reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
O rany , właśnie wróciła meza siostra od rodziny i podobno tak się wkrecili w zakupy dla Frania ze ho ho maja mnóstwo rzeczy. Z tego wynika ze chyba będziemy musieli zrobic troszkę wieksze chrzciny :)

Haha dobry temat z tym katarem :)

Z Oliwka miałam zwykla, pomarańczowa, brzydka gruszke i my chyba obie jesteśmy zboczone bo to była jedna z naszych ulubionych czynności :D nawet jak już cora była większa i bardziej kumata to z ochotą się oddawala :)

Miałam teraz też kupić gruche ale w sklepie zobaczyłam niedrogie"urządzenie" usta-nos i zauważyłam właśnie że istnieje zabezpieczenie, no to uspokojona poszłam z duchem czasu i kupiłam :) Do odkurzacza nie jestem przekonana, pewnie to też nic strasznego, ale biegać po odkurzacz albo do odkurzacza z każdym katarem chyba by mnie wykonczylo.
Ja tez z gruszka za czasow patryka dawalam rade.
Za czasow filipa kupilam podrobe fridy katarek czy cos takiego. Ja nie umiałam ale maz odsysal malego.
Co do odkurzacza mnie to przeraza. Kurde jak zassie co by mozgu nie wyciagnelo [emoji23] takie dziwne mam Jakies skojarzenia [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mieszkanie posprzątane, kołyska już obok łóżka, obraz przewieszony. Mąż zrobił placki z cukini i ziemniaków na obiad-pycha:) i poleciał do pracy Odpoczywam.

Czytam o waszych teściowych i ciężko mi nawet komentować, bo nie mam takich doświadczeń. Moja teściowa to fajna babka, nie wtrąca się, może dlatego, że mieszka na podkarpaciu, a my w Wawie.

Czekam na jutrzejsze usg, ciekawe ile synek waży. Oby już przekroczył 2kg.
Moja tesciowa tez niczego sobie.
Na poczatku draznila mnie [emoji23][emoji6] Ale moj krotko I szybko dal do zrozumienia zeby sie nie wtracala [emoji41]
Z czasem ja tez przestalam sie jej dawac [emoji23] I mamy spokoj.
Wnukom by nieba przychylila mi zreszta tez. Dobra z niej kobieta.

Za to tesc mnie wkur..a

Moja tesciowa tez niczego sobie.
Na poczatku draznila mnie [emoji23][emoji6] Ale moj krotko I szybko dal do zrozumienia zeby sie nie wtracala [emoji41]
Z czasem ja tez przestalam sie jej dawac [emoji23] I mamy spokoj.
Wnukom by nieba przychylila mi zreszta tez. Dobra z niej kobieta.

Za to tesc mnie wkur..a

Mnie ostatnio to najbardziej moj tata denerwuje. Mial wczoraj z tesciem do nas na budowe pojechac bo tesc na zime ma nam bramy garazowe zabic zeby byly "tymczasowo" zamkniete. Na budowie zostalo sporo resztek drewna z szalunkow i kawalkow plyt wiorowych ale porposilam ojca zeby jesli trzeba dokupil plyte taka tesciowi i zawiozl mu busem a ojciec mowi ze lepiej by bylo kupic desek i na wkrety robic to potem jeszcze na plac zabaw dla dziecka sie wykorzysta (bo mowilismy zeby resztek drewna z budowy nie palil w piecu tylko co lepsze odkladal na plac zabaw to sie za 2 lata zrobi). Pytam go "no ale przeciez to chyba duzo drozej wyjdzie a my juz nie chcemy wydawac pieniedzy w tym roku (juz mu ze 100 razy to mowilam) i chcemy najlepiej bez kosztow albo po taniosci zabic drzwi byle czym zeby snieg tylko nie hulal... a ojciec juz obrazony bo przeciez on lepiej wymyslil...sam kasy nie ma ani zlotowki, nawet na paliwo wola jak ma cokolwiek robic na budowie (no to niby ok ale ma na budowe 800 metrow), nic nam nigdy nie dolozyl poza swoim czasem (nawet na wesele 1 zl nie dolozyl i na prezent nic nam nie dal, jeszcze od mamy na garnitur pozyczal i pewnie nigdy jej nie oddal) ale za nasze to on by robil wszystko "ze zlota" a potem zaraz by mu sie deski przydaly. zwyczajnie mi przykro:(
duzo nam pomaga ale tez ciagle sempi zebysmy z poczucia wdziecznosci my mu cos kupowali. w zeszlym roku tak jeczal mojemu mezowi zeby mu pomoc naprawic komputer ze moj maz (a nie mial doslownie godziny czasu z reszta wiedzial ze nie ma co naprawiac bo to rupiec a nie komputer) w koncu kupil tacie nowy laptop zeby nie musiec siedziec nad tym starym (nie byl on zepsuty tylko ze staroci juz tak mulil ze nie chodzil).
wszyscy maja niskie emerytury (moi rodzice i tesciowie) ale tylko on tak "wyciaga" reke po kase od nas. przykro mi:( moja mama z takiej samej emerytury to potrafila odlozyc 20 000 przez 10 lat! ale ona skromnie zyje a tatus papieroski, wodeczke lubi, do znajomych pojechac nad morze, wysokie rachunki za komorke i internet... a Zosi jestem pewna ze gora ma swieta jakis drobiazg kupi, chociaz to jego jedyna wnuczka bedzie...

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Witam sie [emoji8] kochane my sie juz rozpakowalismy [emoji87][emoji85] wczoraj o 21.15 Polly przyszła na swiat. Moja infekcja ktora mialam wywolala skurcze i dla malej bylo lepiej sie urodzic jak być w brzuszku przez ta infekcje. Malutka cala zdrowa i silna! 2340g i 47cm dluga [emoji41][emoji16] urodzilam silami natury ;) i muszę przyznać ze bylo spoko :D ale to opowiem gdzie indziej... w ogole to juz chyba powinnam w innym wątku byc.. bo już ze mnie żadna Grudniowa mama... Buziaki cioteczki

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sie [emoji8] kochane my sie juz rozpakowalismy [emoji87][emoji85] wczoraj o 21.15 Polly przyszła na swiat. Moja infekcja ktora mialam wywolala skurcze i dla malej bylo lepiej sie urodzic jak być w brzuszku przez ta infekcje. Malutka cala zdrowa i silna! 2340g i 47cm dluga [emoji41][emoji16] urodzilam silami natury ;) i muszę przyznać ze bylo spoko :D ale to opowiem gdzie indziej... w ogole to juz chyba powinnam w innym wątku byc.. bo już ze mnie żadna Grudniowa mama... Buziaki cioteczki

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje. Ktory to tydzień u Was był? Mała oddycha sama?

reklama
Czy tylko ja rzucilam spanie?:)

Denerwuje się przed dzisiejsza wizytą jakos tak dziwnie. Musze poprosic lekarza o pełno skierowań i zaswiadczen i pobranie.krwi a on jest strasznie niechetny jak ja go o cos prosze. No ale musze bo za tydz ide do tego sZpitala na Genurtsplannung i cale te zwiedZanie i wypenianie dokumentow. No i zaswiadczenie do urzedu i to glupie swedzenie. O zyc mi to nie daje po prostu. Czy chodze czy leze swedza mnie stopy i dłonie. Powolutku sie zbieram i zaraz ide mierzyc cukry i snoadanie jeść

Do góry