałam moja miejscowa pediatra wciskała koleżance hexe i jeszcze koniecznie pneumokoki. Robiła problem z wypisaniem recepty na 5w1. Ehhh :(
7 wirusów na jednej wizycie.. no ja pier...

reklama
Wrocilam ale moglam tam nie jechac... Maz ma tylko przerabane w pracy... Ten glupie sk... przepisal mi tabletki i mam je brac po jednej dziennie... Z kortyzonem... Zrobil ktg i po tym wywnioskowal ze moje swedzenie nie ma nic wspolnego z ciążą. Jak nie przejdzie to mam po dwoch dniach isc do szpitala. Jezu nie wierze.... Ide zjesc obiad i zaraz do apteki po te tabletki

Do góry