reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Wczoraj mala poszla spac bardzo pozno ale za to dzisiaj dala pospac do 10:o A teraz zbieramy się do kina na "Wołyń", mała zostaje z babcią. Mam nadzieję, że nie urodzę ani nie posikam się w trakcie seansu;)
Trzymam kciuki... my wczoraj byliśmy i do wieczora prowadziliśmy dyskusje... Nie byłam w stanie obejrzeć każdej sceny, pierwszy raz wyszłam w takim stanie z kina, ze łzami w oczach :(

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

To tez chyba zalezy.. znam kobiety ktore po 3 dniach wstaly po cc i lataly jak ta lala a inne po sn nie mogly dojsc do siebie kilka tyg i usiasc na tylku + trauma.. ale sa i takie co leza plackiem po cc np moja mama 10dni lezala nie byla wstanie nic zrobic :(
ja sie boje ogolnie wlasnie tego ze po cc nie ogarne maluszka i bede w tej grupie mam co beda lezec plackiem i zwijac sie z bolu..
Dokladnie zalezy od organizmu. Ja sie przygotowuje ze bedzie ciezej niz we dwoch wczesniejszych cieciach .wiadomo kolejna operacja .I wiek juz inny .

Mi gin mowil ze o ile wszystko bedzie dobrze ze mna i z malym to na trzecia dobe puszcza mnie do domu po cc.
Licze ze o ile 19 grudnia zrobia cc to max 23 -24 do domu !! I'm szybciej wstane I bede chodzic tym szybciej wyjde do domu ot co

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Po której cc? Bo ja po pierwszej to też śmigałam [emoji28]

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja i po drugiej smigalam. Of kors bylo ciezej niz przy pierwszej ale tragedii nie bylo . Poznalam dziewczyne co po Sn ledwo chodzila kiedy ja po cc juz smigalam ( w pol zgieta ale dawalam rade)
Wszystko od organizmu zalezy od wytrzymalosci na bol itp

A w ogóle! Kobity! Mój chłop oszalał!
Rozmawialiśmy o pokoju Zośki i o mebelkach, które kupiliśmy tanio z zamiarem ich zmiany za ok. 2 lata, a ten mi tu nagle wyskakuje, że pokój jest za mały i będziemy musieli się z Zośką niedługo zamienić i zrobić u niej sypialnię, a jej i braciszkowi dać większą przestrzeń. Pytam jak to "niedługo"? Na co ten mi wypala: "nooo... może Zosi na Zająca prezent zrobimy? Skoro już wszystko mamy; mebelki, wózek, ciuszki... po co to zwijać wszystko i później od nowa się męczyć i kompletować? A tak to wszystko jest już gotowe na drugie dziecko." :errr:

On mnie naprawdę przeraża... Ostatnio już stwierdził, że będziemy mieć jeszcze dwoje dzieci (ja zawsze chciałam trójkę, a on parkę, więc już mi coś nie grało, że nagle zwiększa swój "dzieciowy limit" ;) ), bo "tak mu się podoba". No właśnie, tylko co mu się ma podobać, skoro nasze pierwsze dziecko jest jeszcze w brzuszku i on nie ma bladego pojęcia jak opieka nad takim maluchem wygląda w rzeczywistości? Oczywiście i na to mój Szanowny Pan Małżonek miał odpowiedź - on tak uwielbia jak jestem w ciąży i może sobie z Zośką rozmawiać...

Zresztą, niech mi wszyscy mówią co zechcą, ale Zośka już jest córeczką tatusia i może siedzieć cichuteńko i spać zapewne, ale gdy usłyszy Marcina i poczuje jego rękę na brzuchu, to koniec. Moja siostra próbowała wyczuć raz ruchy Malutkiej, ale ją miała gdzieś. M. tylko się odezwie, a ta się już cieszy w brzuchu ;)
Poczekaj niech sie Zosia urodzi.
Jak da popalic kilka razy ciekawe czy tatus dalej bedzie chcial tak kolejnego bobaska szybko [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

W moim szpitalu obojetnie czy cc czy sn wychodzi sie na 3 dobre do domu
O ile wszystko jest oczywiscie dobrze I z Toba I z dzieckiem.wazne aby zostac do trzeciej doby aby zrobili maluszkowI wszystkie badania. Bo o ile w szpitalu ich nie zrobia to trzeba za chwile jechac do kliniki z dzieckiem I Robic badania.

O! To mi się przypomniała jeszcze ostatnia sytuacja w Auchanie. Były naprawdę mega kolejki i mówię do męża, że chyba pójdę się wepchnąć w tę kolejkę do kasy pierwszeństwa, bo tak właściwie to widnieje u góry napis, że ciężarne mają pierwszeństwo, aż tu naszą rozmowę usłyszał jakiś pracownik sklepu, który właśnie wózki ustawiał i powiedział, żebyśmy poszli za nim. Kazał nam stanąć przy zamkniętej kasie i powiedział, że zaraz przyjdzie jego koleżanka... i rzeczywiście. Przyszła, obsłużyła nas i zamknęła z powrotem kasę. Bardzo byłam facetowi wdzięczna, zwłaszcza, że raczej nie wymagam od ludzi, żeby mi ustępowali na każdym kroku i każdy taki przejaw dobroci to dla mnie niczym odzyskiwanie wiary w ludzkie dobro ;)

Zgadzam się z Tobą, są jeszcze jednak normalni ludzie na tym świecie ;)

reklama
A to mozna miec jeszcze dzieci po 3 cc ?? W De nie mozna juz i cie podwiazuja...
Kochana nie prawda.
O ile nie ma zagrozenia to mozesz miec dzieci ile chcesz.
U mnie jest zagrozenie zycia I 4 ciaze juz mi odradzaja.
Mam podjac decyzje czy chce byc podwiazania czy nie. Ale to tylko I wylacznie moja decyzja.
Znam babke tutaj po 3 cc [emoji44] I nikt jej nawet nie wspomnial ze ma sie podwiazac z jej organizmem wszystko ok. Wiec jak chce miec jeszcze dzieci why not ?

Do góry