reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ten dzien to jakis koszmar :( bylismy na ip, ale nie ja bylam pacjentka tylko moj Tomek....kolega w pracy zrzucil na niego ogromna klode drewna i byla masakra, cud, ze noga nie zostala zmiazdzona...mam dosc, kilka godzin bylismy na ip, mam dosc, a najgrosze, ze z noga dobrze nie jest a lekarka stwierdzila, ze l4 mu nie wypisze!!!! jedziemy do mojego taty, bo u niego pracuje moj Tomek i jakos sie dogadaja co z wolnym, bo pracowac z ta noga nie moze teraz
O kurde! Zdrowka dla chlopa twojego.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja i po drugiej smigalam. Of kors bylo ciezej niz przy pierwszej ale tragedii nie bylo . Poznalam dziewczyne co po Sn ledwo chodzila kiedy ja po cc juz smigalam ( w pol zgieta ale dawalam rade)
Wszystko od organizmu zalezy od wytrzymalosci na bol itp

I od odległości jednej cc od drugiej ;)
Czynników jest mnóstwo ale nie ma co generalizować że cc jest super (nie mówię że to robisz ;)) bo to jednak jest operacja. Jak są wskazania to jak najbardziej i dzięki Bogu że jest taka opcja, ale zawsze lepiej jest urodzić naturalnie.

Najgorsze są powikłania późniejsze typu zrosty czy endometrioza w bliźnie. Oby nas wszystkie ominęły.

cb7wugpju04jz4q8.png

ten dzien to jakis koszmar :( bylismy na ip, ale nie ja bylam pacjentka tylko moj Tomek....kolega w pracy zrzucil na niego ogromna klode drewna i byla masakra, cud, ze noga nie zostala zmiazdzona...mam dosc, kilka godzin bylismy na ip, mam dosc, a najgrosze, ze z noga dobrze nie jest a lekarka stwierdzila, ze l4 mu nie wypisze!!!! jedziemy do mojego taty, bo u niego pracuje moj Tomek i jakos sie dogadaja co z wolnym, bo pracowac z ta noga nie moze teraz
Wspolczuje tego czekania stresu i bolu na ip. Trzymajcie sie

I od odległości jednej cc od drugiej ;)
Czynników jest mnóstwo ale nie ma co generalizować że cc jest super (nie mówię że to robisz ;)) bo to jednak jest operacja. Jak są wskazania to jak najbardziej i dzięki Bogu że jest taka opcja, ale zawsze lepiej jest urodzić naturalnie.

Najgorsze są powikłania późniejsze typu zrosty czy endometrioza w bliźnie. Oby nas wszystkie ominęły.

cb7wugpju04jz4q8.png
Dokladnie tak jak mowisz. Czas miedzy kolejnymi cc jest tez bardzo wazny.
Co do zrostow! Wiem cos na ten temat [emoji21] to jedna z przeczyn które u mnie groza peknieciem blizny .
Oczywiscie ze cc to operacja I jest to ingerancja w ludzki organizm jak by nie patrzec.
Mimo iz mialam 2 tej trzeciej tez sie boje [emoji26].
Im Bliżej tym bardziej. [emoji29]

Wróciłam, pól godziny szukałam gdzie to spotkanie bo nie wysłali listu ze szczegółami jak zazwyczaj tylko sms o której godzinie. A chodziło,żeby sprawdzić karnet z cukrami. Powiedziałam o skurczach i mnie zbadała, szyjka zamknięta, ale miękka i skrócona, dokładnie się dowiem w środę.
Wiesz ja bym zaprosiła wszystkich, niech każdy coś ze sobą przywiezie i stół zastawiony! Z powrotem może być problem, bo nie wiadomo jaka będzie zima.
Ja jechalam 7 dniowym synkiem 2,5h ni ale to wrzesień był....
U nas od lat Wigilia rodzinna, czasem ponad 25 osób, jest podział kto co przygotowuje i spotykamy się u wujka, który ma agroturystykę a więc warunki. Po wigilii wszystko się razem sprząta i wraca do domu. W tym roku uwaga są szanse, że teściowa będzie w Polsce to będziemy musieli obskoczyć dwie. Choć za nią nie przepadam, ale po 12 latach jest szansa to trzeba skorzystać. Chyba, że urodzę o czasie to nie ma szans na wyjazd.

O cholera, Lux przykro mi :( Mam nadzieję, że Twój szybko wróci do formy.

Wrocilam malutka wazy 1649gram

Po drodze wymiotowalam luby musial auto sprzatac [emoji23]
Powiedzial ze mam smecte brac jak nie bedzie poprawy to do szpitala mam jechac zeby sie nie odwodnic

thgfflw1k3inkyc3.png
Już nie taka "malutka" ;) dobrze, że się skonsultowałaś, ale dziwne, że znowu Cię na wymioty wzięło. Odpocznij sobie koniecznie.

reklama
Do góry