reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Lenam gratki wagi synka. Ciesze sie ze juz wychodzisz.

Aniu jak tam u Ciebie?

Lola wiesz jakie mam zdanie na temat cukrow. Ale fakt faktem Twoje po pomiarach mieszcza sie ladnie w normach. Ja mam cukry na czczo do 91 ale przy 6 jednostkach insuliny. Z tym ze ja zanim poszlam do diabetologa sama mierzylam przez 6 tyg i jak byk ba czczo do albo ponad 110. No to juz wiedzialam bez obciazenia ze wrocila do mnie. Ja no klocilam sie z moim doradva u diabetologa ze orzed ciaza nie mialam cukrzycy. Ona do mnie ale pani ma 2 a ja zeo takiego skoro doktro mowil mi ze jestem zdrowa i mam tylko co dwa lata obciazenie robic. A wiesz o co chodzilo? Bo jak bym dala sobie wmowic to to bym za insuline i paski i igly sama placic musiala :D tacy spryciarze. Jak widzisz ze cukry masz w normie i sie nie boisz to decyduj. Jak sie robi pomiary to wiadomo co i jak.

Czapeczke widzilam fajna w hm. Taka ciepla z misiem rozmiar 56. Jak cos taka kupie. Zwlaszcza ze moje dzieci mają wielkie glowy wiec i czpaka wieksza musi byc. Mloda z wymiarami główki caly czas leci dwa tyg do przodu.

Nie bede miec kosza na pieluchy w sypialni. Sorki ale nie widze tego nawet jak szczelny jest. Zato zakup kosza dla małej na brudne rzeczy powaznie rozwazam. Chyba czegos poszukam .

Zupka gotowa pizamki uprasowane torba spakowana. Ide jesc i niedlugo po synka. Dzis u mnie ogorkowa rządzi. Mniam :D

reklama

Aniu jak tam u Ciebie?

Lola wiesz jakie mam zdanie na temat cukrow. Ale fakt faktem Twoje po pomiarach mieszcza sie ladnie w normach. Ja mam cukry na czczo do 91 ale przy 6 jednostkach insuliny. Z tym ze ja zanim poszlam do diabetologa sama mierzylam przez 6 tyg i jak byk ba czczo do albo ponad 110. No to juz wiedzialam bez obciazenia ze wrocila do mnie. Ja no klocilam sie z moim doradva u diabetologa ze orzed ciaza nie mialam cukrzycy. Ona do mnie ale pani ma 2 a ja zeo takiego skoro doktro mowil mi ze jestem zdrowa i mam tylko co dwa lata obciazenie robic. A wiesz o co chodzilo? Bo jak bym dala sobie wmowic to to bym za insuline i paski i igly sama placic musiala :D tacy spryciarze. Jak widzisz ze cukry masz w normie i sie nie boisz to decyduj. Jak sie robi pomiary to wiadomo co i jak.

Czapeczke widzilam fajna w hm. Taka ciepla z misiem rozmiar 56. Jak cos taka kupie. Zwlaszcza ze moje dzieci mają wielkie glowy wiec i czpaka wieksza musi byc. Mloda z wymiarami główki caly czas leci dwa tyg do przodu.

Nie bede miec kosza na pieluchy w sypialni. Sorki ale nie widze tego nawet jak szczelny jest. Zato zakup kosza dla małej na brudne rzeczy powaznie rozwazam. Chyba czegos poszukam .

Zupka gotowa pizamki uprasowane torba spakowana. Ide jesc i niedlugo po synka. Dzis u mnie ogorkowa rządzi. Mniam :D

No ja też nie wyobrażam sobie mieć pełnej pieluchy w pokoju, gdzie maluch (teoretycznie) będzie spał.

A ogórkową bym zjadła.... oj zjadłabym....

Aniu jak tam u Ciebie?

Tez mam ogórkowa :) a na drugie ziemniaczki, z duszona piersia z kurczaka w papryce

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tragedia.

Obchód by, nie wychodzę i.... Próbują mi cukrzycę wmówić!!!! Qrwa.
Już ordynator, że mają mi teraz cukier zmierzyć... A byłam 40 minut po śniadaniu, a dali biały chleb i dżem.wiadomo że po takim czasie cukier nie spadnie, to mówię temu pacanowi, że każdemu cukier wyższy wyjdzie, tym bardziej że dżem słodki i słodką herbata.
Oni na spokojnie do mnie że ja mam cukrzycę i zapisali w karcie cukrzycą i nie będą mogli porodu przyjąć. No to kazałam mu to skreślić
I on do mnie że jutro mają diabetologia i żebym na konsultacje poszlka. A ta pieprzona diabetolog wpisała mi w 1 ciąży cukrzycę z insuliną bo miałam cukier 92 i to tylko raz w ciągu 2 tyg! A tak zawsze był poniżej 90.
Teraz menda znów mi wpisze i nie mogę rodzić... Znów Szczecin będzie.
To nie zgodziłam się na konsultacje i nie zgodziłam się na kolejne badanie cukrów.
Raz mnie wkopali, teraz się nie dam.
Cukry w domu mierze i są naprawdę dobre bez zastrzeżeń , bo jakbym naprawdę miała wysokie to trudno bym się zgodziła dla dobra dziecka. A teraz jak już raz miałaś cukrzycę to automatycznie walą do karty CUKRZYCA.
Teraz miałam 96 naczczo ( dlatego że amplituda cukrów skoczyła bo nie jadłam 12 godzin, po takim czasie organizm robi wyrzut - takie miałam szkolenie), gdzie u nas norma 99. I co ordynator już chciał pisać.
A ja mu szkolenie zrobiłam i przyznał mi rację.... Jaja jak berety słuchajcie.

A przed chwilą weszła jeszcze Pani doktor z nowej zmiany oczywiście z całym asortymentem powikłań bla bla bla że dziecko może się takie i siakie urodzić.
Ze może mieć problemy z barkami i mi pewnie chodzi o to by rodzić w Wałczu a nie w Szczecinie.
Była miła nie powiem, ale wiem jakie mam cukry, wiem że nie mam cukrzycy i nie pozwolę sobie by była wprowadzona insulina.
W Szczecinie za głowę się złapali, że diabetolog mi insulinę dał, a to mogło bardziej dziecku zaszkodzić.

Dlatego w tej ciąży nie zgodziłam się.
Możecie powiedzieć że to nieodpowiedzialne z mojej strony, ale ja swoje Przeżyłam. Wiem jak ten ich system działa.
Cukry naczczo mam od 85-95
Cukry 2h po posiłku od 105 do 120.
Wszystko w normie i książkowo.
A że jednorazowo czy dwa razy na jakiś czas jest troszkę większy cukier nie oznacza że już jest cukrzyca.

Kropka w tym temacie. Tak się zdenerwowała że brzuch mnie boli i zaryczana jestem.

Co za dupek zleca cukier naczczo po śniadaniu, po 40 minutach? No proszę was
Masz absolutna rację!

Ewidentnie chcą się Ciebie pozbyć :/

Wczoraj przyszlo kurierem lozeczko [emoji7][emoji7][emoji7]
Ale jeszcze nie rozkladalam.

Dzis pogonie mojego [emoji41]

W nastepny tyg kompletu je juz wyprawke do konca I moge czekac na swojego trzeciego synka [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jeeee pochwal sie jak juz M zlozy

Witam się i ja.... właśnie o czapeczki miałam was zapytac. Szukam takiej cieplej na dwór Ale np w smyku najmniejsza miała rozmiar 40/42 i wydawała mi się bardzo duza. Szukam i szukam i nic nie mogę znalezc.
:)

Czapkę dla mlodego mam z H&M . Taka na "drutach" w środku polarek. Na wyprawkowym kilka dni temu pokazywałam

Bella poporodowe wklady sa ok. Sa tez i innych firm dobre ale cenowo 3-4razy droższe. Wczoraj na wyprowkowym dawalam link gdzie sa za 10sztuk 2,98 cena wkladki laktacyjne tez dobrze wychodzimy tam 60sztyk ok 9 zeta czy 10. Majtki wielorazowe 2sztuki ok 5zeta. Przesyłka pobranie gratis. W aptece ceny sa wyższe niż tam zalinkiwane

Lola, ja w szpitalu dostaję dietę cukrzycową. Nie wypiłabym herbaty z cukrem! Może nie broń się tak? Niech przepisują insulinę? Najwyżej będziesz badała cukry i jak będą ok to zrezygnujesz. Możn tak? Ja tu na czczo mam 80, po posiłkach ok 98-105.

Zrobili mi usg, Jan urósł, waży ok 1800:) Waga prawidłowa. Strasznie się wiercił. Nie pokazał buzi, ale za to pindola olbrzymka tak wystawił, że lekarki śmiały się radośnie :) Dziś wyjdę! Huraaaaa

Hihi sprytny synek ♥ fajnie ze wychodzisz

zjadlabym ogorkowa :D

A ja grzybowa (ze świeżych grzybów) z lazankami zrobilam . Dwa talerze zjadlam

reklama
Kindzia zrobiłaś mi smaka na grzybową ... uwielbiam!

Dziewczyny, czy podkłady na łóżko do szpitala muszą być jakieś specjalne? To wyjątkowo głupie, ale ... kupiłam jakiś czas temu podkłady w celu nauki sikania przez psa :D oczywiście pies nie skorzystał, bo po co :D i mam nienaruszone chyba ze cztery paczki. Podejrzewam, że to to samo, co jest potrzebne do szpitala, na opakowaniu po prostu mam "Podkłady higieniczne" ale oświećcie mnie, czy takie po porodzie są jakieś szczególne? :ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2:

Do góry