reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry.

Ja mieszkam w obecnym mieście około 2 lat, przeprowadziliśmy się tu z różnych przyczyn i nie żałuje, uwielbiam te miasto ale też nie mam tu za dużo znajomych i czasami, zwłaszcza jak mąż pojedzie w delegacje doskwiera mi samotność i poczucie rutyny. Myślałam o baby shower ale raczej nie zrobię z ww powodów..koleżanki z którymi jestem blisko porozjeżdżały się po Polsce więc nie ma sensu. Liczę, że w szpitalu może jakieś poznam:p
poznasz w lato np. Powiem szczerze że ja do drugiego roku życia syna nie znałam tu nikogo. Byłam sama samotna i to też wpedziło mnie w depresję. Potem poznałam dziewczyny na placu zabaw. Jedną drugą i teraz mam tak z trzy cztery koleżanki co się odwiedzamy plus kuzynki mojego męża.

reklama
Lola fajnie z tą położną ale kurcze co one nie mogą się zapowiedzieć?

Po dentyście mam obolałe dziąsło. Pamiętacie jak narzekałam na zapalenie dziąseł? Okazało się że przyczyniła się do tego min. złamana plomba w szóstce pod którą gromadziło się jedzenie. Mam jeszcze jedną wizytę przed porodem a potem przerwa do wiosny.

Aneta cieszę się twoim szczęściem. Takie wieści fajnie odprężają :)

No to mam tak samo, ja miałam mnóstwo koleżanek w Szczecinie. No ale nikt nie pokwapi się jechać prawie 130km...
Nigdy nie miałam baby shower, mieć nie będę.
Nie lubię takich świeżych nowych tradycji z poza Polski typu wieczór panieński, baby shower, Halloween....
Nie mam nic do ludzi którzy to obchodzą, ja nie lubię i tyle ;)

Jedynie popieram pępkowe, po urodzeniu dziecka, ale z kulturą a nie zapinanie się na śmierć :p
u nas bedzie pepkowe, ale gdzie ja ich pomieszcze? moja mama z moja tesciowa nie przepadaja za soba :( moj tata sie z nia lubi wiec git, mja bratowa na moja szwagierka patrzec nie moze...moze jak se golna to se pogadula w koncu jak ludzie :D

Rany, my mamy bogatą kolekcję czapek, od cieniutkich bawełnianych po misiowe. Ja sama mam bzika na punkcie swoich czap i chyba zarażę synka ;)

Oj to ja mam na odwrót. Nienawidzę czapek. Nie noszę nawet w zimę (wyjątek narty). Przemarznie mi rozumek i zostanę łysa na stare lata, ale cóż począć. Po prostu nie lubię i już!

Po dentyście mam obolałe dziąsło. Pamiętacie jak narzekałam na zapalenie dziąseł? Okazało się że przyczyniła się do tego min. złamana plomba w szóstce pod którą gromadziło się jedzenie. Mam jeszcze jedną wizytę przed porodem a potem przerwa do wiosny.

Boze :( a mi sie znow kruszy zab, zepsuty rzecz jasna, niech sie wykruszy do konca i bedzie spokoj, pojade wyrwac korzen po porodzie i juz

No I ja mam
dwoch synow z pazdziernika♥♥♥
Zycie zaplanowalo♥♥♥

Po moich przejsciach nie ma reguly .czy sie donosi czy nie
lezenie tez nie jest gwarancja niestety u mnie nikt nie przewidzil ze lozysko sie odklei a wrecz 2,5tyg temu bylo 1stopnia dojrzalisc. Wody plodowe w normie a w 2tyg zrobilo sie wielowodzie. We worek miałam miec kolejna wizyte (2,5tyg odstępu) juz nie dotrwalam . No a doktorek cholestaze podejrzewal gdzie wyszla mi idealnie.
No właśnie, aż dziwne że tak wszystko się u Ciebie pokomplikowalo, kto by się spodziewał. Człowiek wraca od ginekologa spokojny. A okazuje się że coś niedobrego zaczęło się dziać.
Jak się czujesz? Miejsce szycia bardzo boli? A synuś jak się miewa coś lekarze mówią? Pewnie he przez sondę. Trzymajcie się cieplutko!!!!

Elifit ja jej wczoraj sms-a wysłałam że do niedzieli jestem w swoim domu.
I pewnie uznała że może wpaść w każdej chwili.
Zawsze się zapowiadała, ale tym razem szybko przyleciała bo ja miałam rano tel rozładowany, myślała że coś mi się stało.
Więc to raczej z troski zrobiła.

reklama

Oj to jednak dobrze że do tego dentysty poszlas.
Ja odkladam dentystę, bo mam koronę do założenia a boję się że mi pęknie podczas porodu jak szczękę zagryze, a ja tak w bólu robię.

Do góry