reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry :)

Widzę, że na tapecie temat szczepionek - jakie wybieracie? Bierzecie pod uwagę pneumokoki i inne dodatkowe bajery? Jeśli już o tym pisałyście, to wybaczcie, ale nie mam zupełnie czasu, by nadrabiać tyle forumowych stron i muszę przyznać, że zaglądam do Was coraz rzadziej...
Mamy teraz z M. wiele na głowie - aktualnie meblujemy (wreszcie!) salon. Chłop mój meble składa dzielnie, a ja je czyszczę i się głowię co do nich włożyć. Jeszcze szukamy kogoś kto nam tanim kosztem garderobę zabuduje, bo od przeprowadzki wciąż mamy mnóstwo zapełnionych kartonów z rzeczami, co mnie denerwuje okrutnie, a puste pomieszczenie się marnuje.
Marzy mi się, by do narodzin Zośki wszystko mieć już zrobione, ale tak się nam dłużą wszelkie prace, że czasami nie pozostaje mi nic innego jak tylko załamać ręce.

Nie wytrzymałam i poszłam wczoraj na usg, żeby zobaczyć jak Mała się trzyma i ile waży. Dobiła 2600g, co było dla mnie wielkim zaskoczeniem, bo ponad 3 tygodnie temu miała już 2kg, więc myślałam, że więcej jej się przybrało, ale cieszę się, że jednak nie będzie dużym dzieciem ;) chociaż wszystko się jeszcze może zmienić.

Jutro odbieram wyniki posiewu ze szpitala i jeszcze będę musiała gdzieś wcisnąć w mój rozkład dnia badania krwi, bo znowu dostałam skierowanie na krew i mocz.

No i to by było na tyle w skrócie :) A jak Wy się czujecie?
Anio0 ja 5w1 bez dodatkowych. Stawiam na minimalizm ;)
Jesteśmy też na grupie to jak masz jakieś pytanka a ciężko ci główny ogranąć to pytaj tam :)
Na garderobę ładne i niedrogie są ikeowskie Paxy :)

Lux, laski dobrze radza. Jeden dzien mozesz spedzic w lozku, nic wielkiego sie nie stanie. Tomek zje pizze na obiad [emoji39]

Wasze dzieci tez maja dzis adhd? :)
Nie wiem bo jeszcze są w przedszkolu :)

A, zapomnialam sie pochwalic, moja mlodsza corka zaczela mowic "R" ;) tak sama z siebie. Ma 4 latka, to fakt, ale po tym wszystki co ona przeszla i jakie ma problemy to i tak super :) jestem taka dumna

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Anio0 ja 5w1 bez dodatkowych. Stawiam na minimalizm ;)
Jesteśmy też na grupie to jak masz jakieś pytanka a ciężko ci główny ogranąć to pytaj tam :)
Na garderobę ładne i niedrogie są ikeowskie Paxy :)
Też o tych 5w1 myślałam :) a jeśli o gotowe systemy do garderoby chodzi, to niestety nie ma takich wymiarów jak byśmy chcieli, więc nie pozostaje nam nic innego jak tylko wziąć jakiegoś... nooo.... tego od mebli ;) ciąża tak chyba na mnie działa, że wylatują mi z głowy najprostsze słowa.

Nie wiem bo jeszcze są w przedszkolu :)

A, zapomnialam sie pochwalic, moja mlodsza corka zaczela mowic "R" ;) tak sama z siebie. Ma 4 latka, to fakt, ale po tym wszystki co ona przeszla i jakie ma problemy to i tak super :) jestem taka dumna

Mój bratanek miał duże problemy z wymawianiem R :) ma 6 lat i dopiero od ok. roku ładnie mówi wyrazy z R, więc masz powody do dumy!

@joshi nie nakręcaj się, spokojnie. Gdyby było źle to dostałabyś telefon, że wizyta jutro. To już końcóweczka. :*

Myślę, że z @LisiaMama wszystko ok. Podejrzewam, że odcięła się po dość burzliwej wymianie zdań.

@Luxuorius odpoczywasz mam nadzieję? Ty zwolnij, bo masz jeszcze czasu troszkę :)

U nas na obiad- zupa z pora, kurczak + seler i ziemniaki wyłowione z zupy ;) i surówka: jabłko, por, marchewka.
A cóż to za wymiana zdań ?

reklama
Do góry