reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
hej ale nastukalyscie tych postow... musze nadrobić
Ja dziś miałam wizyte, 6 tydzień i serduszko pięknie puka :-) :) nastepna wizyta 31 maja, mam zrobić prenatalne od 30 maja mam na to dwa tygodnie, caly pakiet badan laboratoryjnych no i mam brac aspargin bo takie mam skurcze nog ze po schodach nie mogę chodzic :/
super, ze serduszko jest :-) :)

udało mi się Was przeczytać ! :)
pisałam na wizytowym, że u mnie jest Fasol i serduszko już, w poniedziałek idę do diabetologa z tą moją niby cukrzycą, okazało się jeszcze, że jest problem z grupami krwi u nas, ja rh- a mój P. +. Miała któraś z Was taką sytuacje?
ja mam taką sytuację że ja mam grupę krwi - a mąż +, jeśli to twoje pierwsze dziecko to po porodzie dostaniesz immunoglobuline do profilaktyki konfliktu Rh, zapobiega to powstaniu przeciwciał i należy to stosować po każdym porodzie dziecka z grupa (+), więc nie masz się czym martwić będzie wszystko ok ;-) tylko lekarzowi powiedz że macie z mężem konflikt.

Ja mam grupę krwi RH+ a mąż RH- to nie mamy konfliktu ;)

bfaregz24cmo4ryx.png

8p3odqk3dc6ydxia.png

Joshi witaj :)

Pytanie do dziewczyn, które jeszcze karmią piersią: Czy nie stało się to ostatnio bardziej bolesne? Mnie strasznie bolą brodawki ale w sumie bardziej motywuje to do ograniczenia / odstawienia co w moim przypadku będzie konieczne.

A ja znowu plamie [emoji20] mysle ze to od tych wymiotow, okropnie mna szarpie [emoji17] staram sie lezec jak najwiecej, dzis nawet mąż sprzatal, robil obiad, pral, itd.. I tak to moje lezenie nic nie daje.. Zawroty glowy mam w dodatku, co nasila wymioty [emoji26] Nic mi nie pomaga.. Jeszcze mnie tak strasznie bola nogi, tuz nad kostkami, i mam takie drgawki co jakis czas, tak mi doslownie szarpie nogami.. [emoji52] pojecia nie mam co to moze byc..
W dodatku przed wczoraj mi sie snilo ze urodzilam i umarlam, maz byl w szpitali, dzidzius w inkubatorze, a ja siedzialam jako duch przy mezu i glaskalam go po policzku i mu mowilam ze musi byc silny dla dzieci.
A wczoraj mi sie snilo ze bylam na usg i cos tam bylo nie tak i lekarz posiedzial ze za pare dni strace dziecko..
Wy tez macie takie glupie sny ?? Ja nie wiem czy to ja wariuje czy podswiadomosc mi chce cos przekazac.. [emoji22]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Izu współczuję samopoczucia. Kiedy Ty masz kolejną wizytę? Ja bym skonsultowała te wszystkie dolegliwości z lekarzem, może da się coś poradzić choć na część z nich. Ja mam więcej snów niż przed ciążą, ale do tej pory jeszcze nie miałam takich związanych z ciążą, czy dzieckiem. Pewnie na sny ma wpływ Twoje fizyczne samopoczucie. Czujesz się gorzej fizycznie, a to wpływa na Twoje samopoczucie psychiczne, a to z kolei wpływa na Twoją podświadomość i sny.

Do góry