reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry.

Ja mieszkam w obecnym mieście około 2 lat, przeprowadziliśmy się tu z różnych przyczyn i nie żałuje, uwielbiam te miasto ale też nie mam tu za dużo znajomych i czasami, zwłaszcza jak mąż pojedzie w delegacje doskwiera mi samotność i poczucie rutyny. Myślałam o baby shower ale raczej nie zrobię z ww powodów..koleżanki z którymi jestem blisko porozjeżdżały się po Polsce więc nie ma sensu. Liczę, że w szpitalu może jakieś poznam:p
poznasz w lato np. Powiem szczerze że ja do drugiego roku życia syna nie znałam tu nikogo. Byłam sama samotna i to też wpedziło mnie w depresję. Potem poznałam dziewczyny na placu zabaw. Jedną drugą i teraz mam tak z trzy cztery koleżanki co się odwiedzamy plus kuzynki mojego męża.

reklama
Lola fajnie z tą położną ale kurcze co one nie mogą się zapowiedzieć?

Po dentyście mam obolałe dziąsło. Pamiętacie jak narzekałam na zapalenie dziąseł? Okazało się że przyczyniła się do tego min. złamana plomba w szóstce pod którą gromadziło się jedzenie. Mam jeszcze jedną wizytę przed porodem a potem przerwa do wiosny.

Aneta cieszę się twoim szczęściem. Takie wieści fajnie odprężają :)

No to mam tak samo, ja miałam mnóstwo koleżanek w Szczecinie. No ale nikt nie pokwapi się jechać prawie 130km...
Nigdy nie miałam baby shower, mieć nie będę.
Nie lubię takich świeżych nowych tradycji z poza Polski typu wieczór panieński, baby shower, Halloween....
Nie mam nic do ludzi którzy to obchodzą, ja nie lubię i tyle ;)

Jedynie popieram pępkowe, po urodzeniu dziecka, ale z kulturą a nie zapinanie się na śmierć :p
u nas bedzie pepkowe, ale gdzie ja ich pomieszcze? moja mama z moja tesciowa nie przepadaja za soba :( moj tata sie z nia lubi wiec git, mja bratowa na moja szwagierka patrzec nie moze...moze jak se golna to se pogadula w koncu jak ludzie :D

Rany, my mamy bogatą kolekcję czapek, od cieniutkich bawełnianych po misiowe. Ja sama mam bzika na punkcie swoich czap i chyba zarażę synka ;)

Oj to ja mam na odwrót. Nienawidzę czapek. Nie noszę nawet w zimę (wyjątek narty). Przemarznie mi rozumek i zostanę łysa na stare lata, ale cóż począć. Po prostu nie lubię i już!

Po dentyście mam obolałe dziąsło. Pamiętacie jak narzekałam na zapalenie dziąseł? Okazało się że przyczyniła się do tego min. złamana plomba w szóstce pod którą gromadziło się jedzenie. Mam jeszcze jedną wizytę przed porodem a potem przerwa do wiosny.

Boze :( a mi sie znow kruszy zab, zepsuty rzecz jasna, niech sie wykruszy do konca i bedzie spokoj, pojade wyrwac korzen po porodzie i juz

No I ja mam
dwoch synow z pazdziernika♥♥♥
Zycie zaplanowalo♥♥♥

Po moich przejsciach nie ma reguly .czy sie donosi czy nie
lezenie tez nie jest gwarancja niestety u mnie nikt nie przewidzil ze lozysko sie odklei a wrecz 2,5tyg temu bylo 1stopnia dojrzalisc. Wody plodowe w normie a w 2tyg zrobilo sie wielowodzie. We worek miałam miec kolejna wizyte (2,5tyg odstępu) juz nie dotrwalam . No a doktorek cholestaze podejrzewal gdzie wyszla mi idealnie.
No właśnie, aż dziwne że tak wszystko się u Ciebie pokomplikowalo, kto by się spodziewał. Człowiek wraca od ginekologa spokojny. A okazuje się że coś niedobrego zaczęło się dziać.
Jak się czujesz? Miejsce szycia bardzo boli? A synuś jak się miewa coś lekarze mówią? Pewnie he przez sondę. Trzymajcie się cieplutko!!!!

Elifit ja jej wczoraj sms-a wysłałam że do niedzieli jestem w swoim domu.
I pewnie uznała że może wpaść w każdej chwili.
Zawsze się zapowiadała, ale tym razem szybko przyleciała bo ja miałam rano tel rozładowany, myślała że coś mi się stało.
Więc to raczej z troski zrobiła.

reklama

Oj to jednak dobrze że do tego dentysty poszlas.
Ja odkladam dentystę, bo mam koronę do założenia a boję się że mi pęknie podczas porodu jak szczękę zagryze, a ja tak w bólu robię.

Do góry