reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Mandat już zapłaciłam :) Nauczka żeby pamiętać o Janosiku. Mam euthyrox 100, po porodzie mam brać 50, aż do kolejnej kontroli. Mały ma swoją tarczycę od 12tc, ale jednak nadal trochę pasożytuje. Dodatkowo mam hashimoto. Aniu ty jaką masz?
Ja łykam 125, przed ciążą wciąż zwiększano mi dawkę, bo nie mogłam dojść do tej odpowiedniej, ale teraz wyniki trzymają mi się na przyzwoitym poziomie, więc nie wiem co endo zadecyduje jak się już Mała urodzi.

Janosik! Uwielbiam :D W naszym przypadku okazuje się skuteczniejszy od CB, no i nawigacja od razu jest... fajny bajer na dłuższe trasy :)

Anio a u mnie naprawdę są jakieś krasnoludki. Widzę że mój brzuch się zmienia Ale nie rosnie. Franio od Oshkosh wizyty przybral 800 gram a mi brzuchy nie rosnie od 3 tyg.
Ja czuję, że mój opadł. Gdy siedzę to czuję brzuch już na udach :D Kiedy zakładam buty i manewruję nogami, to też sobie daję w podbrzusze udami... i tam na dole się też mój brzuchol najbardziej rozciągnął. Przedtem nawet nie zwracałam uwagi na rejony "podbrzuszne", a to własnie tam się zadomowiło kilka "kresek" ostatnio :/

Aaa dziewczyny od ktorego tygodnia przestać brac magnez. Lekarz mi powiedzial ze blizej porodu trzeba odstawic zeby nie blokowal skurczu porodowych. Bliżej porodu to znaczy kiedy, nie dopytalam bo tak mnie wczoraj wkurzyl
Byłam wczoraj u lekarza i nic mi nie wspominał o odstawieniu. Następna wizytę mam za 3 tyg, więc będę wtedy w 36tyg i myślę, że wtedy już będę mogła odstawić. Choć mi kazał brać magnez prze skurcze łydek, bo brzucha nie miałam. Biorę dwa razy dziennie po 1 tabletce.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja łykam 125, przed ciążą wciąż zwiększano mi dawkę, bo nie mogłam dojść do tej odpowiedniej, ale teraz wyniki trzymają mi się na przyzwoitym poziomie, więc nie wiem co endo zadecyduje jak się już Mała urodzi.

Janosik! Uwielbiam :D W naszym przypadku okazuje się skuteczniejszy od CB, no i nawigacja od razu jest... fajny bajer na dłuższe trasy :)
Janosik zuch chłopak;)

Ja o tarczycy dowiedziałam się w 6tyg ciąży, miałam ponad 5tsh. Szok! Po 2 tyg już było ok na tabletkach, wyniki dobre. Miałam co miesiąc wizyty, więc cieszę się baaaardzo, że mam
luz do lutego. Podobno tarczyca powoduje problemy z zajściem w ciąże. Jestem absolutnym zaprzeczeniem ;) Dobrze, że jest Euthyrox.

Janosik zuch chłopak;)

Ja o tarczycy dowiedziałam się w 6tyg ciąży, miałam ponad 5tsh. Szok! Po 2 tyg już było ok na tabletkach, wyniki dobre. Miałam co miesiąc wizyty, więc cieszę się baaaardzo, że mam
luz do lutego. Podobno tarczyca powoduje problemy z zajściem w ciąże. Jestem absolutnym zaprzeczeniem ;) Dobrze, że jest Euthyrox.
Ja najpewniej przez tarczycę straciłam poprzednią ciążę, chociaż jednoznacznej odpowiedzi nikt mi nigdy nie udzieli... Też mam Hashi w pakiecie - podła suka ;) Startowałam 2-3 lata temu z TSH ponad 7 i ft4 znacznie poza dolną granicą i dopiero teraz, od dwóch miesięcy, mam stałą dawkę, której nie trzeba zwiększać :) Co za ulga! Ale wiem też jakie to cholerstwo potrafi być upierdliwe i męczące. Dobrze, że u Ciebie tak gładko poszło z ustabilizowaniem wyników :)

Mnie położna na zewnątrzoponowe namawiała, ale ja właśnie wolałabym tego uniknąć. Najchętniej bym próbowała bez jakiegokolwiek znieczulenia rodzić, bo nie takie rzeczy kobiety znosiły ;) ale gdybym się okazała za słaba na taki scenariusz, to chciałabym mieć jakąś alternatywę.
Ja tez bym chciala byc twarda i urodzic bez zadnego wspomagacza.. ;) Jesli wszystko bedzie dobrze to chcialabym rodzic w basenie, bez gazu. Poza gazem mam jeszcze dwie opcje do wyboru - petydyna albo zzo. Z dwojga zlego raczej uderze w zzo niz to pierwsze. Przy zzo podaja dawke, przy ktorej wiekszosc kobiet mimo wszystko jest w stanie chodzic i moze sobie sama doladowac kolejna porcje. Na szkole rodzenia polozne tez byly bardziej przychylne zzo niz petydynie. Z gazem raczej nie bede chciala probowac bo wydaje mi sie, ze mnie zemdli i zmuli. Jeszcze na spotkaniu w 36tygodniu mam zamiar wszystko skonsultowac z polozna i moim ginem :)

reklama
Ja tez bym chciala byc twarda i urodzic bez zadnego wspomagacza.. ;) Jesli wszystko bedzie dobrze to chcialabym rodzic w basenie, bez gazu. Poza gazem mam jeszcze dwie opcje do wyboru - petydyna albo zzo. Z dwojga zlego raczej uderze w zzo niz to pierwsze. Przy zzo podaja dawke, przy ktorej wiekszosc kobiet mimo wszystko jest w stanie chodzic i moze sobie sama doladowac kolejna porcje. Na szkole rodzenia polozne tez byly bardziej przychylne zzo niz petydynie. Z gazem raczej nie bede chciala probowac bo wydaje mi sie, ze mnie zemdli i zmuli. Jeszcze na spotkaniu w 36tygodniu mam zamiar wszystko skonsultowac z polozna i moim ginem :)
Jeszcze się okaże, że porody będziemy miały łatwe, miłe i przyjemne ;) a my się niepotrzebnie nastawiamy na znieczulenia. Tego nam wszystkim życzę!

A właśnie... gdzie opis Olgi? ;) Wiem, że dziewczyny są teraz sobą zajęte i mają dużo na głowie, ale ciekawość mnie już zżera.

Do góry