reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Wczoraj mala poszla spac bardzo pozno ale za to dzisiaj dala pospac do 10:o A teraz zbieramy się do kina na "Wołyń", mała zostaje z babcią. Mam nadzieję, że nie urodzę ani nie posikam się w trakcie seansu;)
Trzymam kciuki... my wczoraj byliśmy i do wieczora prowadziliśmy dyskusje... Nie byłam w stanie obejrzeć każdej sceny, pierwszy raz wyszłam w takim stanie z kina, ze łzami w oczach :(

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

To tez chyba zalezy.. znam kobiety ktore po 3 dniach wstaly po cc i lataly jak ta lala a inne po sn nie mogly dojsc do siebie kilka tyg i usiasc na tylku + trauma.. ale sa i takie co leza plackiem po cc np moja mama 10dni lezala nie byla wstanie nic zrobic :(
ja sie boje ogolnie wlasnie tego ze po cc nie ogarne maluszka i bede w tej grupie mam co beda lezec plackiem i zwijac sie z bolu..
Dokladnie zalezy od organizmu. Ja sie przygotowuje ze bedzie ciezej niz we dwoch wczesniejszych cieciach .wiadomo kolejna operacja .I wiek juz inny .

Mi gin mowil ze o ile wszystko bedzie dobrze ze mna i z malym to na trzecia dobe puszcza mnie do domu po cc.
Licze ze o ile 19 grudnia zrobia cc to max 23 -24 do domu !! I'm szybciej wstane I bede chodzic tym szybciej wyjde do domu ot co

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Po której cc? Bo ja po pierwszej to też śmigałam [emoji28]

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja i po drugiej smigalam. Of kors bylo ciezej niz przy pierwszej ale tragedii nie bylo . Poznalam dziewczyne co po Sn ledwo chodzila kiedy ja po cc juz smigalam ( w pol zgieta ale dawalam rade)
Wszystko od organizmu zalezy od wytrzymalosci na bol itp

A w ogóle! Kobity! Mój chłop oszalał!
Rozmawialiśmy o pokoju Zośki i o mebelkach, które kupiliśmy tanio z zamiarem ich zmiany za ok. 2 lata, a ten mi tu nagle wyskakuje, że pokój jest za mały i będziemy musieli się z Zośką niedługo zamienić i zrobić u niej sypialnię, a jej i braciszkowi dać większą przestrzeń. Pytam jak to "niedługo"? Na co ten mi wypala: "nooo... może Zosi na Zająca prezent zrobimy? Skoro już wszystko mamy; mebelki, wózek, ciuszki... po co to zwijać wszystko i później od nowa się męczyć i kompletować? A tak to wszystko jest już gotowe na drugie dziecko." :errr:

On mnie naprawdę przeraża... Ostatnio już stwierdził, że będziemy mieć jeszcze dwoje dzieci (ja zawsze chciałam trójkę, a on parkę, więc już mi coś nie grało, że nagle zwiększa swój "dzieciowy limit" ;) ), bo "tak mu się podoba". No właśnie, tylko co mu się ma podobać, skoro nasze pierwsze dziecko jest jeszcze w brzuszku i on nie ma bladego pojęcia jak opieka nad takim maluchem wygląda w rzeczywistości? Oczywiście i na to mój Szanowny Pan Małżonek miał odpowiedź - on tak uwielbia jak jestem w ciąży i może sobie z Zośką rozmawiać...

Zresztą, niech mi wszyscy mówią co zechcą, ale Zośka już jest córeczką tatusia i może siedzieć cichuteńko i spać zapewne, ale gdy usłyszy Marcina i poczuje jego rękę na brzuchu, to koniec. Moja siostra próbowała wyczuć raz ruchy Malutkiej, ale ją miała gdzieś. M. tylko się odezwie, a ta się już cieszy w brzuchu ;)
Poczekaj niech sie Zosia urodzi.
Jak da popalic kilka razy ciekawe czy tatus dalej bedzie chcial tak kolejnego bobaska szybko [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

W moim szpitalu obojetnie czy cc czy sn wychodzi sie na 3 dobre do domu
O ile wszystko jest oczywiscie dobrze I z Toba I z dzieckiem.wazne aby zostac do trzeciej doby aby zrobili maluszkowI wszystkie badania. Bo o ile w szpitalu ich nie zrobia to trzeba za chwile jechac do kliniki z dzieckiem I Robic badania.

O! To mi się przypomniała jeszcze ostatnia sytuacja w Auchanie. Były naprawdę mega kolejki i mówię do męża, że chyba pójdę się wepchnąć w tę kolejkę do kasy pierwszeństwa, bo tak właściwie to widnieje u góry napis, że ciężarne mają pierwszeństwo, aż tu naszą rozmowę usłyszał jakiś pracownik sklepu, który właśnie wózki ustawiał i powiedział, żebyśmy poszli za nim. Kazał nam stanąć przy zamkniętej kasie i powiedział, że zaraz przyjdzie jego koleżanka... i rzeczywiście. Przyszła, obsłużyła nas i zamknęła z powrotem kasę. Bardzo byłam facetowi wdzięczna, zwłaszcza, że raczej nie wymagam od ludzi, żeby mi ustępowali na każdym kroku i każdy taki przejaw dobroci to dla mnie niczym odzyskiwanie wiary w ludzkie dobro ;)

Zgadzam się z Tobą, są jeszcze jednak normalni ludzie na tym świecie ;)

reklama
A to mozna miec jeszcze dzieci po 3 cc ?? W De nie mozna juz i cie podwiazuja...
Kochana nie prawda.
O ile nie ma zagrozenia to mozesz miec dzieci ile chcesz.
U mnie jest zagrozenie zycia I 4 ciaze juz mi odradzaja.
Mam podjac decyzje czy chce byc podwiazania czy nie. Ale to tylko I wylacznie moja decyzja.
Znam babke tutaj po 3 cc [emoji44] I nikt jej nawet nie wspomnial ze ma sie podwiazac z jej organizmem wszystko ok. Wiec jak chce miec jeszcze dzieci why not ?

Do góry