reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry. Nocka kiepska, syn mi wymiotował w nocy:( całe łózko, pościel, podłogi brudne.. a jestem z nim sama..a że było to o północy to wszystko powynosiłam na razie na balkon, podłogi przetarłam, pościel zmieniłam.. Jak się schylałam żeby to posprzątać to samej niedobrze mi się zrobiło, zaczęłam się krztusić i coś mi pociekło na podłogę :eek: Leżymy jeszcze w łóżku, nie mam mocy na wstawanie, a ogarnąć trzeba trochę.. Młody nic nie je, tylko pije i widać, że osłabiony jest biedny:(

Miłego dnia
Noemi współczuję, siły Ci Życzę .
my w nocy biegunkę znów mieliśmy mimo leków... Skończył wymiotowac to to się zaczęło :( 7 razy zmieniłam pieluchę , a dzisiaj jest cieniem.
Noemi zdrówka dla synka.

Córka moja się tak przed chwilą skupała w pieluche że pociekło na plecy. Przy próbie zdejmowania ubrania uwaliła się jeszcze gorzej. Nie dałam rady bo mnie na wymioty brało. Mąż musiał.
Eli znam ten ból ...
Izulqa ja robie herbaty ziołowe z sokiem malinowym. Sok zawsze działa
Eli więc jak to jest ? Lekarka mi wczoraj kategorycznie zabroniła podawać soku, więc jak ? Ja poję młodego elektroliysmi, podaje dicoflor i sama wodę przegotowaną tak, że te 2 litry dziennie wypije.

reklama
Drogie Panie, oto moja tarta z jabłkami! Doskonała wyszła;) jakby ktoś chciał przepis:

Pokroić jabłka
Nagrzać piekarnik
Zrobić kruche ciasto
Zamrozić je i później spróbować rozwalkować:)
Po trzech próbach wałkowania olać temat i zjeść surowe jabłka:)
1478347549-celutf.jpeg

Koniecznie w wyrku!!:)

a8doqqmz725nh9h0.png

Brawo ty!
A następnym razem żeby wyszło kreatywnie to można ciasto zetrzec na tarce ;)

Wam tez tak wszystkie kosci strzykaja i strzelaja ciagle? Mam wrazenie, ze wszystkie kosci i narzady mi sie poprzestawialy blee

my w nocy biegunkę znów mieliśmy mimo leków... Skończył wymiotowac to to się zaczęło :( 7 razy zmieniłam pieluchę , a dzisiaj jest cieniem.

Eli znam ten ból ...

Eli więc jak to jest ? Lekarka mi wczoraj kategorycznie zabroniła podawać soku, więc jak ? Ja poję młodego elektroliysmi, podaje dicoflor i sama wodę przegotowaną tak, że te 2 litry dziennie wypije.
Sok ma witaminy ktore tez sie wyplukuja podczas wymiotow/biedunki. Ja tez moim dzieciom daje sok, i sama tez pije. Malinowy np, ale domowej roboty.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza to sama musisz wypróbować co pasuje. Maliny żurawina mają dużo wit c. Lekarce pewnie chodzi o cukier

Mnie chodziło o oszukiwanie trochę dziecka jeśli nie chce wypić herbaty ziołowej. My codziennie pijemy lipe z sokiem domowej roboty

Hej dziewczyny :) dzisiaj idąc po biedronce nagle zaczęłam płakać. Bez powodu. Mąż mnie przytulił i zaraz zaczęłam się śmiac. Takiej jazdy to jeszcze nie miałam....
Od paru dni zaczyna mi być naprawdę ciężko, ostatnie +2kg odczuwam jak conajmniej 20.. zaczęło się chyba to o czym wszyscy mówili, "najgorsza jest koncowka"...

Wczoraj byłam na spotkaniu z polozna. Okazało się, że ona jest prezesem fundacji położnych w szczecinie. Bardzo fajnie mi odpowiadała na wszystkie pytania. Opiszę Wam później jak będę miał więcej czasu. Dostałam listę jak się spakować do szpitala, dużo praktycznych porad. Gadalam z nią 2.5 godziny, kolejne spotkanie z moim prawie mężem bo ma go uczuć kąpania, przewijania i tego co musi robić po mojej cc. A później odwiedzi mnie w szpitalu, akurat dzień po porodzie ma caly dzien w pracy. No i przepisalam się do przychodni gdzie ona będzie moja polozna, akurat to przychodnia na dzielnicy na którą się przeprowadziliśmy wiec od razu będzie tu należała Hanka. Wszystko zaczyna się fajnie układać. ..

Milej soboty dziewczyny. My idziemy skręcać komodę do pokoju Hanki [emoji7]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Wafle, herbatniki, chrupki kukurydziane, biszkopty. I duzo plynów. Dzieciom podobno najlepiej podawac do picia to na co mają ochote zeby po prostu pily, bo nawet jak pozniej zwymiotuja, to juz tam cos w tym organizmie zostanie. Niekiedy ciezko zmusic dziecko do wypicia herbaty mietowej czy rumiankowej niestety, a rumianek dziala łagodząco na żołądek :)

Mięta podobno wzmaga wymioty, choc u mnie np tak nie jest, ja jesli chodzi o mnie to dzialam metodami babci, czyli pije duzo goracej herbaty gorzkiej, mietowej i rumiankowej na zmiane. Do tego smecta. I jem suche rzeczy np chleb bez masla nawet. Ale na obiad obowiazkowo rosół z kaszą manną, taki delikatny rosolek, lub z lanym ciastem.

Ale jak tak poczytasz na necie to cieplego nie, miety nie, gorzkiego nie, rosolu nie.. ale wiadomo, kazdemu co innego pomaga ;)

Zrobisz jak uwazasz ;) u mojej córki Olivii dziala to co u mnie, i ja np chorowalam 1 dzien i troszke, ale wymiotowalam tylko ze 3 razy. Corka chorowala 3 dni bo doszla biegunka.
Druga córka juz bez cieplych herbatek bo nie chciala, ale pila duzo sokow i wody i rumiankowej zimnej herbaty lekko posłodzonej. I w sumie nic nie pomagało, dopiero syrop od lekarza [emoji4]

Syn pije wodę, jest do niej przyzwyczajony co jest dużym plusem w tym wypadku..wypił też trochę herbaty rumiankowej, na obiad zrobiłam właśnie rosołek na piersi z kaszą manną :) samej mi mega smakował:) dał się jakoś przekonać, już taki malutki nie jest, więc tłumaczę mu, że jak wypije czy zje to co mu podam to będzie mu lepiej.. Ale już nie jest tak źle, nie wymiotował już wcale, brzuch jeszcze tkliwy, wrażliwy, ale wiadomo, czasu trzeba.. Dzięki za rady :-*

Eli znam ten ból ...

Dzięki i ja też współczuje, biedny maluszek :( szybkiego powrotu do zdrówka życzę

Dzis przeczytalam ze: "zwiekszona ilosc wydzieliny, bóle brzucha i dolnego odcinka kregoslupa zwiastuja rychly poród".

Moze to to Anetko ? Trzymam kciuki zeby bylo po Twojej mysli :)

Mam nadzieję, że to nie to bo ja tak mam.
Mi tez tak marznie brzuszek :( kurtke mam pozyczona od mamy, ale ona jest takiej normalnej dlugosci, nie a'la tunika i temu podlatuje chlodek od dolu.. juz sie nie oplaca kupowac kurtki raczej.
Moze ubieraj jakas bluze mezanpod spod jak wychodzisz ? Ja po domu czasem w meza bluzach chodze bo pryznajmniej koncza sie fajnie za pupa i mi cieplo w brzuszek :)

Ja już chodzę tylko w bluzach męża. Najlepsze są te że ściągaczem na dole bo nie podwiewa. Niestety robią się już za ciasne. Ale jeszcze 11 dni.
O szczepieniach kiedyś była mowa... czytałyście?

Link do: Szczepionka na pneumokoki dla wszystkich dzieci od 2017 roku

Myślicie, że się załapiemy? :D
Pisałem już o tym kiedyś. Ja może się zalapie na szczepienia dla dzieci urodzonych przed 38 tyg ale nie na te od 2017 :/
Ciezko Ci bedzie przy karmieniu, wtedy karmisz z jednego cycka, z drugiego leci. Ja nie raz wkladalam pieluche do koszuli przy drugim cycku bo to masakra jakas [emoji23] i stanik niestety caly czas wtedy (taki miekki do karmienia) i wkladki.. nie dalam rady inaczej. Plamy od mleka nie dosc ze mokre i nieprzyjemne to po chwili smierdzi jak nie wiem [emoji23][emoji23] bo kiśnie, jak to mleko

Ja ma zamiar na dwa cycki karmić bliźniaki :) może unikne tego problemu :)
ja mam plaszczyk z Reserved i jest cieply, choc nie typowo zimowy,brzuch mam zakryty w 90% obecnie
Mam podobny z Zary. Daje radę.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny :) dzisiaj idąc po biedronce nagle zaczęłam płakać. Bez powodu. Mąż mnie przytulił i zaraz zaczęłam się śmiac. Takiej jazdy to jeszcze nie miałam....
Od paru dni zaczyna mi być naprawdę ciężko, ostatnie +2kg odczuwam jak conajmniej 20.. zaczęło się chyba to o czym wszyscy mówili, "najgorsza jest koncowka"...

Wczoraj byłam na spotkaniu z polozna. Okazało się, że ona jest prezesem fundacji położnych w szczecinie. Bardzo fajnie mi odpowiadała na wszystkie pytania. Opiszę Wam później jak będę miał więcej czasu. Dostałam listę jak się spakować do szpitala, dużo praktycznych porad. Gadalam z nią 2.5 godziny, kolejne spotkanie z moim prawie mężem bo ma go uczuć kąpania, przewijania i tego co musi robić po mojej cc. A później odwiedzi mnie w szpitalu, akurat dzień po porodzie ma caly dzien w pracy. No i przepisalam się do przychodni gdzie ona będzie moja polozna, akurat to przychodnia na dzielnicy na którą się przeprowadziliśmy wiec od razu będzie tu należała Hanka. Wszystko zaczyna się fajnie układać. ..

Milej soboty dziewczyny. My idziemy skręcać komodę do pokoju Hanki [emoji7]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja juz nie raz tak mialam ze nagle zaczelam plakac a potem sie nie moglam przestac smiac [emoji16] nie jestes sama

Do góry