reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Z tymi paznokciami to podobno zabobony. Lekarze mają o wiele lepsze sposoby na sprawdzanie "czegoś tam" (nie wiem czego) niż po paznokciach. Tak kiedyś lekarz powiedział komuś, ale nie wiem czy to mojej koleżance czy to tu na forum któraś z was pisała... ja u rąk to jeszcze mogę maznac przezroczystym ale u nóg mam hybryde i raczej nie planowałam jej zdejmować. .. aż musze się dowiedzieć od położnej

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
U nas na stronie szpitala jest prośba o zmycie lakieru i maksymalne skrócenie paznokci, żeby łatwiej było obsługiwać sie maluchem :) ja tam jeszcze maluje, ale pewnie gdzieś za miesiąc też postawie na bezbarwny :)

reklama
Hej dziewczyny. Ja tez po kąpieli jestem i troche sie uspokoilo, bo mialam skurcze co 3-5 minut i to przez dobre 4 godziny. Jest mi niedobrze, slurcze strasznie bolaly i naprawde juz mialam jechac na IP. Ale najadlam sie no spy i magnezu, wzielam prysznic, i jest lepiej, slurcze sa rzadziej i mniej bolesne. Czekam na meza. Jesli mi nie przejdzie calkiem to jedziemy na IP obadac jak wyglada sytuacja.. Przez moment naprawde sje balam ze to juz.. zwlaszcza ze caly dzien mi niedobrze.. spalam po poludniu i obudzily mnie skurcze wlasnie. I tak to trwalo i trwalo.. Szymek teraz kopie ladnie, jest duzo lepiej. Ale jak nie przejdzie to pojade bo sie zwyczajnie martwie..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Izula dla własnego spokoju jedź. O której będzie mąż?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Akurat na stronie mojego szpitala jest informacja, że do porodu mają być zmyte paznokcie. Słyszałam też, że wystarcza tylko u rąk paznokcie.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie doczytałam, że to w razie cesarki. A że ja mam mieć cc to zmyje przed szpitalem te u rąk :)

Hehe nie jest nam dane być pięknymi podczas porodu ;)
Nie no spoko... jakoś ogarnę... hybryda u nóg będzie, odrosty zrobię z tydzień przed bo potem fryzjer dopiero w lutym, henne walne na brwi i rzęsy i kropelki samoopalajace co kilka dni używam wiec nie będzie najgorzej [emoji1] ludziom się pokaże jakby co [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1] przecie moje dziecię mnie pozna, musze być w miarę piękna ;) ;) ;)

reklama
Do góry