reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Noemi zdrówka dla synka.

Córka moja się tak przed chwilą skupała w pieluche że pociekło na plecy. Przy próbie zdejmowania ubrania uwaliła się jeszcze gorzej. Nie dałam rady bo mnie na wymioty brało. Mąż musiał.

reklama
współczuję.. my to ostatnio przechdziliśmy :( idz do lekarza, popros o syrop Diphergan. u nas podziałało od razu a corka tez sie dlugo meczyla a moglam isc od razu do lekarza

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A jesc nie musi, przynajmniej kilka godzin niech zoladek odpocznie. Pić musi

Dzięki za rady:) póki co dzisiaj nie wymiotował, więc zobaczę jeszcze dzisiaj jak to się rozwinie i jak będzie trzeba to będziemy działać wspólnie z lekarzem, ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby..

Co do jedzenia to wiem, dlatego go nawet nie namawiam, tylko pić mu każe żeby się nie odwodnił..zastanawiałam się co na obiad lekkiego zrobić, ale nie wiem czy będzie jadł..kupię w razie co jakieś krakersy, może wafle ryżowe żeby były pod ręką jakby na coś miał ochotę..

Dzięki za rady:) póki co dzisiaj nie wymiotował, więc zobaczę jeszcze dzisiaj jak to się rozwinie i jak będzie trzeba to będziemy działać wspólnie z lekarzem, ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby..

Co do jedzenia to wiem, dlatego go nawet nie namawiam, tylko pić mu każe żeby się nie odwodnił..zastanawiałam się co na obiad lekkiego zrobić, ale nie wiem czy będzie jadł..kupię w razie co jakieś krakersy, może wafle ryżowe żeby były pod ręką jakby na coś miał ochotę..
Wafle, herbatniki, chrupki kukurydziane, biszkopty. I duzo plynów. Dzieciom podobno najlepiej podawac do picia to na co mają ochote zeby po prostu pily, bo nawet jak pozniej zwymiotuja, to juz tam cos w tym organizmie zostanie. Niekiedy ciezko zmusic dziecko do wypicia herbaty mietowej czy rumiankowej niestety, a rumianek dziala łagodząco na żołądek :)

Mięta podobno wzmaga wymioty, choc u mnie np tak nie jest, ja jesli chodzi o mnie to dzialam metodami babci, czyli pije duzo goracej herbaty gorzkiej, mietowej i rumiankowej na zmiane. Do tego smecta. I jem suche rzeczy np chleb bez masla nawet. Ale na obiad obowiazkowo rosół z kaszą manną, taki delikatny rosolek, lub z lanym ciastem.

Ale jak tak poczytasz na necie to cieplego nie, miety nie, gorzkiego nie, rosolu nie.. ale wiadomo, kazdemu co innego pomaga ;)

Zrobisz jak uwazasz ;) u mojej córki Olivii dziala to co u mnie, i ja np chorowalam 1 dzien i troszke, ale wymiotowalam tylko ze 3 razy. Corka chorowala 3 dni bo doszla biegunka.
Druga córka juz bez cieplych herbatek bo nie chciala, ale pila duzo sokow i wody i rumiankowej zimnej herbaty lekko posłodzonej. I w sumie nic nie pomagało, dopiero syrop od lekarza [emoji4]

Drogie Panie, oto moja tarta z jabłkami! Doskonała wyszła;) jakby ktoś chciał przepis:

Pokroić jabłka
Nagrzać piekarnik
Zrobić kruche ciasto
Zamrozić je i później spróbować rozwalkować:)
Po trzech próbach wałkowania olać temat i zjeść surowe jabłka:)
1478347549-celutf.jpeg

Koniecznie w wyrku!!:)

a8doqqmz725nh9h0.png

Krasnal szarlotka sypana dla ciebie.

*Warstwa startych jabłek z cynamonem
*Warstwa cukru
*Warstwa kaszy manny
*Warstwa masła w wiórkach (około kostki pójdzie)
Powtórzyć warstw tyle ile masz jabłek.
Zapiec pół h w piekarniku.
The end

Ps. W necie są też wersje mączne. Dłużej się je piecze wiadomo.
Ps2. Górna warstwa ma być sypka nie jabłczana.

Ostatnia edycja:
Krasnal rewelacyjny przepis, coś dla mnie :)

Ja dzisiaj od rana w szkole i powiem wam myslalam że umre tam. Czulam jak mi stopy puchna, brzuch mnie kul co jakas chwile mowie kur... chyba będę rodzic. Tragedia normalnie

reklama
Drogie Panie, oto moja tarta z jabłkami! Doskonała wyszła;) jakby ktoś chciał przepis:

Pokroić jabłka
Nagrzać piekarnik
Zrobić kruche ciasto
Zamrozić je i później spróbować rozwalkować:)
Po trzech próbach wałkowania olać temat i zjeść surowe jabłka:)
1478347549-celutf.jpeg

Koniecznie w wyrku!!:)

a8doqqmz725nh9h0.png
dzis Ty rozbilas moj bank smiechu!:))) a wsytarczylo wedlug cioci Gramy kupic gotowe ciasto francuskie na spod:)))

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry