reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Pycha serniczek!!!

Ale ja Dzis tez sobie stworzylam swoje wlasne niebo .
Tramisu bez jajek surowych!
Obledne, kremowe , kawowe!
Rozplywa sie w ustach ! Masakra jak mi smakuje! Niewiem czy takie dobre mi wyszlo czy to poprostu przez ciaze [emoji23]
15 minut roboty !

1478276570-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
o jeny, ale pysznie wyglada ♥

reklama
Pycha serniczek!!!

Rozplywa sie w ustach ! Masakra jak mi smakuje! Niewiem czy takie dobre mi wyszlo czy to poprostu przez ciaze [emoji23]
15 minut roboty !

1478276570-1d1mld.jpeg

Joshi kobieto nie masz serca ;)

*Paczka podluznych biszkoptow.
*5 lyzeczek kawy rozpuszczalnej zalanej wrzatkiem( zrobilam w glebokim talerzu zeby dobrze bylo maczac biszkopty)
*2 serki mascarpone
* 2 smietany 30%
*kakao gorzkie
*cukier puder ( ja nie mialam dalam drobnomielony cukier)

W cieplej kawie maczacie biszkopty I wykladacie naczynie ( najlepiej kwadratowe czy prostokatne- ja zrobilam w pojemniku do przechowywania zywnosci takim duzym prostokatnym)
Smietane 30% ubijam na sztywno z cukrem. Jak smietana juz jest mocno ubita dodaje serki mascarpone I mieszacie juz lyzka bez miksera na jednolita mase.
Wieksza polowe masy wykladacie na warstwe biszkoptow .posypujecie kakao. Wykladacie kolejna warstwe namoczonych biszkoptow. ( biszkopty tylko obtaczacie z dwoch stron w kawie zeby zbytnio nie namokly bo sie zrobi ciapa)
I na ta warstwe biszkoptow reszte masy. Rozmarowujecie. Posypujecie kakao. I do lodowki na pare godzin.
Dobrze zeby bylo przykryte folia albo jak u mnie przykrywka od pojemnika bo masa lubi przejsc zapachami lodowki a to juz nie jest fajne.
Mowie Wam. 15 minut roboty a niebo na talerzu

Lola nie masz ty litości z tym ciastem.... wygląda pysznie :)

Kurcze dziewczyny podoba mi się w smyku taki komplet granatowe body wygladajace jak sweterek do tego bordowa mucha i bordowe spodnie. Kupilabym go na chrzciny dla Frania, ale są tylko 2 rozmiary 56 wiadomo że nie no i 62 i nie wiem co zrobic. Chrzciny planowaliśmy gdzies w lutym początek marca to chyba to 62 byłoby już za małe no nie? Ale tak mi się podoba :(
Ja mam ten komplecik z myślą o świętach. Mam chyba rozmiar 62 i jest z dość uciagliwej bawełny. Hmmm... z tego co mi się kojarzy to chyba mówiłaś, że synek nieduży, więc do lutego powinno starczyc. Jak chcesz jak będę w domu to mogę pomierzyc i podać Ci dokładne wymiary.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Pycha serniczek!!!

15 minut roboty !

1478276570-1d1mld.jpeg

Slina cieknie na kolana [emoji23]

Nonkatoja gdybys miała chwilkę to bylabym wdzięczna.... Strasznie mi się to podoba a ja np nie lubie chlopcow do chrztu w garniturze więc dla mnie bylby ten komplecik idealny. A powiedz mi materiał body to wiadomo jak to body Ale spodnie to z jakiego sa materialu?

reklama
Do góry