reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

No tak myślałam, że to tylko kolejny mit, ale jak mi koleżanka zaczęła gadać o malowaniu, to zgłupiałam już do reszty ;)
No nie dajmy sie zwariowac ;) wydaje mi sie, ze na codzien gorsze rzeczy wdychamy niz lakier do paznokci szczegolnie w miescie ;)

Chyba sie zdrzemne zaraz, luby bedzie wieczorem dopiero pojechal babci pilnowac bo jego mama na jakims szkoleniu jest

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Nie no co do normalnego malowania paznokci to nigdy nie slyszalam zadnych przeciwwskazan, ale slyszalam za to ze do porodu nie mozna miec umalowanych bo po paznokciach cos tam sie sprawdza podobno, niedotlenienie czy cos, jesli sie myle to mnie poprawcie

Dziewczyny, mam pytanko. Czego bedziecie uzywaly do mycia i pielegnacji krocza po porodzie?

Juz chyba kiedyś o tym rozmawiałyśmy [emoji846] mnie położna doradzała, zeby używać tego samego czego używałyśmy w ciąży, zeby potem nie wyszła nagle alergia na nowy środek i nie narobiła wiecej biedy [emoji846] wiec ja kupiłam sobie laktacyd w budeleczce podróżnej [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie no co do normalnego malowania paznokci to nigdy nie slyszalam zadnych przeciwwskazan, ale slyszalam za to ze do porodu nie mozna miec umalowanych bo po paznokciach cos tam sie sprawdza podobno, niedotlenienie czy cos, jesli sie myle to mnie poprawcie

Na codzień maluje, ale na stronie szpitala jest, zeby do porodu były niepomalowane i krótko ścięte, zeby przypadkiem dziecka nie zadrapac. Brzmi rozsądnie [emoji16]

Ja normalnie maluje paznokcie zwykłym lakierem. Moje samopoczucie też się liczy[emoji4] jak będę jechała do porodu, to zmyję.

Brawo ja zamówiłam stanik do karmienia, jedna rzecz mniej[emoji23]

Lux a jak sytuacja z wózkiem? Była awantura czy nie?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Juz chyba kiedyś o tym rozmawiałyśmy [emoji846] mnie położna doradzała, zeby używać tego samego czego używałyśmy w ciąży, zeby potem nie wyszła nagle alergia na nowy środek i nie narobiła wiecej biedy [emoji846] wiec ja kupiłam sobie laktacyd w budeleczce podróżnej [emoji846]

To ja musze zaczac czegos uzywac, bo myje sie zwyklym zelem pod prysznic :D

Dostalam paczuszke z BebiProgram!! :D

Ja popierwszym porodzie uzywalam laktacyd bo miałam z Polski dużą butelkę a teraz mam z nivea kupiony i uzywam ale nie codziennie bo mam jakby uczulenie na takie srodki do mycia. Swedzi mnie i jakbym jakies podraznienie miala wiec zostaje sama woda.

Ja u rąk mialam zelowe zawsze ale z małym dzieckiem było mi niewygodnie i zrezygnowalam. Tylko u nog sama sobie malowalam ale teraz nie moge sie tak schylic wiec odpada

Na codzień maluje, ale na stronie szpitala jest, zeby do porodu były niepomalowane i krótko ścięte, zeby przypadkiem dziecka nie zadrapac. Brzmi rozsądnie [emoji16]

Ja też mam laktacyd plus chyba. Dla mnie jest ok i chyba przy nim zostanę. Później na blogu sorki wyczytałam, że ma dobry skład:) Kupiłam też tantum rose.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry