reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Syn pije wodę, jest do niej przyzwyczajony co jest dużym plusem w tym wypadku..wypił też trochę herbaty rumiankowej, na obiad zrobiłam właśnie rosołek na piersi z kaszą manną :) samej mi mega smakował:) dał się jakoś przekonać, już taki malutki nie jest, więc tłumaczę mu, że jak wypije czy zje to co mu podam to będzie mu lepiej.. Ale już nie jest tak źle, nie wymiotował już wcale, brzuch jeszcze tkliwy, wrażliwy, ale wiadomo, czasu trzeba.. Dzięki za rady :-*

Dzięki i ja też współczuje, biedny maluszek :( szybkiego powrotu do zdrówka życzę
Wiesz, nie kazde dziecko chce pic wode. Akurat u nas w przedszkolu dzieci pija duzo wody i w domu tez nie mam pozniej z tym problemu :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam nadzieję, że to nie to bo ja tak mam.

Ja już chodzę tylko w bluzach męża. Najlepsze są te że ściągaczem na dole bo nie podwiewa. Niestety robią się już za ciasne. Ale jeszcze 11 dni.

Pisałem już o tym kiedyś. Ja może się zalapie na szczepienia dla dzieci urodzonych przed 38 tyg ale nie na te od 2017 :/

Ja ma zamiar na dwa cycki karmić bliźniaki :) może unikne tego problemu :)

Mam podobny z Zary. Daje radę.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
O tak, te ze sciagaczem bluzy wlasnie sa najlepsze ;) ja mam jeszcze luzy bo maz jest 22 cm wikeszy ode mnie hihi

O tak, te ze sciagaczem bluzy wlasnie sa najlepsze ;) ja mam jeszcze luzy bo maz jest 22 cm wikeszy ode mnie hihi

Byłam na spacerze. Założyłam tę przydużą kurtkę i ledwo się dopiełam w talii.
Zdecydowanie bluzy męża idą w ruch.

A widzę że piszecie o brzuchu głównie a.mnie chodzi o tyłek. Ostatnio mi zmarzła picza uda i krzyż. właśnie dlatego ściągacz to super rzecz.. dzięki za pomysł :D

No dokładnie, nie każde.. Mój mały też kiedyś nie bardzo chciał pić, ale jakoś się przyzwyczaił i teraz sam się dopomina;)
Moi piją od małego i stąd nie wymyślają że chcą słodkie. Dobrze jest nawyk picia wody wyrobić przed posłaniem do pkola. No i rodzice też najlepiej niech piją wodę bo jak dziecko zobaczy że ktoś pije sok czy napoje to normalne że chcieć będzie ;)
Podobnie się ma sprawa ze słodyczami ;)

Sok ma witaminy ktore tez sie wyplukuja podczas wymiotow/biedunki. Ja tez moim dzieciom daje sok, i sama tez pije. Malinowy np, ale domowej roboty.

A to my podczas biegunki mamy kategoryczny zakaz picia soków, bo one tylko zwiększają biegunkę, tak jak jedzenie owoców. Mój mały na szczęście na co dzień nie pije nic poza wodą. Soki dostaje bardzo rzadko, a herbat najzwyczajniej nie lubi. No ale on od małego dostawał tylko wodę do picia. Nawet panie w przedszkolu się dziwiły, że on tylko woda i woda.

To ja się prędzej mieszczę w swoje własne bluzki i swetry niż bluzy mojego D, bo on wysoki, ale bardzo szczupły.

A ja dziś samopoczucie kiepskie. Prawie cały dzień mnie głowa bolała i miałam mdłości. Chciałabym wytrzymać jeszcze ze 2 tygodnie, a potem niech już wyłazi ten mały.

U nas tez soki odpadają podczas biegunki i wymiotow. Mam elektrolity ktore podaje i wode. Maly nigdy nie chce pić jak jest chory ale mam sposób na niego. Podaje mu strzykawka od syropu i tak co chwile.

U mnie nadal samopoczucie kiepskie. Bol kręgosłupa przeszedl ale dalej mam okropne mdłości. Nie moge jesc a wmuszam w siebie bo insuline biore.

Moj syn przechodzi dziś sam siebie. Nie mial sie gdzie wyszalec bo pogoda do d . .. I roznosi mieszkanie. Ide ogolic mu wloski bo stercza mi w kazda stronę

Moi piją od małego i stąd nie wymyślają że chcą słodkie. Dobrze jest nawyk picia wody wyrobić przed posłaniem do pkola. No i rodzice też najlepiej niech piją wodę bo jak dziecko zobaczy że ktoś pije sok czy napoje to normalne że chcieć będzie ;)
Podobnie się ma sprawa ze słodyczami ;)

Dokładnie, w końcu dajemy przykład..Ja normalnie wodę pijałam sporadycznie, ale w ciąży sama- jednej i drugiej- sama z siebie jakoś automatycznie przestawiłam się na wodę..ale już słodyczom, w niewielkich ilościach, nie potrafię się oprzeć;)

reklama
@Krasnal77 ❤️❤️Zacny przepis:)

Moje drogie,po raz pierwszy kupiłam gazetę dla mam, zatrzymała mnie okładka. Jeszcze nie czytałam, ale już wam polecam, bo tematy na czasie :) Poród!

Załączniki

• IMG_7920.JPG
    IMG_7920.JPG
    69,4 KB · Wyświetleń: 73
Do góry