reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

nasz wozek stoi w pokoju malego, bujak bedzie pewnie po calym mieszkaniu wedrowac, wozek jak juz to jeszcze na duzy pokoj, bo jest naprawde szeroki i duzy i do kuchni jak nim wjade to ciezko bedzie przejsc

Ja rozważam jeszcze opcje wystawienia wózka na klatkę schodowa, mamy naprawde przestronne, a widziałam ze troche ludzi tak trzyma.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja rozważam jeszcze opcje wystawienia wózka na klatkę schodowa, mamy naprawde przestronne, a widziałam ze troche ludzi tak trzyma.

Jakby to byla wiosna to bym wozek w garazu trzymala bo mamy pod blokiem ;) latwiej by mi bylo wtedy nawet na spacer isc bo tylko dzicko do nosidelka przerzucic ja do gondoli a pozniej w nosidelku wrocic do domu .... ale mi szkoda zima bo zawilgotnieje i moze wozek szlak trafic ...

thgfflw1k3inkyc3.png

Jakby to byla wiosna to bym wozek w garazu trzymala bo mamy pod blokiem ;) latwiej by mi bylo wtedy nawet na spacer isc bo tylko dzicko do nosidelka przerzucic ja do gondoli a pozniej w nosidelku wrocic do domu .... ale mi szkoda zima bo zawilgotnieje i moze wozek szlak trafic ...

thgfflw1k3inkyc3.png

No tak w garażu mokro i zimno, klatki schodowe o tyle dobrze sa jednak ogrzewane

Dzień dobry
Dziś lepiej z moją rwą, więc po obiedzie u teściowej może uda się pojechać na zakupy.
Ja wózka kompletnie nie mam gdzie trzymać, tylko na środku przedpokoju, dlatego nawet jeszcze nie pomyślałam o tym, żeby go wynieść z piwnicy. Niech tam stoi jak najdłużej. Wypierze się go jakoś pod koniec listopada i wtedy wstawi do przedpokoju. :-p

Lenam mój synek miał krótkie wędzidełko i ciężko było i mi i jemu , bo ja strasznie cierpiałam, a maluszek miał pod górkę z jedzeniem. Moje D,iecko miało około 4 miesiecy jak to ppdcinalismy i miał znieczulenie dentystyczne - lidokaine , tylko minimalna dawkę. Najczęściej obywa się bez szwów. Nie mogę się tylko zgodzić z tym, że nawet takie maleństwo nie czuje , bo przecież czucia nie nabywa się z wiekiem...
Tak jak mówił nam chirurg u kilku latkow zabieg przeprowadza się już w szpitalu i najczęściej w znieczuleniu ogólnym bo dzieci wpadają w panikę, zaciskają żeby itp.
Nie musisz się z tym zgadzać. Ja sama nie mam pewności. Mały człowiek też nam nie powie. Przytoczyłam opinię prowadzącej zajęcia, która dotyczyła kilkudniowych ludzi. :) Nie kilkumiesięcznych. Każda ingerencja w ciało u mnie powoduje gęsią skórkę...

Dziewczyny szukam prezentu dla męża z okazji naszej 10 rocznicy, która przypada za miesiąc [emoji4][emoji177] macie moze jakieś pomysły?

Lisia, może coś aktywnego? Tor jazdy, lot nad miastem? Z prostszych - kolacja w super knajpie albo porządny zegarek? To zależy od tego jakie ma pasje, jakim jest facetem :)

LisiaMama - My sobie czasami w prezencie idziemy na masaz tajski. Może lubicie? To go zabierz :) albo weekend w spa. Teraz dużo fajnych ofert jest. Albo perfumy, ja lubię swojemu prawie mężowi je kupować, może Twój mąż tez lubi się psikac:)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lisia, może coś aktywnego? Tor jazdy, lot nad miastem? Z prostszych - kolacja w super knajpie albo porządny zegarek? To zależy od tego jakie ma pasje, jakim jest facetem :)

Z aktywnych rzeczy to moj maz jest skoczkiem spadochronowym, płetwonurkiem i motocyklista wiec obawiam sie ze nic go juz nie zaskoczy... porządny zegarek juz mu raz kupiłam z okazji awansu w pracy wiec odpada... wlasnie z tym problem, ze zawsze tak ciezko mu cos wymyślić co by go zaskoczyło.
Zobaczę moze bilety do opery albo teatru, albo popatrzę cos ze sprzętu do tych jego sportów... pomyślałabym o jakichś biletach lotniczych w ciekawe miejsce, ale teraz w końcówce ciąży to tez raczej odpada [emoji53]

Do góry