reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

to u mojej kumpeli jest taka tradycja, ze piecze sie kilka blach plackow, robi salatki i bigosy i codziennie goscie, na leb bym dostala majac codziennie gosci bedac swiezo po porodzie :)

O matko, ja sobbie tego nie wyobrażam:) Ja po porodzie najchętniej przez dłuższy czas bym nikogo nie oglądała, mam męża w domu i nikogo więcej mi nie trzeba, ale pewnie się nie uda;)

Hej dziewczyny. Ja tez po kąpieli jestem i troche sie uspokoilo, bo mialam skurcze co 3-5 minut i to przez dobre 4 godziny. Jest mi niedobrze, slurcze strasznie bolaly i naprawde juz mialam jechac na IP. Ale najadlam sie no spy i magnezu, wzielam prysznic, i jest lepiej, slurcze sa rzadziej i mniej bolesne. Czekam na meza. Jesli mi nie przejdzie calkiem to jedziemy na IP obadac jak wyglada sytuacja.. Przez moment naprawde sje balam ze to juz.. zwlaszcza ze caly dzien mi niedobrze.. spalam po poludniu i obudzily mnie skurcze wlasnie. I tak to trwalo i trwalo.. Szymek teraz kopie ladnie, jest duzo lepiej. Ale jak nie przejdzie to pojade bo sie zwyczajnie martwie..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki oby wszystko się uspokoiło i obyło bez IP.

Lola, ale mnie wystraszyłaś, nie powinnaś tak stresować inych ciężarówek!:)

Teściowa jutro wyjeżdża na Wszystkich Świętych i wraca 3 listopada dopiero. Mam nadzieje że w miedzyczasie mała nie zacznie sie pchac na świat bo inaczej będę musiała być sama podczas cc i po nim bo nikt inny z Asią nie zostanie... A ryzyko wcześniejszego porodu jest, ale ja cały czas liczę że uda się dotrwać do końca 36.

reklama
W
OGOLONY ŚLEDŹ!!!!! [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Wypas!
Szpan na max!
:)
I ogólnie zaczynam stosować ten tekst u siebie :)

Jezuuuuu jak zwykle zasnelam o 1 I obudzilam sie o 4.30. Masakra.
Nie moge sobie miejsca zalezc.
Jestem juz zmeczona. Powaznie. Jak leze to mnie gdzies przydusza I jak bym pelnego oddechu nie mogla wziasc. Jak siedze to po jak8ms czasie czuje ze maly sie wkurza I mnie obija wsciekle az w pachwinach czuje. Jak stoje dluzej czy chodze to po prostu sie mecze marze aby sie polozyc. Bola mbie pachwiny spojenie lonowe i brzuch mi sie stawia.a to wszystko takie normalne. Przeciez nie jestem pierwszy raz w ciazy. [emoji23][emoji23] Ehhh.
Nocka jak zwykle do bani bo oczywiscie spac nie moge.
Zostalo mi 50 dni do cc. Panicznie sie boje ale chyba juz chce miec to za soba. Moj wczoraj patrzyl na mnie z takim wspolczociem jak sobie pozycji nie moglam zalezc a jak mi sie po dluzszym czasie udalo to qurwa siku mi sie zachcialo.i musialam wstac . Mowi " malutka dasz rade wytrzymac jeszcze troche " no pewnie ze dam ! Przeciez Sama se go nie wyciagne.

Macie siare w cyckach? Martwie sie bo za czasow chlopakow kurcze juz od jakiegoś czasu mialam I to bardzo Duzo. A teraz kurcze cisne te cyce I nic .Sahara.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny! Trochę Was podczytałam, wracam do Was :)
Uważajcie wszystkie na siebie, teraz będziemy mieć coraz więcej dolegliwości...

@kindzia26a gratulacje!!!!! trzymajcie się dzielnie :)
@aneta_ck gratulacje postępów synka i niech Rosalie siedzi w brzuchu jeszcze trochę!
@Antiope super, że znalazłaś nianie, z pewnością Ci ulży.
@MyDream gdzieś mi mignął kącik Jasia- cudowny!
@xXxIzuLQaxXx uważaj na siebie, niech Szymon jeszcze posiedzi po tamtej stronie :)
@Luxuorius Nataniel pięknie Ci rośnie!
@creativo wyczytałam o Twojej wizycie na IP, mam nadzieję, że już Wam lepiej!
@Grama80 podziwiam, że masz siłę wyleżeć na brwiach i że Ci się chce! Zadbana Mamuśka!
@Lola Lolitta serio, myślałam, że urodziłaś! Nie strasz kobieto[emoji14]!
@Jadwiga orłowska mam nadzieję, że spełnisz swoje marzenie o położnictwie po urodzeniu Maleństwa :)

Nie pamiętam niestety co u Was wszystkich, to co pamiętałam starałam się odpisać, ale ciężkie mam myślenie w tej ciąży[emoji14]

Trzymam kciuki za te szpitalne, bo też mi się rzuciło w oczy, że ktoś leży, ktoś właśnie wyszedł.

Jestem już po egzaminach, od jutra zwalniam tempo.. Koniec z uczelnią, pracą i innymi.. Czuję się średnio, szyjke mam już 1.5 cm, ale czuję się jakby Apolonia gmerała mi na dole rękami, brzuch opadł.. Za dużo wzięłam na siebie w ciągu ostatnich dni. W poniedziałek miałam wizytę, waga już 2200g, teraz mam 33+5. Zostały mi ostatnie zajęcia w szkole rodzenia za 2 tygodnie, polożna ma nadzieję, że Apolonia dotrwa w brzuchu, bo jest bardzo nisko. Odespałam ten maraton, położyłam się wczoraj o 20 i wstałam dzisiaj o 14.. Obudziłam się w całym mokrym łóżku, myślałam, że to wody, albo pies mi zrobił niespodziankę, ale po chwili doszłam, że po prostu tak się spociłam, że można było wyciskać pościel...
Też mam wrażenie, że dzieci mnie tam na dole gmeraja :) albo chcą wystawić rączki aby pomachac.

Jestem juz zmeczona. Powaznie. Jak leze to mnie gdzies przydusza I jak bym pelnego oddechu nie mogla wziasc. Jak siedze to po jak8ms czasie czuje ze maly sie wkurza I mnie obija wsciekle az w pachwinach czuje. Jak stoje dluzej czy chodze to po prostu sie mecze marze aby sie polozyc. Bola mbie pachwiny spojenie lonowe i brzuch mi sie stawia.a to wszystko takie normalne. Przeciez nie jestem pierwszy raz w ciazy. [emoji23][emoji23] Ehhh.
Zostalo mi 50 dni do cc. Panicznie sie boje ale chyba juz chce miec to za soba. Moj wczoraj patrzyl na mnie z takim wspolczociem jak sobie pozycji nie moglam zalezc a jak mi sie po dluzszym czasie udalo to qurwa siku mi sie zachcialo.i musialam wstac . Mowi " malutka dasz rade wytrzymac jeszcze troche " no pewnie ze dam ! Przeciez Sama se go nie wyciagne.

Macie siare w cyckach? Martwie sie bo za czasow chlopakow kurcze juz od jakiegoś czasu mialam I to bardzo Duzo. A teraz kurcze cisne te cyce I nic .Sahara.

Mam siare. Ale wydaje mi się że jakoś tak mało. Tydzień, dwa tyg temu więcej miałam.

Wczoraj skończyłam 34 tydzień. Nie chce mi się wierzyć, że za trzy tygodnie w piątek będę skakać przy dzieciach. [emoji15]

Wczoraj się dowiedziałam, że wczesniaki mają darmowe szczepionki na pneumokoki i 5w1. Ale nie wszystkie przychodnie o tym wiedzą i że trzeba się kłócić. O ile wiedziałam, że pneumokoki są za free to o 5w1 nie. Przychodnie chyba się boją że kasę stracą. Koleżanka powiedziała, że jej nikt o tym nie powiedział i płaciła ale już głupia nie będzie. Ona zawsze rodzi wczesniaki. W 30 tyg. Teraz jest w 4 ciąży. Tyle przeszli z każdym dzieckiem a i tak się decydują na kolejne.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja zbieram sie Na pasowanie Nadii Na przedszkolaka a w nocy ja rozbolal brzuszek i teraz nie mam pojecia czy z nerwow i wrazenia czy z powodu jej zatwardzen raczej stawiam na drugie bo jest jeszcze za malutka by to bylo z nerwow. Nie ma jeszcze 3 latek a dzis sama musi mowic wierszyk.

OGOLONY ŚLEDŹ!!!!! [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Hehe no tak, u nas w tych rejonach tak się mówi :D

reklama

Och ja mam siarę w lewej piersi ale jak nacisne, w prawej tyci bo cyc upośledzony. Spoko nie martw się tak :)

Do góry