reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

ten dzien to jakis koszmar :( bylismy na ip, ale nie ja bylam pacjentka tylko moj Tomek....kolega w pracy zrzucil na niego ogromna klode drewna i byla masakra, cud, ze noga nie zostala zmiazdzona...mam dosc, kilka godzin bylismy na ip, mam dosc, a najgrosze, ze z noga dobrze nie jest a lekarka stwierdzila, ze l4 mu nie wypisze!!!! jedziemy do mojego taty, bo u niego pracuje moj Tomek i jakos sie dogadaja co z wolnym, bo pracowac z ta noga nie moze teraz
O kurde! Zdrowka dla chlopa twojego.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja i po drugiej smigalam. Of kors bylo ciezej niz przy pierwszej ale tragedii nie bylo . Poznalam dziewczyne co po Sn ledwo chodzila kiedy ja po cc juz smigalam ( w pol zgieta ale dawalam rade)
Wszystko od organizmu zalezy od wytrzymalosci na bol itp

I od odległości jednej cc od drugiej ;)
Czynników jest mnóstwo ale nie ma co generalizować że cc jest super (nie mówię że to robisz ;)) bo to jednak jest operacja. Jak są wskazania to jak najbardziej i dzięki Bogu że jest taka opcja, ale zawsze lepiej jest urodzić naturalnie.

Najgorsze są powikłania późniejsze typu zrosty czy endometrioza w bliźnie. Oby nas wszystkie ominęły.

cb7wugpju04jz4q8.png

ten dzien to jakis koszmar :( bylismy na ip, ale nie ja bylam pacjentka tylko moj Tomek....kolega w pracy zrzucil na niego ogromna klode drewna i byla masakra, cud, ze noga nie zostala zmiazdzona...mam dosc, kilka godzin bylismy na ip, mam dosc, a najgrosze, ze z noga dobrze nie jest a lekarka stwierdzila, ze l4 mu nie wypisze!!!! jedziemy do mojego taty, bo u niego pracuje moj Tomek i jakos sie dogadaja co z wolnym, bo pracowac z ta noga nie moze teraz
Wspolczuje tego czekania stresu i bolu na ip. Trzymajcie sie

I od odległości jednej cc od drugiej ;)
Czynników jest mnóstwo ale nie ma co generalizować że cc jest super (nie mówię że to robisz ;)) bo to jednak jest operacja. Jak są wskazania to jak najbardziej i dzięki Bogu że jest taka opcja, ale zawsze lepiej jest urodzić naturalnie.

Najgorsze są powikłania późniejsze typu zrosty czy endometrioza w bliźnie. Oby nas wszystkie ominęły.

cb7wugpju04jz4q8.png
Dokladnie tak jak mowisz. Czas miedzy kolejnymi cc jest tez bardzo wazny.
Co do zrostow! Wiem cos na ten temat [emoji21] to jedna z przeczyn które u mnie groza peknieciem blizny .
Oczywiscie ze cc to operacja I jest to ingerancja w ludzki organizm jak by nie patrzec.
Mimo iz mialam 2 tej trzeciej tez sie boje [emoji26].
Im Bliżej tym bardziej. [emoji29]

Wróciłam, pól godziny szukałam gdzie to spotkanie bo nie wysłali listu ze szczegółami jak zazwyczaj tylko sms o której godzinie. A chodziło,żeby sprawdzić karnet z cukrami. Powiedziałam o skurczach i mnie zbadała, szyjka zamknięta, ale miękka i skrócona, dokładnie się dowiem w środę.
Wiesz ja bym zaprosiła wszystkich, niech każdy coś ze sobą przywiezie i stół zastawiony! Z powrotem może być problem, bo nie wiadomo jaka będzie zima.
Ja jechalam 7 dniowym synkiem 2,5h ni ale to wrzesień był....
U nas od lat Wigilia rodzinna, czasem ponad 25 osób, jest podział kto co przygotowuje i spotykamy się u wujka, który ma agroturystykę a więc warunki. Po wigilii wszystko się razem sprząta i wraca do domu. W tym roku uwaga są szanse, że teściowa będzie w Polsce to będziemy musieli obskoczyć dwie. Choć za nią nie przepadam, ale po 12 latach jest szansa to trzeba skorzystać. Chyba, że urodzę o czasie to nie ma szans na wyjazd.

O cholera, Lux przykro mi :( Mam nadzieję, że Twój szybko wróci do formy.

Wrocilam malutka wazy 1649gram

Po drodze wymiotowalam luby musial auto sprzatac [emoji23]
Powiedzial ze mam smecte brac jak nie bedzie poprawy to do szpitala mam jechac zeby sie nie odwodnic

thgfflw1k3inkyc3.png
Już nie taka "malutka" ;) dobrze, że się skonsultowałaś, ale dziwne, że znowu Cię na wymioty wzięło. Odpocznij sobie koniecznie.

reklama
Do góry